Frigy vagy nem frigy?

Bakancslistához adom
Relative Values
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 87 perc, 2000

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Francia riviéra, az 1920-as évek. Az előkelő angol főúr, Nigel Marshwood (Edward Atterton) bejelenti házasságát Miranda Frayle-jel (Jeanne Tripplehorn), az amerikai színésznővel. A hír nemcsak Nigel anyját (Julie Andrews) tölti el aggodalommal, hanem Miranda korábbi kedvesét is, Don Lucast (William Baldwin). Eközben a jövendőbeli anyós személyi titkára, Moxie (Sophie Thompson) szintén sokkoló bejelentést tesz: Miranda nem más, mint az ő rég elveszett kishúga. A megoldás, mint mindig, ezúttal is az inas kezében van.

Stáblista:

Szereplők

Nigel Marshwood
Miranda Frayle/Freda Birch
Felicity Marshwood
Peter Ingleton
Frederick Crestwell

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2016 márc. 16. - 09:01:03
Üdv! Délutáni ejtõzéshez valóban tökéletes ez a filmecske, a jellegzetesen angol környezetben játszódó történetével, jellegzetesen angol humorával:-) A szerzõ, Noel Coward és Colin Firth miatt idõnként felrémlett ugyan a Könnyed erkölcsök, de nem zavaróan. Elõször furcsa volt Cseke Péter Firth hangjaként, mert Kõszegi Ákost szoktuk meg hozzá, de ez sem volt hallgathatatlanul zavaró. Engem inkább az szokott bosszantani, ha csúszik a hang, ilyen esetben szoktam feladni...
Persze, ha valaki oda-vissza tudja az angol nyelvet, olyan szinten, hogy mindegy akár angol, akár amerikás az akcentus, akkor nézze nyugodtan eredetiben:-)
1/10
laborador 2009 júl. 31. - 17:07:18 1/10 Előzmény LimeZsozso
Aki ilyen szinkronizálás mellett azt mondja, hogy élvezte a filmet, annak a véleménye nem beszámítható, mert annál is van valami hiba - nyak fölött!
StJust 2007 nov. 17. - 11:50:12
Összességében szórakoztató,vasárnap délutáni ejtõzéshez kiválóan alkalmas.Nekem,mint ilyen filmeknél általában,az angolosság tetszett benne.Vidéki Anglia hmmmmm...van egy hangulata az már biztos.
10/10
LimeZsozso 2007 nov. 14. - 15:56:13 10/10
Hát megkell, hogy mondjam ez a film lenyûgözõ. Nem túl bonyolult de azért fordulatos a története rendkivüli játékokkal és színészekkel.
Meg kell mondjam Colin Firth játéka lenyûgözött, mert ilyen szerepben még nem láttam de elragadóan csinálta, szóval imádtam benne, igaz volt egy olyan sanda gyanúm a film közepén, hogy a szerepe inkább a férfiakhoz húzza, de nem így lett és a vége teljes Happy End Colin alias Peter pedig nagyon édes volt.
btanarur 2007 okt. 01. - 22:33:43
Humoros, romantikus film. Nem túl sodró a történet, de a vége garantálatan happy end. Szex, erõszak mentes.