Felkeverve

Bakancslistához adom
On the Rocks
amerikai vígjáték, kalandfilm, 96 perc, 2020

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sisteryes 2021 nov. 07. - 22:06:23 3/10 Előzmény alill
Látod pont a te válaszod az ékes példa a mai pc világ agymosására. Semmi bajom a feketékkel, a melegekkel se. Csupán az a kritérium rendszer amit felállítottak Hollywoodban -nevezetesen amikor kvótáknak KELL megfelelni- hogy egyáltalában nevezni lehessen egy filmet. Csupán megállapítottam, hogy így kell teljesíteni MA. És igen tartom az állításom,hogy ezt a filmet nem lehet ma leforgatni úgy,hogy a fekete férj legyen a bűnös. Ha a férj a bűnös csakis fehér szereplővel lehet eljátszatni. Kérlek írj ellenpéldát, ha tudsz. Lehet rá állt a szemem, de ez tetten érhető a netflixen, hbo-on is. Az egyenlő jogokban hiszek és nem george floydok istenné emelésében. Ajánlom guglizd meg saját magad is csatolt képet.
8/10
alill 2020 nov. 28. - 16:55:10 8/10 Előzmény sisteryes
Nekem tetszett. Szerintem másoknak is fog, aki nem rasszista :)

Mellesleg Önnél hol kezdődik a "feketeség"? Bőrszín alapján nézi? Minél sötétebb, annál rosszabb? Vagy a származás is számít? Tudta, hogy a főszereplő nő is etnikai? Az édesapja kameruni származású fekete férfi. Na hoppá, őt akkor nem tetszett utálni, mert nem vette észre, hogy kicsit azért ő is fekete? Most szólok, hogy legközelebb, ha látja valahol, ne felejtsen el gyűlölködni rajta is.
Én meleg párt nem is vettem észre, de biztos, mert homofob sem vagyok, így fel sem tűnik. Ha leszbikus pár alatt a mexikói üdülőben lévő két nőre gondol, az is csupán az Ön feltételezése, mert ezt semmi sem támasztja alá. Én például azt gondoltam, hogy a kollégája a másik hölgy. Igazából teljesen lényegtelen, semmi jelentősége nincs a történetben a szexuális hovatartozásuknak, csak az olyan gyűlölködőknek tűnik, fel mint Ön, akit még a szivárványos zászló láttán is elönt a düh. Tudja, New Yorkban sokkal felvilágosultabb emberek élnek. Ott nem téma ez a téma.

És miért nem hiteles Bill Murray karaktere csupán azért, mert nem szeretné, ha a lánya szívét összetörnék? Mintha nem fordulna elő a legtöbb emberrel, hogy pont azokra a hibákra a legérzékenyebb, amit ő maga is elkövetett. És az egy dolog, hogy valaki megcsalta a párját, de akkor az azt jelenti, hogy nem zavarja, ha a lányával is valaki ezt megteszi? Ugyan már!
3/10
sisteryes 2020 okt. 31. - 18:09:47 3/10
Mint nagy Bill Murray rajongó, nem volt kérdés, hogy megnézem ezt a filmjét is. Sofia Coppolától is kedveltem az Elveszett jelentést. De ez a film igencsak csalódás volt. Íme lássátok, hogy kell az új Oscar PC-nek aládolgozni, hogy kell az elvárosoknak eleget tenni: Az egyik főszereplő fekete, pipa. Több más szereplő is az, pipa. Megjelenik meleg pár, pipa. Megjelenik leszbikus pár, pipa. Megjelenik a szivárványos zászló, pipa. Ja és egy kisgyerekes család cuki fotói között mi más lenne kirakva a konyhaajtóra, mint "Sanders2016"- az amerikai demokrata szenátor neve - nagyobban ,mint az egy éves kisgyerekem képe. Na ez is pipa. SPOILER...kiírom, bár oly felesleges, hiszen a film 20.percében megmondtam ,hogy a férj ártatlan lesz. És honnan tudtam? Mert 2020-ban senki nem mer olyan filmet készíteni, ami rossz fényt vetne egy feketére. Hát így is lett. Pont. Maga a rendező spoilerezi el a saját történetét a 20.percben. SPOILER VÉGE Mindemellett vagy ezen túl , a film unalmas sztereotípiákra épülő férfi nő viszony boncolgatás. Murray-t öröm látni mindig, most is vakon és csípőből hozza a karaktert. Persze ez a karakter sem hiteles, hiszen egy kanál vízben fojtaná meg a vejét egy olyan feltételezett hűtlenségért, amit ő többszörösen megtett , még némi diszkréciót sem adva volt nejének, akit elhagyott a gyerekével együtt. Zavaros, fura ,unalmas...Oscarra viszont pont jó lesz.Szép új világ.