Gino Bartali, az acélember

Bakancslistához adom
Gino Bartali - L' intramontabile
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz életrajzi dráma, 2006

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Gino Bartali, minden idők egyik legnagyobb kerékpárosa, fiatalkorában majdnem abbahagyja a sportot, miután bátyja egy versenyben meghal. Fra Leonénak azonban sikerül meggyőznie, hogy ne adja fel az álmait. 1948-ban, amikor az Olasz Kommunista Párt vezérét, Palmiro Togliattit majdnem megölik, De Gasperi miniszterelnök arra kéri Bartolit, induljon el a Tour de France versenyen és nyerje meg azt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alfredo Pavesi
Elia Dalla Costa kardinális

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
modano 2013 márc. 09. - 04:51:37 6/10
A történet nagyon jó, kár hogy "b" kategóriás mozi lett belõle. Igaz ez a szereplõkre és a rendezésre is. Kicsit tévéfilm szaga volt az egésznek. Például berobog a vonat a francia pályaudvar helyszíneként szolgáló Budapest Nyugati pályaudvarra, úgy hogy a háttérben egy csodálatos kék színû inter city áll. Nos, elég kiábrándító és megmosolyogtató, olyan "digós". A szereplõk is inkább lelkesek mint jó színészek. Bocsánat, de a fõszereplõ bájgúnár tekintetét szokni kell.Én személy szerint sajnálom, mert speciel hozzám közel áll a kerékpársport és úgy érzem sokkal többet ki lehetett volna hozni a sztoriból. Nem is annyira a kor profi kerékpározás bemutatását hiányoltam,sokkal inkább a jó színészi játékot és megvalósítást.

Mindezek ellenére végignéztem, érdekelt mi lesz a fõhõssel szóval lekötött.Azoknak ajánlom akik szeretik a hõsidõk nagy történeteit és a kerékpározás világát, beágyazva azt egy zivataros történelmi idõszakba, annak jó kikapcsolódás lesz.

10/6


Azért az elõttem szóló 10/10 is inkább a lelkesedés:)
10/10
idlosza 2010 ápr. 19. - 21:52:30 10/10
Fenntartásaim voltak, mert az amerikai filmekben már jól lerágták a versenyszellem,bajnok,gyõzelem,bukás témát, de ez más... Ez egy nagyon jó film!!
Érdemes megnézni: 10/10 !
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu