Gingerclown

Bakancslistához adom
Gingerclown 3D
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar horror-vígjáték, 84 perc, 2013

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a Hollywood-i hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét hegynek fölfelé tekerő, hazafelé tartó Sam Tully-val, az iskola közismert lúzerével. Sam egy átlagos tinédzser aki bármit megtenne annak érdekében, hogy Jenny, - az iskolai focicsapat quarterbackjének, Biff-nek a barátnője - felfigyeljen rá. Biff és a haverjai eltökélten győzködik Sam-et, hogy menjen be az elhagyatott vidámparkba és bizonyítsa rátermettségét egy beavatási ceremónia keretében, ahol fődíjként akár a lány is az övé lehet. Sam elfogadja a kihívást, de Jenny nem hagyja, hogy egyedül vágjon neki a kalandnak és utána megy a vidámparkba, maga mögött hagyva Biff-et és a feldühödött bandát. Azonban az ominózus, évek óta elhagyatott park, a sötétség leple alatt furcsa meglepetéseket tartogat a fiatalok számára.
Olyan lényeket akik amellett, hogy mindig képesek időt szakítani bizonyos tudományos elméletek megvitatására és egymás bosszantására, rendkívüli módon élvezik ártatlan áldozataik kínzását is. Ezek a szörnyek nagy élvezettel hajkurásszák áldozataikat és igyekeznek velük a lehető legszórakoztatóbb módon végezni. Letépni a fejüket és játszadozni a koponyájukkal, vagy csak elbeszélgetni arról, hogyan szeretnék eltölteni életük utolsó perceit. Szerencsére főszereplőink nem veszítik el egykönnyen a fejüket és amíg a rejtélyes Gingerclown és csatlósai elől menekülnek, megtalálják a módját, hogy bosszút álljanak a park lakóin és elmeneküljenek a vészjósló helyről vagy mégsem?
Bemutató dátuma: 2013. május 9. Forgalmazó: Movierockets Entertainment

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 márc. 24. - 09:32:05
Jobb mint a híre, vagy a plakátja. Mostanság amúgyis érdemes elõvenni, mikor csak found footage horrorok mennek.
És akinek van, rakjon fel 3D-szemüveget. Megéri.
10/10
M41 2150 2015 aug. 16. - 17:41:47 10/10
Jó film!!! :) Nekem tetszett!
8/10
tom991 2013 máj. 28. - 17:49:47 8/10
Interjú Hatvani Balázs filmrendezõvel az RCKO.FM Súgógép c. mûsorában http://indavideo.hu/video/Hatvani_Balazs_interju_2013_05_28
8/10
tom991 2013 máj. 23. - 18:00:13 8/10
Upsz, a hozzászólás Mr. D-nek szólt...
8/10
tom991 2013 máj. 23. - 17:59:33 8/10
"Kicsit gáz h a Thelomerisben olyan színészek játszanak, akik már évek óta halottak, és még mindig nincs kész a film."
Nyilván Szakácsi Sándorra gondolsz. Nos, õ már nincs benne a filmben. Ahogy Dörner György, vagy Rudolf Péter sem. Az egészet újraforgatták/forgatják amerikai színészekkel. Ez egy keddi rádióinterjúban hangzott el, amit az elõzõ hozzászólásomban megtalálsz, ha nem törli a port.hu.
8/10
tom991 2013 máj. 23. - 17:56:49 8/10
Mr. D 2013 máj. 15. - 21:10:54
Hát ja, a Cycle is csak egy hétig ment. :S Így valószínûleg a Thelomeris bemutatására sem fognak egyhamar sort keríteni, pedig az jobban érdekelt volna mint a Gingerclown. Kicsit gáz h a Thelomerisben olyan színészek játszanak, akik már évek óta halottak, és még mindig nincs kész a film. :/
1/10
idrimbe 2013 máj. 15. - 15:54:29 1/10 Előzmény idrimbe
Hûha, még most nézze meg, aki meg akarta, mert ha jól látom, már csak 5 elõadás lesz!
1/10
idrimbe 2013 máj. 14. - 10:00:20 1/10
Szerintem nem csak technikával, hanem több ötlettel is lehet jó és izgalmas filmet forgatni - lásd "Az emlékmás" 2 verziója közötti éles különbséget.
És akkor itt jön az "új forgatókönyv", ami nem spoiler, de azért csak az olvassa el, aki már látta a filmet:
Például jobban ki lehetett volna dolgozni a kapcsolatokat, hogy jobban megértse a nézõ, miért érezte úgy a lúzer gyerek, hogy be kell másznia a vidámparkba. A film elején egy 10 perces szociógráfiát lehetett volna adni az iskolai mindennapokról, hogy a "Farkasok" közössége hogyan közösíti ki a lúzert. Már az iskolában belekötnek, inzultálják, terrorizálják, meg akarják verni. De az is látszik, hogy a fiú milyen sóvárogva néz a vezérürü barátnõjére, aki észreveszi és mosolyog egyet. Esetleg még tovább lehet ezzel a szállal foglalkozni, és inkább egy romantikus naplementét beleszõni, és oda tenni az ellenfényes premier plánt a lány hajáról nagy aperturával, hogy glória látszódjon, nem pedig a film közepébe, a sötétbe beleb@szni, a nagy értelmetségbe egy ilyen fotózási "trükköt", ahol semmi értelme.
Aztán meg akarják verni a fiút, és a lány a lúzer és a csapat közé áll, megmutatva ezzel érzelmeit, és látszik a vezérürü döbbenete. Ekkor talán odaillik az a jelenet, hogy "na, akkor vigyed a csajomat, ha bírod, de én nem hagyom". Majd a csapat fiú tagjaival megbeszélik, hogy este pl. a könyvtárból hazajövet a lúzert megverik. Autókkal ki is állnak a dombra a fiúk a csajokkal, majd arra jön a biciklis, akit megkergetnek, és leesik a biciklirõl. De el tud menekülni, és bemászik elõlük a régi Vidámparkba. Ott a fiúk tanácskoznak egy kicsit, hogy utána menjenek-e, mert azt hallották, hogy az egy elátkozott hely. A lányok kérik õket, hogy hagyják a fiút, de a vezérürü fellázítja õket, hogy pl. a múltkori meccsen is mekkorát alkottak, milyen szuperek, õk a legyõzhetetlenek, ez a kis kaland semmiség ahhoz képest. Végül a végsõ lökést az adhatja meg, hogy a szõke lány bemászik a lúzer után, így a fiúk is utánaerednek, majd a lányok a fiúk után.
Szétszélednek, hogy megkeressék a lúzert, amikor egyszer csak kigyulladnak a fények, felcsendül a zene és a játékok elindulnak. A csapat többi tagja hirtelen el is felejti, hogy miért jött, annyira lenyûgözi õket a sok fény és pompa, és úgy érzik, hogy ez nem is egy elhagyatott vidámpark. Ezért sorba felülnek mindenféle játékra a vezérürü legnagyobb döbbenetére.
Ekkor viszont elszabadul a pokol: az egyik fiút egy fogaskerék darálja be, másiknak a lábát szakítja le a lovas hinta forgórésze, ahogy megbotlik, a harmadiknak a kasza vágja le a fejét a barlangvasúton, a negyedik kirepül a felgyorsult körhintából, és nekicsapódik fejjel a falnak, stb., stb., ide jön mindenféle véres jelenet. Megjelenik a vezérlõpult mögül a bohóc is nevetve és pökhendien a szörnykutyáival, akik széttépik az ijedten futkározó lányokat (letépik az arcukat, mellüket, stb.). Két fiú azonban pl. a meggyengült tûzfalat kilökik a kutyákra, de õk is leesnek. Az egyik arccal esik a betonra, a másikat pedig felnyársalja egy vascsõ. Aki a betonra esik, az még megfordul, de felismerhetetlenül összetört az arca, és elvérzik.
Egyedül a lúzer, a szõke lány és a bohóc marad, aki elkapja a lányt az óriáskeréknél. Ott a láncot a bohóc nyakára tekeri a fiú, és az óriáskerék felhúzza a bohócot, kezében a lánnyal. A fiú a lány lába után nyul.
És akkor itt lehet a DVD-n két alternatív befejezés:
A fiú elkapja a lány lábát, a de a bohóc leszakítja a lány kezét, majd a fejét, és a holttest a fiú ölébe hull. A fiú teljesen összetörve felmászik a hullámvasútra, majd leveti onnan magát.
A másik befejezés szerint ahogy elkapja a lány lábát, a bohóc testét is meghúzza és a csigolyái eltörnek, elereszti a lányt, aki a fiú ölébe hull. Ezután jót sírnak, majd elmennek haza.

Szóval én valami ilyen félelmetesebb, és gyomorforgatóbbra gondoltam, amit persze nem akarok leforgatni. :-)
1/10
idrimbe 2013 máj. 13. - 21:48:11 1/10
Ja bocs, most olvasom, hogy valóban nem szerepeltek benne az öregfiúk, csak a (torzított) hangjukat adták.
Annamaria76 2013 máj. 13. - 13:18:25
Kedves Mindenki!

Még nem volt szerencsém ehhez a magyar filmhez, de mindenképpen meg szeretném nézni. A 3D-nek különösen örülök, nekem nagyon bejön ez a technika. A bemutató alapján érdekes kis koncepció, a 80-as évek "horrormovie" hangulat pedig különösen megfogott.
Drukkolok, hogy bejöjjön az alkotóknak a számításuk. (Megjegyzem voltam amerikai filmen is, ahol csak ketten ültünk a moziban, de volt olyan is, hogy egyedül voltam :-(! Üdv a letöltések korszakában. Nem biztos, hogy a film rossz, azért, hogy csak ketten nézik meg egy adott idõben, egy adott helyen...)
1/10
idrimbe 2013 máj. 13. - 08:21:45 1/10 Előzmény f_GreGor
***SPOILER PÓTOLVA***

A vélemények alapján azt hittem, hogy valami komoly alkotás ez a "szörnyedvény".
És meg is néztük ketten a filmet... De szó szerint ketten, mert más nem volt a teremben.
Az egészet nem értettem, zavaróan logikátlan és ostoba a film felépítése. Én nem éreztem olyan nagy kényszert a fiú részérõl, hogy bemásszon a vidámparkba, és azt sem értem, hogy ha féltek, miért a hangok és a fények után mentek, miért nem inkább a kijárat felé? Úgy egy kicsit rövidebb lett volna a film, és akkor nem kellett volna végignézni ezt a sok gumi és rongybábut.
A legviccesebb talán az volt, amikor mondták, hogy 1928 óta nem járt ott senki... majd egy kis idõ múlva elmondják, hogy a 50-es, 60-as években újra kinyitott a vidámpark, de egy baleset után leállították.
De egyébként vicceset én nem találtam benne. Inkább döbbentem ültem a moziban, és néztem, ahogy káromkodnak és finganak a bábuk. Gyengébbek számára ez pont elég vicces.
A vége volt a legjobb: egy lánccal "odakötözik" a bohócot (az egyik csuklóját lakat és mindenféle zár nélkül...), és az mindenféle ellenállás nélkül megadja magát. Szóval ez a gyenge küzdés jellemezte az egész filmet. Semmi izgalom. Másnap megnéztük a "Lányom nélkül soha" címû filmdrámát, amit tényleg végig lehetett élvezni és izgulni.
Nem is értem, hogy ilyen ötlettelen, iskolás színvonalú filmet minek forgattak 3D-re?
8/10
tom991 2013 máj. 09. - 13:01:19 8/10
10/10
f_GreGor 2013 máj. 09. - 12:36:03 10/10
Volt szerencsém a szerdai bemutatót végig ülni.

Hatvani Balázs koncepciója, hogy a '80-as évek horrorját megelevenítse, sikeres volt! A budapesti Vidámpark megelevenítése, a hangok, a zene mind-mind jól sikerült. Amerikai sztárokat sikerült megszerezni a produkcióhoz: Tim Curry, Lance Henriksen, stb..
Kellett ez nekünk, mint egy falat kenyér! Magyar film, de nem a magyar vonásokkal! Nem éreztem, hogy a jelenetek színházból köszönnek vissza.
Alacsony költségvetésbõl, állami támogatás nélkül hozták el nekünk Gingerclown világát. Nevettünk a karaktereken, világos volt, hogy nem minden karakter gonosz :)
Lehetett volna 2x89 perc, mert poén és történés maradt a filmben. Várom a folytatást :D


elfogultan: 10/10 :-D
8/10
tom991 2013 máj. 08. - 15:44:40 8/10
Balázs másik filmje már egy kicsivel magyarabb lesz. :)
Dörner György, Rudolf Péter, Viczián Ottó, Kerekes József, Mark Hamill...
tomes.marcos 2013 máj. 03. - 10:04:54
Végre egy magyar horrorfilm, és amcsikról szól, mért nem magyarokról, vagy legalább európaiakról, mintha itt nem lenne annyi beteg elme
3/10
zs9302 2013 ápr. 21. - 08:58:33 3/10
Bemutató dátuma: 2013. május 9. (Forgalmazó: Movierockets Entertainment)

Ez már teljesen biztos, végre bemutatásra kerül. Kíváncsi leszek hány moziban vetítik, mindenképp megnézem. :)
ChrisAdam 2013 jan. 30. - 16:28:29
most febr. 27 van odaírva....
8/10
tom991 2012 jan. 21. - 13:33:23 8/10
3/10
offtopic
zs9302 2011 dec. 25. - 11:11:52 3/10
Sajnos egyáltalán nem.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu