Fegyverbolondok

Bakancslistához adom
Deadly Is the Female
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 84 perc, 1949

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Bart gyerekkora óta rajong a fegyverekért, különös hobbija miatt ezért intézetben nevelkedik fel. A hadsereg számára igazi élvezet, leszerelése után azonban fogalma sincs, hogy mit kezdjen magával. Barátai egyik este magával viszik egy cirkuszba, ahol megismerkedik Annievel, a gyönyörű céllövőnővel. A két fegyverbolond azonnal egymásba szeret, összeházasodnak, Annie azonban boldogtalan anyagi helyzetük miatt. Bart, hogy kedvezzen feleségének, rablást tervel ki. Az akció azonban több áldozatot is követel, a szerelmespárnak ezért menekülnie kell.

A B-szériás film noirok egyik legnagyobb zsenijének számító Joseph L. Lewis örökzöld bűnügyi filmje az "őrült szerelem" gengszter-történetek első és legendás darabja. A film olyan produkciók alapjául szolgált később, mint a Bonnie és Clyde, a Sivár vidék és a Született gyilkosok.

Stáblista:

Szereplők

Annie Laurie Starr
Bart Tare
Willoughby bíró
Ruby Tare
Clyde Boston sheriff

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Newcastle United 2006 dec. 15. - 17:51:19 8/10
Igen ebben a filmben tényleg nem a brutalitás a lényeg, hanem a jellemrajz, ezért remek. Sokkal jobb a hasontémájú Született gyilkosoknál, ami már szinte provokatív módon erõszakos és a vér elnyomja a mondanivalót. A maga nemében a Fegyverbolondok korszakalkotó, hiszen a késõbbiekben nagyon sok ilyen vonulató filmmel találkozhatunk.
A korabeli autósüldözés pedig kimondottan ínyenceknek való.:)