Enid

Bakancslistához adom
angol életrajzi dráma, 82 perc, 2009

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Enid Blyton a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb gyermekkönyv-szerzője, illetve ifjúsági regényírója, nálunk viszont még csak most kezdik felfedezni. Tizennégy évesen kezdett írni, a történet bemutatja, hogyan vált a tehetséges kislányból sikeres írónővé. A zabolátlan képzelete szinte szárnyalt, elképesztő mennyiségben ontotta a novellákat és a regényeket, ez utóbbiból az elsőt 1922-ben írta. Bepillantást nyerünk gyermekkorába, amely meglepő módon nem nagyon hasonlított arra a gondtalan, idilli világra, amelyet a könyveiben oly gyakran ábrázolt.

Stáblista:

Szereplők

Hugh Pollock
Kenneth Waters
Dorothy Richards
Hanly Blyton
Imogen Pollock
Theresa Blyton

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2015 dec. 18. - 12:35:54
jelentenek*
perry 2015 dec. 18. - 09:31:26
A kedves fórumozó volt szíves aposztrofálni az írónõt "nem volt százas".
A gyermekkori sérülések kissé többet jelenteken ezen szikár megállapításon túl. A századelõs Anglia zárt nevelési rendszere és egy széthulló család csapodár apa lelkileg tönkre tett anya és a legnagyobb vesztesek a gyerekek. Amikor a gyermek nem nõ fel a csodák és mesék világába menekül. Eltolva magától a félelmeket a családi tragédiákat. A menekülés eredménye egy kívülrõl erõsnek látszó alkotó személyiség belül pedig olyan személy aki egész életében érzelmi sérüléskét hordoz magában. Saját érdekinek védelmében ugyan azt követi el mint a szülõk, megtagad testvéreket saját gyermekeit rideg már, már poroszos keménységgel neveli, ha terhére vannak eltávolítja õket környezetébõl, majd megdöbben ha a saját gyermeke elutasítóvá válik vele szemben. A kor Angliájának képmutató életformáját éli kívülrõl szeretõ anya és felség a máz lekopása után pedig munkamániás egoista ember képe rajzolódik ki. Kétségtelen, hogy zseniális gyermek könyv író volt olyan egyedi gondolati vagy képi világgal ami a legnagyobbak akár Lewis Carroll-t jellemzi.
sandycat 2012 nov. 11. - 20:29:50 Előzmény KittuS_
Tényleg nem volt... :-) az biztos, hogy a kedves mamától nem a családi ezüstöt örökölte...
Ráadásul mérhetetlenül önzõ, manipulatív és aljas is volt (ld. az angol nyelvû Wikipédiát).
De Bonham Carter nagyon jó a filmben és MacFayden is.
8/10
KittuS_ 2012 aug. 09. - 17:10:01 8/10
Nem tudom miért, de én Helena Bonham Cartert kedvelem, fõleg a Tim Burton filmekbõl ismerem, Johhny Deep oldalán. A dráma, és a "kattant" szerepek nagyon jól állnak neki. Tetszett a film, bár a végével nem vagyok kibékülve. A film alapján Enid Blyton nem volt 100-as :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu