Ezek a mai fiatalok!

Bakancslistához adom
Figli di oggi
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz tévéfilm, 87 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A 15 éves Marco és barátja, Picci, egy játékteremben súlyosan bántalmaznak egy fiút és elveszik annak kabátját. A fiú családja feljelentést tesz és Marcót súlyos testi sértéssel vádolják. A jómódú, középosztálybeli fiú családjában hírtelen minden felborul. Nővére, Anna egyéves japán ösztöndíjra pályázik, de Marco problémája miatt a szülők nem tudnak rá időt szakítani. Megharagszik hát az egész családra, de leginkább öccsére. A szülők is kétségbe esnek, kapkodnak, rossz döntéseket hoznak. Egymás iránti szeretetük és tiszteletük azonban lassan megfordítja a dolgok menetét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
gigigelem 2011 szept. 04. - 11:34:00
Ilyen idegesítõ szülõket! Nem csoda, hogy ilyen fiú lett belõle. Mindenki homokba dugja a fejét, kivéve talán az egyetlen értelmes nõvért.
Gabriella54 2010 jún. 08. - 23:40:34 Előzmény pneklara
Tegnap (azaz inkább ma?) láttam. Kissé didaktikus volt, de azért tetszett. A szülõk változásában nem nagyon bízok, inkább a srác és a nõvére kapcsolatának javulásában. És hány ilyen család van szerte a nagyvilágban...
Gabriella54 2010 jún. 07. - 14:04:30 Előzmény feeco
Az imdb sem mindenttudó isten...tudnék még példákat mondani, amik nincsnek fent :(
9/10
pneklara 2010 ápr. 29. - 15:07:19 9/10 Előzmény Gala86
OFF!!!Szia! Én meg az elejét nem láttam:) De aztán érdekesnek találtam, s ottragadtam. Kezdetben nem vallotta be a fiú a késelést, de aztán kiderült, hogy megtette.Valahogy leesett a tantusz a szülõknek, hogy a nagy hajtásban a gyerekekre is figyelni kell. Kicsit sûrített lett a vége, ahogy mondtad, tanmese.Minden jóra fordult: mehetett a lány Japánba, bocsánatot kért a kiskamasz, a szûlõk meg valószínû változnak majd. De voltak jó pillanatok, mikor a szülõk elmennek a megkéselt gyerek szüleihez,és ott látják az összevisszaságot, festmények a fal mellé állítva. A nõ megkérdezi a férjétõl: miért vannak ezek a földön? Tehát az a tipikus rendmániás asszony, aki mint egy robot gondoskodik a családjáról, de nem veszi észre, hogy szenvednek a pedáns anya mellett.xx Hát igen, kevés lehetõség van, hogy az ember este 7-10 között tartalmas mûsorokkal találkozzon. Korábban vettem fel filmeket videóra, de van vagy 10, aminek nincs meg a vége a reklámok, elhúzódások miatt, így elment a kedvem tõle. Szia!
3/10
Gala86 2010 ápr. 28. - 21:35:53 3/10
Nekem tévében még nem sikerült elcsípnem azokat a filmeket. Pedig nagyon megnézném szinkronnal is. Szánalom, hogy sorra indulnak az új tévécsatornák és egy olyan sincs közte, ami igazi értékeket adna. Az leggagyibb amcsi filmet is leadják néhány hónappal a premier után, a kiváló európai mozikra meg éveket kell várni. A köztévéken meg lehetetlen idõpontba teszik a jobbnál jobb filmeket. Milyen jó, hogy nem lett kidobva a videó. :)

Összefoglalnátok nekem mi lett a film vége? A kabátlopáskor történt eseményt sem látom tisztán. Végül megkéselte azt a gyereket vagy csak ráijesztett? A családon belül történt valamilyen változás?
A stáblista elõtt néhány perccel még odakapcsoltam, és az jött le, hogy áldozatként mutatják be a bûnözõt. Ez is érdekelne: hogy jutottak el idáig?
feeco 2010 ápr. 27. - 23:12:01 Előzmény Gala86
..az elsõ 15 perc után kikapcsoltam, nagyon gyengének ígérkezett.. az általad említett egyéb filmek véleményem szerint is sokkal érdemesebbek a figyelemre!
9/10
pneklara 2010 ápr. 26. - 12:43:39 9/10 Előzmény Gala86
Bejelöltem az általad ajánlott filmeket. Az ismertetõk alapján nagyon érdekelnének, de valószínû 10 évenként ismétlik az ilyen filmeket. Gyõzõtõl több pozitív hatást remélnek talán.
9/10
pneklara 2010 ápr. 26. - 07:23:30 9/10 Előzmény Gala86
Nem hiszem, hogy utána néznék az említett filmeknek. Nem azért, mert nem lehetnek érdekesek, csak nincsenek eszközeim, idõm...hogy kutakodjak utánuk. Ha a tv-ben kiszúrom, megnézem. De ha a mai realitásokat mutatják, vagy a szép jövõnket, akkor azokon a családokon már nem segít a tanmese-gondolom. Oda már egy lórugás is kevés.Valóban, itt "tudatlan", de menthetõ családokhoz intéztek egy kis pszichológiai tanácsot . De félõ, hogy õk meg nem pipálják ki az ilyen filmeket. Hogy "milyenek a mai fiatalok" - arról olvashatunk az újságok /kék!híradásaiban. De azok is itt kezdhetik, mint ez a Marco.
3/10
Gala86 2010 ápr. 25. - 22:02:33 3/10
"Jó film. Érdemes megnéznie annak, aki fogékony arra, hogy mi is volna egy család igazi feladata. " Jó néhány filmet tudok említeni, ami életszerûbben bemutatja a mai ifjúságot, a szülõk hanyag viselkedését és ezeknek a következményeit. Nézd meg mondjuk a Lilja 4-evert vagy az Osztályt. Remek film még a Könyörtelenek és a Redvás Amal is. Szerintem utána már neked is "kevés" lenne ez az olasz tévéfilm.
9/10
pneklara 2010 ápr. 25. - 17:38:12 9/10
Nagyon tetszett a film. Kötelezõvé tenném minden gyermeket nevelõ szülõnek - de félõ, hogy sokan nem értenék meg a mondanivalóját. Sok család lehet ilyen: élnek egymás mellett, elbeszélnek egymás mellett. Az anya, akinek feladata volna egy család összetartása, olyan mint egy háztartási robot: látszólag tökéletesen vezeti a háztartást, de a gyermekei gondja-baja hidegen hagyja. Az apa szokásos elfoglalt üzletember. A nagylánynak több érzéke van a realitások iránt, mint szüleinek együttvéve. Talán idõben felfedezték, hogy mindennél fontosabb egy családon belül a beszéd, a beszélgetés. Ha igaz, hogy ma egy átlagos családban 7 perc jut egy gyerekre, mikor csak vele foglalkoznak, csak rá figyelnek, akkor ez a film segít a lényeges felismerésében. Domján Edit nem véletlenül énekelte: beszélj!beszélj!...Hozzátenném: és hallgass meg!
Jó film. Érdemes megnéznie annak, aki fogékony arra, hogy mi is volna egy család igazi feladata.
3/10
Gala86 2010 ápr. 25. - 17:36:51 3/10
A színészek filmográfiájában sem szerepel ez az "alkotás". Érzõdött rajta, hogy köztévé megrendelésére készült. Eleinte még nevettem az olyan dumákon, mint amikor a pubban a kamasz kiscsaj mondja a haverjának: "Ne dohányozz! Rákot okoz!" Vagy amikor pont a kabát ellopásánál mondják be a film címét: Ezek a mai fiatalok!
Annyira kíméletesen mutatta be a mai fiatalságot és a szülõk hozzáállását, hogy irreális és nevetséges volt.
feeco 2010 ápr. 24. - 18:37:23
IMDb-n fent sincs.. érdekes..