Fiatal szeretők

Bakancslistához adom
Les jeunes amants
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga filmdráma, 114 perc, 2021

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A 71 éves, szabad és független Shauna úgy érzi, már maga mögött hagyta szerelmi életét, a 45 éves Pierre pedig nős, családos ember. Az egykori szeretők 15 évvel első találkozásuk után újra összefutnak egy kórház folyosóján. Nehezen birkóznak meg érzelmeikkel: nem tudják félretenni ellentéteiket, mégis továbbra is megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek egymás után. A nemrég megözvegyült Shauna, akinek már unokái is vannak, újra meg akar győződni arról, hogy kívánatos nőként is lehet rá tekinteni.
Bemutató dátuma: 2022. szeptember 8. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
arabella_bishop 2022 szept. 06. - 10:56:53 10/10
ja, még annyit, hogy ezt a tartalomleírást honnan szedtétek? köszönö viszonyban sincs a filmmel. oké, a nevek stimmelnek, de kb. semmi több.
10/10
arabella_bishop 2022 aug. 15. - 19:11:46 10/10
a filmet elöször Barcelonában láttam az ottani bemutatókor, majd itthon egy premier elötti vetítésen. szerintem gyönyörü történet, ami nem csupán arról szól, hogy egy fiatalabb férfi beleszeret egy nála idösebb nöbe, hanem arról is, hogy mit vagyunk képesek feláldozni a szerelemért és mit tudunk elfogadni a szerelem nevében. a két föszereplö közti kémia nagyon müködik, Ardant egyszerüen elvarázsol és amikor mosolyog, automatikusan az én arcomra is kiül a mosoly, Poupaud-ba pedig egyszerüen lehetetlen nem beleszeretni, amikor olyan szerelemmel néz az emberre. A rendezö nagyon jó érzékkel nyúlt a témához, a zene csak még jobban bevonja az embert a történetbe. Külön említést érdemel a Céciliát alakító Florence Loiret Caille, hiteles és nagyon szerethetö. 10/10. nálam az év filmje. Ardant-nak meg adnék egy Ceasart ezért a munkájáért.