Északi meló

Bakancslistához adom
55 Degrees North
angol drámasorozat, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A BBC Prime hatrészes sorozata Newcastle életteli utcáin játszódik, hiszen ide helyezték át éjszakai műszakba Nicky Cole őrmestert (Don Gilet), a karizmatikus londoni nyomozót, miután kirobbantott egy rendőrségi korrupciós botrányt.

Dráma és fanyar humor egyaránt jellemzi az eseményeket, miközben Nicky próbálja megemészteni a karrierjét érintő változásokat, és igyekszik beilleszkedni az új, északi közegbe. Legfőbb fegyvereit, feltűnésmentes modorát és élénk humorérzékét is csatasorba állítva Nicky hamarosan rájön, hogy jó zsaruként nem mindig szerezhet az ember barátokat. Éjszakai nyomozóként sokszor kimarad az életből, és az is nyilvánvalóvá válik, hogy új barátok tömkelegére sem számíthat. Kollégái gyanúsan méregetik, és főnöke, Carter (Christian Rodska) sem töri össze magát azért, hogy megkönnyítse az újonc dolgát.
Bár munkamódszerei nem minden esetben mondhatóak hagyományosnak, Nicky mindig megpróbál helyesen cselekedni - még akkor is, ha ettől még népszerűtlenebbé válik munkatársai körében. Egyedül Claire Maxwell ügyvédnővel (Dervla Kirwan) pendülnek egy húron, de vajon túlnő valaha a barátságuk a munkaidőn?
Még jó, hogy mindenféle munkától függetlenül Nicky bármikor számíthat a családjára. Bácsikájával, Errollal (George Harris) együtt neveli hétéves unkaöccsét, Matty-t (Jaeden Burke): három férfi három generációból alkotja a családot, melynek erkölcsi iránytűje Errol bácsi. Nicky tartja is magát nagybátyja legfőbb életelvéhez, melynek lényege a sértetlen lélek. Kicsit talán szokatlan család, de nagyon összetartó.

A szókimondó Rick Astelt Andrew Dunn; fiatal és naiv társát, Clarkot Mark Stobbart; a bátor, és főleg a férfikollégákkal szemben csípős humorú Brookes őrmesternőt Emma Cleasby; a mindig kötözködő Frank Maguire-t Michael Hodgson; az ambiciózus, és a Nickyre igencsak féltékeny Yates nyomozót pedig Darren Morfitt alakítja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Parodia 2009 júl. 08. - 17:33:35 9/10
Jó kis sorozat, nekem tetszik - bár sztem az elsõ részt nem láttam.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu