Fluor Film

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 70 perc, 2012

Értékelés:

99 szavazatból
Szerinted?

Karácson Tamás... Kicsoda? Ja, hogy a mizus-legós! A Fluor! Dokumentumfilmünk főszereplője, az ezerarcú előadó, akire gyakran sütik rá a tinisztár bélyeget, pedig már rég nem tini és a legkevésbé sem sztár. Egy életvidám hétköznapi fazon, aki úgy váltogatja a zenei stílusokat, mint más az alsóneműjét - egyszerre a mainstream altere és az underground poppere. Ugyanolyan sokszínű, mint a baseballsapkái, és ugyanolyan lelkes, mint tizenéves korában. Sokan utálják, de sokkal többen szeretik. Van, aki hülyegyereknek tartja, más "modern kori marketing-gurunak", aki fittyent hány az előítéletekre, és csak csinálja, ami gyermekkora óta a vágya, amire rendeltetett: reppel. Mindig. Mindenre.
Bemutató dátuma: 2012. december 20. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Michael Wittmann 2013 febr. 22. - 16:26:20 10/10
1140 forint volt a jegy, és megérte. Ki vagy te, hogy másokat megítélj az alapján, hogy milyen filmet néz meg?
10/10
andorbeka 2013 jan. 09. - 15:48:40 10/10
Nem, nem téríteni akarok, hanem a ráirányítani egy követhetõ szálra az amúgy tökéletesen rigolyás gondolatmeneted. :) Szerinted hogy zajlott eddig?
Túl sok értelmeset nem írtál eddig, csak újabb és újabb marhaságokat, amiket max az ujjadból szoptál. Hiába vettem ezeket elõ és vezettem le, cáfoltam meg neked alátámasztva, úgy tûnik ilyenkor úgy csinálsz, mintha nem tudnál olvasni, mivel nem igazán reagáltál rá, csak kerestél újabb légbõl kapott baromságokat, hátha valamelyik bejön :D Nem, nincs semmiféle marketing vírus mögötte, sem bármilyen összeesküvés, hiába szeretnéd annyira. És a követhetetlen gondolatmeneted után hát nem is tudom ki az elvakult :D Sajnos erõlködve se sikerült magamra vennem, fõleg így. Azért az jelent valamit, hogy idáig nem sikerült érdemben reflektálnod a tényekre, kíváncsi vagyok legközelebb mivel jössz, 1000-esbe hogy egy újabb indokolatlan blõdséggel :D
1/10
Semprini 2013 jan. 09. - 12:43:26 1/10
"Énekesek közül is lehetne emlegetni sokkal jobbakat (nem a meganyál, meg egyéb ilyen "tehetségkutatós" emberekre gondolok"
És miért nem? Lehetséges ugyan, hogy a tehetségkutatók történetében az ELÕVÁLOGATÓKON volt egy-két, még nála is rosszabb, de hogy õ se jutott von a tovább a második fordulóra egyik ilyen versenyen se, az 100%. Na jó, legyen 99%, mert végül is valamilyen rejtélyes oknál fogva Király L Norbi meg Plazma is továbbjutott, tehát "elvileg" semmi sem lehetetlen, mivel a hülyeségre mindig van vevõ, de ezt azért még nem kéne a tehetséggel összekeverni. A színvonallal meg fõleg nem.
1/10
Kellu 2013 jan. 09. - 10:15:37 1/10 Előzmény andorbeka
"Szabadon dönthet mindenki, és szabadon véleményt formálhat mindenki." Szerinted ez így van? :)"
- Ha Fluorról van szó, vagy egyéb közszereplõrõl, igen. :)

Továbbra sem látok nagyobb csúcspontot a karrierjében, mint a Mizu nézettség. (Vagy van nagyobb?) Persze, magyar viszonylatban ez nagy szám, de mégis határon belül maradt, és a Youtube-statisztikát elnézve rossz aránnyal rendelkezik...és itt már bejön az, hogy ami népszerû az nem feltétlen sikeres is...országon belül maradt, a kutya sem tudja más országokban ki az a Fluor, de vannak korábbi magyar együtteseink, zenészeink, akik nemzetközi sztárok voltak. Róluk oké lenne a dokufilm a moziba. Semmi gáz azzal hogy neki is van filmje, de ésszerû, hogy csak a fanokat érdekli, és ezt a mozik rovására írom.

De igazából már nem is értem, te mire akarsz kilyukadni ezzel a beszélgetéssel...mármint mi a célod? :)
10/10
andorbeka 2013 jan. 09. - 07:56:21 10/10
És ezt a marhaságot mégis honnan veszed? :'D
10/10
andorbeka 2013 jan. 08. - 23:31:23 10/10
"Az emberek 99%-a mit tud róla,mit tett le arra a képzeletbeli asztalra?
Egy számot,aminek az a címe, hogy: Mizu?"

Bravo, saját kérdésed válaszoltad meg. Igen, pont azért, mert kb. ennyit tudnak róla, én nem csodálkozom semmin, mert nekem világos minden, az is jó, ha más csodálkozik. Ja, nem vagyok rokona, bár nem tudom ez hogy jön ide.
10/10
andorbeka 2013 jan. 08. - 23:27:04 10/10
A tippet arra írtam, hogy szerintem miért nem marketingfogás a karrierje.

"attól van annyira elszállva, hogy az egyik klipjén 15 milliós a nézettség...
abból nagyrészt a "nem tetszik" gomb lenyomásával lépnek ki a videóból az emberek.
Többnek akarja pozícionálni magát, mint amennyi.
Betudja az embereket utálónak
gyávának tartom amiatt, hogy nem vállalja a megjegyzéseket
én legalábbis nem kajálok be mindent, amit egy énekes/zenész kiír twitterre, facebook-ra"

Nézd, én csak ezekre reagáltam. Miért? Mert szerintem ezek közül egyik se talált célba, hisz ki is fejtettem, emiatt is terjedelmesek a hozzászólásaim. Sõt, kétlem, hogy azokat meg is tudnák cáfolni, mivel alá lehet õket támasztani, le van vezetve és ott vannak az élõ példák is.

"Szabadon dönthet mindenki, és szabadon véleményt formálhat mindenki." Szerinted ez így van? :)
10/10
Michael Wittmann 2013 jan. 08. - 23:03:07 10/10
Ti, akik anélkül pontozzátok a filmet, hogy megnéztétek volna, teljesen hülyék vagytok? Nem csoda, hogy néhány filmnél eltér az értékelés a valóstól ha így szavaznak sokan. Én holnap nézem meg, addig nem is szavazok róla.
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 22:04:30 1/10
Mire van tipped? Lemaradtam. Nem tartom pénzéhes, lehúzó celebnek, egyáltalán. Ugyanis nem hiszek benne, hogy ebben az országban bárki is nagyon meggazdagodhatna ebbõl a foglalkozásból. Nem hinném, hogy Fluor gazdag, ezért sem nézek rá "sztár"-ként sem. Átlagemberként tekintek rá, nem érzem hogy nagyobb méltósága lenne pl. nálam, vagy nálad, stb. Ezekbõl kifolyólag irigy sem vagyok, utáló sem vagyok. Celebnek sem tartom, tehát egyszerû a képlet: neki van egy produktuma, amit elsõsorban fiatalokat megcélozván nyilvánosságra hoznak. Hogy kinek jön be, kinek nem, szubjektív dolog. Szabadon dönthet mindenki, és szabadon véleményt formálhat mindenki. Hogy milyen stílusban formálunk véleményt, intelligencia kérdése. Tõlem teljesen távol áll az õ stílusa, zenéje, dalszövege. A konfliktus meg elkerülhetetlen, mert a népszerûség, siker, sztárság stb. mind relatív kifejezések...kinek mit jelent...
Tény, hogy nála sokkal-sokkal alacsonyabb nívóval rendelkezõ egyéneket is látok, de ettõl még õ nem áll hozzám közelebb.
-csengõzoli-- 2013 jan. 08. - 21:59:11
Te valami rokona vagy?
Õszintén, ki a fszt érdekel Fluor és az õ élete?
Ilyen alapon minden sültbolondról csinálhatnának filmet,aki a popszakmában megfordult.
Elhiszem,hogy kedveled,de mit kell azon csodálkozni,hogy a kutyát nem érdekli ennek a srácnak az élete?
Az emberek 99%-a mit tud róla,mit tett le arra a képzeletbeli asztalra?
Egy számot,aminek az a címe, hogy: Mizu?
Na,hát ennél azért sokkal többen sokkal többet elértek.
Ja,hogy egyébként a magánéletben jó fej?
Ennek örülök.
10/10
andorbeka 2013 jan. 08. - 21:30:24 10/10
Van 1-2 tippem. Képes volt a Kiszel botránynál peren kívül másfél milliót kifizetni, ezért mellõzni az akkori terveit, klip-be beruházásokat. Ez nem rajongás, ez bejárta a netet, mindenki hallhatott róla. Így nem arról szólt napokig a bulvár média, hogy Kiszel és Fluor mit mondott a tárgyaláson, inkább peren kívül megegyeztek. (Pedig ez a 0iq-s naptárr.banc - már elnézést - jobban járna, ha nem perelne mindig mindenkit, mert többnyire úgyse jó befektetés). Ha annyira pénz orientált lenne, akkor teli lenne reklámos poszttal az üzenõfala, és ilyeneket olvasnál fos újságokban, hogy 6 lánnyal smárolt a tegnapi celebpartyn, amikre egyébként nem is szokott járni. Min érdemes gondolkozni? Azon hogy miért pénzéhes, embereket lehúzó celebként gondolnak rá (ahogy te is, vagy nem?). Hiszen ez nem is logikus. Volt pornósok, akik italt kevernek és bulihelyeket promóznak, vagy allja, magukat mûvésznek beállító egyének akik azzal szereznek ismerettséget hogy hadat üzennek neki és ilyen egy ilyen számot csinálnak ami arról szól, hogy fluor milyen szar (igen, ilyen is van egy pár, mondanom se kell, személyileg elég buta emberek), valóvilágos senkik, vagy ha követted az utóbbi diáktüntetéseket, ott is már jött ez a dopeman és gratulált a diákoknak "már a jobbágyok se kamázták a röghöz kötést" szerû szuper okos röffenéseivel, amiben neki az égvilágon semmi szerepe nincs, csak így verheti magát valamire. Ezek miben hasonlítanak rá? Hogy passzol a "celeb"-ekhez, ami alapján ezzel jellemezhetõ? Azért mert õ volt a legfelkapottabb elõadó 2010-ben akit egy évben 2000 helyre hívtak? Vagy azért, mert vannak szponzorai?
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 20:52:31 1/10
Egyébként te személyesen ismered Fluort? Mármint közeli ismeretség? Mert ha nem, akkor te sem tudhatod, hogy 100% -ig valójában milyen ember, és melyik kedves megnyilvánulás marketing-fogás...én legalábbis nem kajálok be mindent, amit egy énekes/zenész kiír twitterre, facebook-ra stb.
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 20:47:31 1/10
Köszi a felvilágosítást, elolvastam, szeretem meghallgatni mások álláspontját, de miért beszélsz úgy velem, mintha a seggedbõl húztál volna ki, basszus? :D Elmondtam, hogy mit látok külsõ szemmel Fluorról, de ennél többre nagyon nem is vagyok kíváncsi. Meg nem is tudok róla mindent, ha mindent tudnék, az azt jelentené hogy rajongó vagyok, de nem vagyok az. Min gondolkozzak el? Nem mondtam erre az emberre semmilyen degradáló, ócsároló kifejezést, igyekeztem mindent úgy fogalmazni, hogy az ne legyen bántó de mégis õszinte legyen :D ...én nem utálom õt, a terroristákat, állatkínzókat, gyilkosokat utálom :)
10/10
andorbeka 2013 jan. 08. - 20:27:32 10/10
"Próbáltam már megfejteni, mit szeretnek Fluorban" Nos több rétegbõl álló hallgatói bázisa van. Fesztiválokon, nappali haknikon nyilván nem adhatja már elõ az undergorund-nól származó káromkodósabb, keményebb hangvitelû dalait, mivel a hallgatói bázisa a legkisebb korosztálytól indul. A tinilányoknak igazából fogalmuk sincs, mit szeretnek benne, õk is annyira tájékozottak, mint az ultrabölcs utálkozók (provokációt nélkülözve nem használok jelzõket). Csak ismernek valakit, aki sikeres és huszonéves, a dalszövegek tartalmát meg komolyan is veszik, amit nem kéne, mivel ez nem egy metallica szám, hanem poénkodós, meg inkább irónia. Ez nem meglepõ szerintem, rejtett igazság, hogy általánosan a 13 éves kislányok egy olyan szakaszt élnek meg, amikor azt hiszik megértek, felnõttesek és egy idõs pasit akarnak maguknak, így Fluor pont olyan, akirõl lehet ábrándozni. Majd kinövik, addig legalább aranyosak, ajándékokat adnak meg rajzokat készítenek. Aztán vannak olyanok, akik ismerik a munkásságát és bírják is õt. Én speciel azért is, mert példaértékû, ahogy a semmibõl, minden celebkedés nélkül önerõbõl építette ki a karrierjét, folyamatos sikereket elérve, már iskolás korában is ahogy hívták mindenhova fellépni, ahogy lekötötte, megnyerte maga körül az embereket (mûsort is vezetett) és ahogy kezelte mindezt. 20. században tele volt a padlás az olyan önjelölt rapperekkel, akik az egész mûfajnak lehúzták a színvonalát (meg ma is - lásd, tehetségkutató mûsorok). Majka - belehalok c. száma, szánalmas, hogy ezért vannak oda az emberek nagy része, mert olyan nagy mondanivalót képzelnek mögé. Ez csak a mai közhangulat, hogy arról szól egy dal, hogy "Az élet milyen sivár és szar, de én itt vagyok most, és megmondom a tutit, mert olyan komoly és király vagyok" Tankcsapda:Mi a f*sz van száma, ugyanez, üres mellveregetés. Tessék, megbecsült elõadókról beszélek. És Tamás? Ezekhez képest egy tök õszinte figura, a dalaiban is folyton iróniát használ, ami persze egy mainstream-es mutogató gyökérnek már túl magas.
Remélem valamennyire sikerült támpontot adni az elsõ kérdésed megválaszolásához.

Másik, azt mondod, rosszul kezeli a konstruktív kritikákat. Ez így rendben is van, mondd el ezt neki, fogadjunk egy 1000-esbe hogy miként reagál. Én arra voksolok, hogy ha színvonal kíséretében adod elõ neki, akkor nem fog neked sem beugatni, sem leszólni, hogy kritizálsz, legalábbis nem ilyennek ismerem. Tulajdonképpen az általad említett "kritikusok" 95%-a b*zizással, sz.rozással, rondázással ki is merítik a beszélõkéjüket. Olyanra emlékszem hogy pl. egy kissrác odakommentelt egy 'poop' jelet a posztba, aki ilyen 14 éves zselézett hajú 2 fülbevalós divatk.csögnek nézett ki, õ meg reagált, hogy "ügyesen lerajzoltad a profilképed!". Szerintem ez se nem gyávaság, se nem rossz kezelés, az ilyeneket én se tudnám sok értelemmel terhelni. A fent említett jelzõkkel trágyázták a videókat, és meglepdnél, de ennek köze sincs a zenéhez vagy az elõadóhoz. Ez csak szimplán divat, egy olcsó eszköz ahol társadalmilag "megengedett" az trollkodás vagy az arrogancia. Ezért gyáva, mert letiltotta a kommenteket? Szerinted ez nem ésszerû? Fél éve már kezdenek ráunni és azon a 3 videón kívül lehet továbbra is kommentelni meg értékelni, szóval ez így kerek. Ja, még mindig több a "tetszik" az összes videójánál, meg azt is te írtad hogy "attól van elszállva, hogy az egyik videóját 15000000-szor látták". Hát, tévedsz ember. Ha olyan tájékozott vagy vele kapcsolatban, akkor itt egy kötetlen beszélgetés vele, ha elég sok minden szóba kerül, többek közt az õt ért kritikák is. http://static5.origos.hu/attached/20121223filmklub_podcast_10_fluor_144.mp3

Egy dolgot elismerek, mindig könnyebb beépülni oda, ahol többségben egyetértenek veled. Nem õ a divat, ha nem vennéd észre, hanem pont azzal villogni, amivel az itteni kommentelõk is megrohamozták ezt a posztot. Ezt követi a fogyasztó nép, gondolkodj kicsit rajta :).
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 18:05:28 1/10
És még annyit hozzátennék, hogy gyávának tartom amiatt, hogy nem vállalja a megjegyzéseket pl. a youtube-os videók alatt. Ezen az látszik, hogy egyáltalán nem kiváncsi a véleményre, se a jóra se a rosszra...és lehet, hogy elhordták mindennek, de sok más elõadót fikáznak a kommentekben, mégis van annyi vér a pucájukban, hogy vállalják. És igen, ha akarna, tudna építkezni a negatív kritikákból, elgondolkodhatna, miért nem kedveli az a sok ember...illetve megfigyelhetné, milyen társadalmi rétegbõl, vagy korosztályból kapja a beszólásokat...elutasítja hogy megismerje a saját célcsoportját. Én ezt látom, de mint mondtam, nem akarok senkit megbántani.
offtopic
Meklód fia 2013 jan. 08. - 18:02:26
lassan mindent megtudunk a húgodról
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 17:58:59 1/10
Andorbeka, felhívnám a figyelmedet, hogy én nem hasból írtam negatívumot. :) Próbáltam már megfejteni, mit szeretnek Fluorban, mitõl több õ, utánanéztem, meghallgattam pár számát, és ezután írtam véleményt. És a pillanatnyi benyomás is nagyon fontos dolog, Fluornak sem kéne lebecsülnie a pillanatnyi benyomás jelentõségét. (Merthogy nem egyszer láttam már, hogy csak szimplán utálóknak,fikázóknak stb-nek nevezi azokat akik negatív kritikával illetik meg.) Betudja az embereket utálónak, pedig talán építkezhetne is belõlük (itt persze nem a k.rvaanyázós kommentekre gondolok). Én ezt látom belõle...
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 17:51:22 1/10
Androsama, természetesen senki sem akarja a másik véleményét megváltoztatni (nem is lehetne). Egyébként én sem vagyok oda a fiúbandákért, tini sem vagyok...nem is szeretem a beskatulyázást...szóval nem ilyen alapon dõl el, hogy mit szeretek. De tudod mi az érdekes? A Tokio Hotel dalai jórészt olyan nevekhez kapcsolhatók (pl. Guy Chambers, Desmond Child) akik Alice Cooper, Aerosmith, Bon Jovi, Korn, Tina Turner stb slágereit írták. Mégis az egyiket leszólják a másikat az egekig magasztalják. Szerintem ez elvakultság. Nekem többet jelent a dalszerzõ, mint az elõadó (már ha nem ugyanaz persze). :)
Na de itt nem is errõl kéne beszélni, de ha már szóba hoztad...
10/10
andorbeka 2013 jan. 08. - 17:09:05 10/10
Csak az a bökkenõ, hogy halmozottan gyûlnek a hülyeségek, legalább ha egy helytálló, következetes kritikát olvasnék róla, de nem... elõször is, ki állítja hogy el van szállva magától? Mikor, hol? Mutass nekem egy, hangsúlyozom 1 beszélgetést, felvételt ahol azt látod, hogy nagyképû lenne. Bármit, amiben többre értékelné magát bárkinél is. Ezek nagyon üres rágalmazások, amire muszáj vagyok felhívni a figyelmet. Továbbá honnan veszed, hogy õ hatalmas pénzt akart csinálni a filmmel, mi egyértelmû neked amiben ráadásul tévedsz, de jó nagyot. Ismertessem a sztorit? Ez a film egy 20 perces youtube videónak indult, egy egybefogó szemleltetésként ami bemutatja az életét és elsimítja a félreértéseket. Más kérdés hogy a mozi menedzserei több fantáziát láttak benne és felajánlották a lehetõséget, erre szerinted ki mondana nemet? Hülyeség, értelmetlen lett volna megtagadni egy ilyen esélyt. Remélem mindenki, aki izomból, vérbõl utálja Fluort, az szintén halálosangyûlöli david guettát, lmfaot, jenniferlopezt, pitbullt, PSY-t és a többi pop hírességet, mert ügye egy picit se vagyunk álszentek. Szóval szívesen olvasnék olyan negatívumot is mostmár, amit nem hasból írnak. Eddigi írásaim alapján talán kiderülhetett, hogy nem vagyokegy értelmetlen utolsó hülyegyerek, így esetleg figyelembe is lehet venni, amire egy ideje próbálok rávilágítani.
1/10
Kellu 2013 jan. 08. - 14:01:42 1/10
Androsama, teljesen egyetértettem veled mindenben mindaddig amíg le nem írtad a "hokizó fotelt" = Tokio Hotelt. Elvakultságra vall, hogy mindent (mûfajtól függetlenül) egy kalap alá veszel, csak mert mainstream, fiatal, nagyon divatos ismeretlenül fikázni és neked épp nem tetszik. Mert azért nem említenék egy lapon egy (ha tetszik ha nem)világhírû együttest 89 aranylemezzel, 59 platinával, egy Fluorral, aki attól van annyira elszállva, hogy az egyik klipjén 15 milliós a nézettség...arról nem is beszélve, hogy abból nagyrészt a "nem tetszik" gomb lenyomásával lépnek ki a videóból az emberek.
Többször utánanéztem már Fluornak, hátha tudnék valami pozitívat mondani, de továbbra is az a véleményem róla, mint korábban...tehetségtelennek, ostobának tartom, de nem akarom ezzel megbántani az esetleges rajongóit, ha vannak...a filmet nem pontozom, mert nem láttam, és biztosan nem is fogom megnézni. Szerintem ökörség volt egy filmbe belevágni, sznob dolog volt. Többnek akarja pozícionálni magát, mint amennyi. Dokufilmet azokról készítenek, akik többször bebizonyították a zenei igényességüket és azt, hogy valamiben többet tudnak nyújtani mint mások. Hogy eljár kisvárosokba, falvakba haknizni, nem hinném, hogy akkora nagy cucc lenne...
Összes hozzászólás