Fejlövés

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 95 perc, 1968

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Az elvált Klári és Laci elhatározzák, hogy közösen öngyilkosok lesznek. Döntésüknek egyszerű oka van, se pénzük, se állásuk, se lakásuk. Még aludni sem tudnak hol, mert szüleik nem fogadják be őket. Bélának, Laci barátjának fegyvere is van, így hárman indulnak el megvalósítani a tervet. A film megtörtént eseményt dolgoz fel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Dörflinger febr. 06. 19:53:08 6/10
Ha még kitaláció lenne, akkor azt mondanám, hogy egész jó a történet a bugyutasága ellenére. De ha minden igaz, akkor megtörtént esetet dolgoz fel a film, és ez már nem annyira vicces. Valaki öngyilkosságon gondolkodik amiatt, hogy jelenleg nincs semmije? És pont abban a világban, mikor másnak sem volt sokkal több... Nem nagyon beszélik túl a dolgokat, csak éppen annyit vakkantanak oda a másiknak, hogy nagyjából képben legyen a néző. Egyszer végignézhető.
6/10
5/10
Lyl 2008 dec. 03. - 15:38:53 5/10
Nem mondhatjuk, hogy Bacsó emblematikus filmje, de mindenképp érdemes megnézni, mert Kovács Kati mellett Charlie, akkor még Horváth Károly a fõszereplõk, ami igazi különlegesség. Szerencsére színészi karrierjük megmaradt a próbálkozás szintjén. :)
A zene, mint mûfaj, szerencsésebb lett nekik.