Európa véres meséi

Bakancslistához adom
Bloody Tales Of Europe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol dokumentumfilm sorozat, 2013

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A nézők körében átütő sikert aratott A Tower véres meséi után Dr. Suzannah Lipscomb történész és Joe Crowley újságíró újabb sorozattal jelentkezik. A téma hasonló - a történelmi múlt sötét, megoldatlan rejtélyeinek a kutatása -, a horizont azonban sokkal tágasabb: a Nat Geón 2013 májusában bemutatandó Európa véres meséi epizódjaiban kilépünk a londoni Tower falai közül, s Olaszországtól Skandináviáig és Franciaországtól Magyarországig ezúttal egész Európát bejárjuk legendás személyiségek és szörnyű gyilkosságok, kínzások, bebörtönzések és csonkítások után nyomozva.

A sorozatot ugyan tudósok készítették és a téma a történelem, a tévékészülékek előtt mégse kezdünk ásítozni, és nem érzünk elriasztó levéltári dohszagot? Suzannah és Joe ugyanis ahelyett, hogy könyvekbe temetkeznének és régi iratokat bújnának, kimennek a?terepre?, személyesen felkeresve azokat a tájakat, épületeket, várakat és börtönpincéket, ahol az általuk kutatott véres és titokzatos eseményekre sor került. Vajon mi az igazság a történelem néhány híres-hírhedt szereplőjével kapcsolatban? Tényleg olyan gonoszok, ördögiek és gátlástalanok voltak, mint ahogy a köréjük szövődő legendák sugallják? És valóban sor került azokra a kínzásokra és gyilkosságokra, melyeket ma oly szívesen dolgoznak fel a hollywoodi szuperprodukciók készítői? Suzannah és Joe - igazságügyi orvosszakértők és más szakemberek segítségével - efféle izgalmas kérdésekre keresnek választ a feszült, pergő ritmusú, eseményekben gazdag epizódokban.

Az Európa véres meséiben többek közt olyan legendás személyiségekkel is megismerkedhetünk, mint Attila, a rettegett hunok királya, valamint olyan kevésbé ismert, de hasonlóan izgalmas alakok életébe is bepillanthatunk, mint Don Juan Borgia, VI. Sándor pápa - rejtélyes körülmények között, éjszaka az utcán - meggyilkolt fia. Ez utóbbi eset kapcsán Joe utánanéz a Borgia-klán ellenségeinek, és feltár egy - a korra jellemző - maffiózókhoz méltó vendetta-gyakorlatot, mely feltehetően Juan halála mögött állhat. Hagyja magát leblincselni, és tartson műsorvezetőinkkel Európa sötét múltjába!

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?