Fosztogatók négy keréken

Bakancslistához adom
Shopping
angol-japán krimi, 105 perc, 1994

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Billy nemrég szabadult a börtönből. A srácnak és barátnőjének, az izgalmakat kereső Jónak nincs sok lehetősége a tisztességes életre. Nem mintha nagyon érdekelné őket, jobban szeretik a drogot, a lopott autókkal való száguldást, a betöréseket, a rendőrökkel való összecsapásokat. A hasonszőrű fiatalokból álló bandájuk módszere, hogy nekihajtanak az üzlet kirakatának, majd így bejutva rámolják ki azt. A helyi drogbárónak, Tommynak azonban nem tetszik a tizenéves bűnözők randalírozása, mert zavarják az üzletét.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bellushy 2013 máj. 12. - 18:30:44 10/10
Az Imbd alapján szemezgettem össze, és próbáltam magyarítani:
A történet Belfast-ban játszódik - talán napjainkban -, Billy épp frissen szabadult a börtönbõl, barátnõje, Jo várja. A két fiatalnak, és még sok magukfajta srácnak nincsenek lehetõségeik, munkájuk, iskolájuk.
Kevés dolog marad számukra: drogok, száguldozás lopott autókkal és õket üldözõ rendõrök, és a szinte teljesen értelmetlen bolti betörések, amiket a lopott autóval hajtanak végre, vagyis nekihajtanak a kirakatnak (ram-raiding, én "kirakatrendezésnek" fordítanám, mert ismertem olyanokat, akik ezzel a névvel illették a téglával való kirakat-rablást a 90-es években Magyarországon).
A szabadulás után viszont megváltozott minden: egy rivális banda tûnt fel a színen, Tommy vezetésével és ezzel új problémák elé néz Billy, és választania kell.

"...Paul W. S. Anderson ezzel a filmmel vált hírhedtté szülõhazájában, Angliában, amikor az általa írt és rendezett ultra-erõszakos Shopping (1994)- Jude Law és Sean Pertwee fõszereplésével - olyan tolvajokról szól, akik az ellopott autókkal kirakatokat törnek be és rabolnak ki. Bár a filmet Anglia szerte betiltották, egy elõkerült video kópia átszerkesztett változata kiadása került az Egyesült Államokban."

Hát ennyi :)
MiaLarge 2010 júl. 18. - 19:08:38
Látta valaki? Milyen a film?