Férfiszenvedély

Bakancslistához adom
The Lost Weekend
amerikai filmdráma, 95 perc, 1945

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A maga korában forradalmian realista és erőteljes lélektani dráma a New York-i alkoholista író, Don egy napját mutatja be. Az egykor tehetséges írót már nem érdekli semmi más, csak az ital. Utolsó lehetősége, hogy megírja regényét az alkoholról és megrontott életéről. De vajon lesz-e ereje ehhez vagy öngyilkosságba taszítja az ital?
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
Bette 2015 jún. 29. - 19:26:09
Olyan ez, mint amikor a hajótörött elküldi a palackpostát: kicsi az esélye, hogy valaki olvassa, de hátha ...

Nekem is nagy kedvencem a film, sok évvel ezelõtt láttam a tévében és emlékszem, mennyire a hatása alá kerültem. Pont ahogy a többiek is írják, "beszippantott" a történet. (És persze annak is iskolapéldája a film, hogy lehet az utolsó öt perccel agyonütni egy különben minden elemében kiváló, jól felépített alkotást. Nyilván nem a rendezõ szándéka volt ez a befejezés.)

Én is megvettem azt a bizonyos olcsó DVD-t, amit valaki lejjebb említett, de azóta is keresem a szinkronos változatot. Ha egy menthetetlen alkoholista Latinovits hangján szólal meg, annak egy magyar nézõ számára más felhangja van. A nagyon szellemes és frappáns párbeszédeket is sikerült magyarra átmenteni, vagyis a régi nagy szinkroniskola remeklése a magyar szöveg. Ha valakinek van egy szinkronos változata, ha annak idején felvette a tévébõl, kérem küldjön egy e-mailt: postafiok000@g-mail.com
Köszönöm!
trudy 2015 jún. 24. - 22:11:50
Néhány képkockát láttam a film kulcsjeleneteibõl és éreztem, hogy ezt meg kell néznem, mert ez egy jó film kell, hogy legyen. Rég volt már velem ilyen, hogy egy film ennyire lekötött és szinte egyhuzamban végig tudtam nézni. Nem egy fantasztikusan egyedi ötleten alapszik és a jelenetek is egészen hétköznapiak, de a jellemábrázolás és a színészi játék annyira ott van, hogy benne érezzük magunkat a történetben, amelynek minden pillanata tele van mondanivalóval és érzésekkel. Sajnálom, hogy manapság már nem nagyon készülnek ilyen filmek, amik ennyire emberiek és magukkal ragadóak, viszont különleges élményt adott, hogy 70 évvel ezelõtt, egy teljesen 'más világban' élt embereket ennyire közel állónak éreztem ez által a film által.
ad mala 2011 dec. 24. - 18:37:08
Erõs film, pláne ahhoz képest nagy meglepetés, hogy Billy Wildernek, Hollywood egyik legnagyobb vígjátékrendezõjének a filmje. Volt már neki más, nem komédia jellegû filmje, de ez az elsõ kifejezetten lélektani dráma amit látok tõle. Nagyszerû, érzékletesen ragadja meg a témát és hihetõen, bár minden bizonnyal Európában sokkal csontig hatolóbb lenne a férfi szenvedése.
lszl139 2011 dec. 07. - 15:53:25 Előzmény roceskori
Nekem megvan a gyûjteményemben.
zara18 2011 aug. 26. - 13:42:42
Billy Wilder egyik legnagyobb mûve ez a film. A történet nem laposodik el egyszer sem, a színészek kiválóak a szerepükben különösen Ray Milland. Mindenképpen érdemes megnézni. Létezik egy régi szinkronizált változat is egyébként amiben Don hangja Latinovics Zoltán.
roceskori 2009 jan. 17. - 13:34:08
Pár éve ez a film DVD-n párszáz Ft volt, de most még tékákban sincsen, vagy sokezerért kapható. MIÉRT???
pimpa72 2006 júl. 18. - 19:31:07
Az örökzöldek egyik legjobb filmjei közé tartozik ez a film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu