Férfi a háznál

Bakancslistához adom
Un homme au pair/ A man au pair
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 85 perc, 2013

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Maxime (Antoine Duléry, Fodrász papa a pácban) már elmúlt 40, de se munkája, se otthona - jelenleg is a húgánál dekkol. Vele szemben Claire (Gwendoline Hamon, Együtt élhetnénk) magabiztos, egyedülálló anya, aki egy állásközvetítő ügynökséget vezet. Maxime épp nála kopogtat egy esetleges munkalehetőség ügyében - ami sajnos nem kecsegtet túl sok reménnyel -, mikor a nő telefonhívást kap: a 9 éves fia mellé rendelt bébiszitter jól benne hagyta a pácban, és ha nem szerez helyére azonnal pótlékot, akkor le kell mondania az esti programját, pedig nagyon nem szeretné. Kétségbeesésében Claire megállítja a lelombozottan távozni készülő Maxime-ot, és munkát ajánl neki: legyen ő a bébiszitter! Ezzel egy franciásan mulatságos, helyzetkomikumokkal teli családi kaland veszi kezdetét, melyben végül mindenki megtalálja a helyét az életben.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Filmek szerelmese 2022 jún. 06. - 21:23:06
Nagyon jó kis film. Az alaptörténet is jópofa, a poénok "ülnek", a kisfiú tényleg egy tünemény. Romantikában sincs hiány.
Filmek szerelmese 2021 okt. 10. - 17:46:26
Nagyon jó kis film, a poénok, de főleg a "beszólások" eszméletlenek! A kisfiú egy tünemény! És persze ezt sem adja egyik csatorna sem....
Lyanos1 2018 okt. 31. - 09:41:51
A film nem rossz, de inkább romantikus történetnek, mintsem vígjátéknak mondanám. Előfordul, hogy egy pályakezdő házvezetőnő megégeti a vasalt ruhadarabot, de ez egyáltalán nem vicces. Az is helyes, ha valaki férfiként elsajátítja a háztartás körüli teendőket, és természetes, hogy ez nem megy zökkenőmentesen. De megint kérdés, hogy ebben mi a mulatságos.
A női főszereplő meg olyan mértékig férfigyűlölő, hogy a néző hajlamos pszichopatának gondolni az illetőt, sőt kifejezetten ellene szurkolni. Ez megint csak a humoros hatás ellen dolgozik.
1/10
Bubus53 2018 júl. 11. - 20:48:09 1/10
Hát mennyit nevettem ezen! :P
user11 2015 jún. 14. - 22:04:03
Férfi a háznál címmel lehet hozzájutni magyarul a filmhez. Kellemes, szórakoztató, de eléggé kiszámítható romantikus vígjáték. Jó színészi alakítások, hiteles kisfiú fõszereplõ.