For All Mankind

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi sorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Egy olyan világban, ahol 1969-ben nem Neil Armstrong lépett a Holdra első emberként... hanem a szovjet Alekszej Leonov egész más irányt vesz a történelem, és a két hidegháborús szuperhatalom, az USA és a Szovjetunió évtizedekig nyúló űrversenyben próbál a másik fölé kerekedni a Hold, majd a Mars birtoklásáért, miközben a személyes drámák sem maradnak ki a történetből. Egy nagyon is valószerű alternatív történelem, űrhajózás, kaland, politika, némi sci-fivel a Star Trek: Az új nemzedék korábbi producerétől, Ronald D. Moore-tól.

Stáblista:

Szereplők

Edward Baldwin
Karen Baldwin
Ellen Waverly
Margo Madison
Molly Cobb
Bill Strausser
Gordo Stevens
Tracy Stevens
Kelly Baldwin
Dev Ayesa
Andrea Walters

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Klaud jan. 22. 04:21:32 10/10
Küzdöttem az első pár epizóddal, de örülök, hogy folytattam. Minden idök egyik kedvenc sorozatom lett. Nagyon fog hiányozni, és talán egyszer még visszatérek hozzá – ami nem jellemzö rám.

A legkevésbé kedvenc évadem a harmadik volt, de a negyedik nem okozott csalódást. Szerintem a varázslat a karakterekben rejlik, és az emberek álmairól szól. A zene teljesen lenyűgöző, régi idők dalokkal kezdve, és egy igazán menő dallal zárva a negyedik évadban. Valami lenyűgöző abban, hogy egy embert gyermekkorától vagy fiatal felnöttkortol kövessünk az idősebb évekig – ez az az aspektus, amely elképesztően jól van megvalósítva ebben a sorozatban.
Jwilli jan. 11. 22:35:18
Ami a legjobb ebben a sorozatban (spoiler) hogy a Marson a kelet európaiak fekete piacot hoztak létre...hogy jutott ez eszébe az írónak? Egy ilyen sorozatban. Ennyire ismer minket, (ügyeskedünk -rólunk is úgy tartják hogy magyar mögötted megy be a forgóajtón de előtted jön ki..) valami gyanús itt. Nagyon jól mutatja be, ezt a részét.
offtopic
sanderson 2023 aug. 29. - 17:54:04 Előzmény capt.nemo
Köszönöm az információt.
capt.nemo 2023 aug. 29. - 17:00:04 Előzmény sanderson
8.6 de 7db szavazatból.. láttam, szerintem jó (alternatív űrverseny a 60-as évektől... az űrhajósok magánéleti problémáival tarkítva.. vagy fordítva(?) ) habár nem mentes a kor kötelező trendjeitől (meleglobbi).
sanderson 2023 aug. 28. - 18:58:10 Előzmény capt.nemo
Mire gondolsz? Itt 8.6-os a tetszési indexe ennek a sorozatnak. Esetleg arra célzol, hogy nagyon kevés a hozzászólás?
Ennek az lehet az oka, hogy itt a Porton nem a sorozat indulásakor csináltak topikot, hanem a befejezése után. Akik évadról-évadra folyamatosan nézték, akkor itt nem tudtak hozzászólni.
Megfigyeltem, hogy az Apple tv sorozatai valamiért mostohagyerekek itt a Porton. A See is csak jóval a sorozat befejezése után kapott topikot. Ott még kevesebb a hozzászólás. A siló sem kapott még topikot, pedig az első évad már több hónapja befejeződött. Pedig az Apple tv egészen jó sorozatokot készít. Nekem még nagyon tetszett a Servant, a Különválás és az Alapítvány (nem olvastam a könyveket) is.
A For All Mankind-ot nem láttam. Jó sorozat, érdemes belekezdeni? Vagy még te sem láttad, csak az itteni hozzászólások alapján szeretted volna eldönteni, hogy érdemes-e végig nézni.
capt.nemo 2023 aug. 14. - 18:25:32
Hű de népszerűtlen ez a sorozat itt..
9/10
IWantSunshine 2023 máj. 08. - 03:51:43 9/10
Majdnem tökéletes, tetszett.
eIemes 2022 szept. 08. - 10:21:59
valami beteges vonzódásom van az űrhajósfilmekhez, szóval ez is tetszik nekem. a forgatókönyv se rossz, a szükséges pontokon elég jól követi a valóságot, ahol kell, ott bátran, de hitelesen szakad el tőle, a színészi játék, hát az olyan, amilyen, mondjuk egy átlagos sorozat fölött van, de nem mind oszkárjelölt.

leszállhatott volna az apolló 10? VALÓJÁBAN NEM, két tényleges okból
- milyen már amikor a világraszóló eseményt úgy jelentik be, hogy "Snoopy has landed" (valóban ez volt a holdkomp neve)
- a NASA vezetői pontosan tudták, hogy az apollo 10 legénysége bevállalná a leszállást (úgy is, hogy a holdfelszínre kilépéshez szükséges felszerelések EGYÁLTALÁN nem voltak náluk, még a híres recés talpú csizma sem, a holdon használható fényképezőgép sem, szóval nem tudtak volna holdport markolászni), ezért a felszálló fokozatba szándékosan kevesebb üzemanyagot tankoltak, hogy ha netán leszállnak a felszínre, onnan már ne tudják elérni a parancsnoki modult.
8/10
kybuck 2022 aug. 06. - 10:46:20 8/10
A Port.hu-nak: "Egy olyan világban, ahol 1969-ben nem Neil Armstrong lépett a Holdra első emberként... hanem a szovjet Alekszej Leonov egész más irányt vesz a történelem, és a két hidegháborús szuperhatalom, az USA és a Szovjetunió évtizedekig nyúló űrversenyben próbál a másik fölé kerekedni a Hold, majd a Mars birtoklásáért, miközben a személyes drámák sem maradnak ki a történetből. Egy nagyon is valószerű alternatív történelem, űrhajózás, kaland, politika, némi sci-fivel a Star Trek: Az új nemzedék korábbi producerétől, Ronald D. Moore-tól."