Emilie Richards - Vágyakozás Új Zélandra

Bakancslistához adom
Sehnsucht nach Neuseeland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 90 perc, 2009

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Paige Duvall valójában nem vágyik Új-Zélandra, mégis oda kell mennie, hogy megkapja fura örökségét. Paige a szigeten nyomába ered annak a férfinak, akinek az örökséget köszönheti. Eközben családi titokra derül fény.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 júl. 09. - 13:39:46 10/10
Emilie Richards (1948-)

Emilie Richards amerikai írónő, Bethesdában, Maryland államban született majd később St. Petersburgba, Floridába költöztek.
Emilie Richards családpszichológiát és családterapeuta képzést szerez. Férje, Michael, unitárius lelkipásztor. Három saját fiuk és egy Indiából örökbe fogadott kislányuk van.

Az USA-ban több helyen is éltek, Floridában, Louisianában, Kaliforniában, Arkansas-ban, Ohioban és Pennsylvaniában. Végül 2007-ben Arlingtonban telepszenek le. Akkor kezd írni, amikor megszületik a fiuk, Brendan.

Családpszichológiai tanulmányait megjeleníti a történeteiben is, lenyűgözi, miképp is lehet egy családot a felmerülő konfliktusok ellenére is egyben tartani.

Emilie a családjával többször is költözni kényszerül, mivel a férje lelkész és többször áthelyezik. Számára minden egyes új helyszín a regényei színhelyébe beleszőtt új történetet is jelent, és meg van győződve arról, hogy a leghétköznapibb történet is őt egy-egy romantikus sztori megírására inspirálhatja. Időközben a fiai és az adoptált lányuk felnőttek lettek és már három unokával is gazdagították a családot.
Novelláiból regényeiből a ZDF 2009-2011 között 10 epizódot jelentő sorozatot készített. Ezeket a történeteket az egyéves ausztráliai tartózkodásuk ihlette.
10/10
grosz_i 2020 júl. 08. - 19:11:02 10/10
Emilie Richards - Richards - Vágyakozás Új-Zélandra (2009) (Sehnsucht nach Neuseeland)

A New York-i könyvkiadó-vállalkozó, Paige Duvall elutazik Új-Zélandra, hogy átvegye a rejtélyes örökségét.
Rögtön, a megérkezése után megismerkedik a vonzó külsejű birkatenyésztő farmerrel, Adam Learyvel. A közjegyzőtől, Nolan Daviestől megtudja Paige, hogy egy bizonyos James Abott tekintélyes méretű földterületet hagyott rá örökül.

Paige számára öröm, amikor a terület iránt az egyik érdeklődő máris egymillió dollárt kínál a birtokért. A szállodalánc tulajdonosa, Steven Armstrong a területre egy exkluzív hotelt -, a hozzátartozó wellness építményekkel - kíván építtetni. Így Paige egy csapásra lerendezné az örökségét és már a rákövetkező nap vissza is repülhetne New Yorkba.

Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni; ki lehetett az a bizonyos James Abott? Paige értékesítési szándéka Adam Leary heves ellenállásába ütközik, aki a fiával Jake-el és annak nagyanyjával, Nannával egy közelben fekvő farmon él.

Paige úgy dönt az éjszakát Abott régi házában tölti, és nyomába ered annak az embernek, akinek ezt a szokatlan örökséget köszönheti. Eleinte semmilyen magyarázatot, összefüggést sem talál a dologra, míg Adam és Nanna nem közli Paige-el, hogy James Abott az ő vérszerinti apja. Paige egészen összezavarodott, úgy érzi anyja őt becsapta.
Amikor Adam megmutatja neki a messze elterülő birtokot, a gejzírjeivel és hőforrásaival, Paige-et egészen elbűvöli a táj misztikus szépsége.

Adam és a nő egy romantikus éjszakát tölt el, kint a szabadban, a csillagos ég alatt. Paige ugyan New Yorkot mindig is az otthonának tekintette, de most erős kötődést érez Új-Zéland iránt. Világos lesz számára, hogy a szállodaprojekt a birtok eredeti szépségét mindörökre tönkretenné, és egyre távolabb kerül a földbirtok eladásának gondolatától.

Viszont az Adam iránt egyre növekvő szerelme veszélybe kerül, amikor felbukkan Adam felesége, Sheila.
Sheila Adamot és Jake-et néhány hónapja elhagyta és most visszaköveteli a helyét a családban. Paige hirtelen már nem is tudja, valójában ő hova is tartozik. Ugyanis épp ekkor kap egy igen vonzó, jól jövedelmező ajánlatot egy nagy New York-i kiadóháztól…

Huncut2012 2018 dec. 21. - 20:23:10
Paige Duvall valójában nem vágyik Új-Zélandra, mégis oda kell mennie, hogy megkapja fura örökségét. Paige a szigeten nyomába ered annak a férfinak, akinek az örökséget köszönheti. Eközben családi titokra derül fény.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu