Észak és Dél nővérei

Bakancslistához adom
Mercy Street
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, 2016

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai drámasorozat, az Észak és Dél nővérei, valós eseményeken alapul. A történet 1862 tavaszán az elfoglalt Alexandriában, Virginiában kezdődik és a Mansion House kórházban megforduló nővérek, orvosok, csempészek, északi katonák, déli lojalisták és rabszolgák életét és kaotikus világát mutatja be a polgárháború csataterén túl. A főszereplő, két fiatal önkéntes nővér, akik a polgárháború ellentétes oldalán állnak; a New England-i abolicionista, megbízható Mary Phinney és a fiatal, naiv déli szépség, a konföderációt támogató Emma Green. Az ő életüket követhetjük közelebbről is nyomon, ahogy példátlan kihívásokkal néznek szembe az Egyesült Államok egyik legviharosabb időszakában.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Virag 2018 aug. 01. - 10:52:25 8/10
Őszintén szólva az is nagyon tetszett, hogy a sorozatban egyszerűen és szemléletesen mutatottak be egy megtérés történetét az elején számomra legellenszenvesebb ember történetén keresztül. Erről beszélt Jézus, amikor azt mondta: „Bizony mondom nektek: a vámosok és az utcanők megelőznek titeket Isten országában." (Mt 21, 31) Végre nem arra láthattam példát, hogy a keresztények közé tartózó ember ostoba (Agymenők), hogy a vallás a nép ópiuma (Virsliparti), hogy képmutató és még úgy sem tud viselkedni, mint bármelyik másik ember (pl.: Borgák, de igazából hosszan lehetne folytatni a sort).
8/10
Virag 2018 júl. 30. - 12:41:59 8/10
Erről a történelmi korszakról készült feldolgozások közül ez tetszett eddig a legjobban. Segíti megérteni az amerikai történelemnek ezt a korszakát, hiteles és emellett szórakoztató is. Két nap alatt végignéztem. Egytől-egyig minden karaktert megkedveltem, még a kevésbé pozitívakat is, amiben jelentős szerepe volt a színészeknek. Nagyon jó volt látni, ahogy a különböző hátterű emberek, akik kórházban dolgoztak, hogyan csiszolódnak egymáshoz és válnak igazi közösséggé. Az forgatókönyv írok nagyon ügyesen építették bele a valós történelmi személyeket és eseményeket a történetbe. Szép lezárást adtak neki, de sajnálom, hogy vége lett. Nem szoktam olyan történeteket elolvasni, amit már láttam filmen, de ha kiadnák könyvben, ezt biztosan elolvasnám és a folytatását is.
10/10
gyara78 2017 júl. 04. - 12:30:42 10/10
Nekem nagyon tetszett!! Döcögõsen indult,mert sok szereplõnek a története fut több szálon. Gyönyörû kosztümös film. Kicsit olyan,mintha az Elfújta a szél c. filmet ötvözték volna a Vészhelyzet c. filmmel. Fantasztikus!Érdekes nézni,hogy próbálták kezdetleges módszerekkel gyógyítani a futószalagon érkezõ sebesülteket.Én várom a folytatást.