Good Vibrations

Bakancslistához adom
ír-angol életrajzi film, 103 perc, 2012

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A radikális lázadó zenebarát Terri Hooley éli az életét a hetvenes évek Belfastjában, amikor véres konfliktus tör ki a városban. Barátai fegyvert ragadnak, Terri viszont inkább lemezboltot nyit Good Vibrations néven Európa legkeményebb tűzfészkében. A bolt által felfedezi a városban születő underground punk szcéna hangját. A fiatal zenészeket akcióra buzdítva egy srácokból és punkokból álló tiritarka csapat valószínűtlen vezetőjévé válik, akik csatlakoznak missziójához: új közösséget, egy alternatív Ulstert teremteni, életre kelteni a várost. Az életérzés, a zene és az életrajzi film szellemisége friss képet ad Észak-Írország zűrzavaros közelmúltjáról egy olyan ember életrajzának tükrében, akit megszállt a punk szelleme.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
adorible 2015 jún. 28. - 18:10:33 10/10
Lehet, hogy csak jó hangulatomban kapott el a film, de akkor is úgy éreztem magam utána, mintha kaptam volna egy óriási löket pozitív energiát. Terri Hooley karaktere pedig nagyon szimpatikus, bármit meg tesz azért, hogy amit eldöntött azt véghez vigye, és mindenben a jót keresi, a rossz abszolút nem érdekli. Én nagyon ajánlom mindenkinek!
10/10
danab1 2013 nov. 29. - 01:28:00 10/10
Szerintem egy igazi csoda ez a film, nagy szeretettel ajánlom mindenkinek. Jelenleg épp Belfastban élek, így kicsit más szemmel is nézetem. De itt tényleg nem a borzalmas és értelmetlen öldöklés áll a középpontban, hanem egy ember, aki tiszta szívébõl hitt valamiben és azért képes volt mindent megtenni. A hangulat, a zene, a játék 10/10.
adamnagysweetmovie 2013 márc. 27. - 13:46:14
adamnagysweetmovie 2013 márc. 27. - 13:41:11
Kb ezt lehet tenni, ha egy problémára nem létezik vagy nem kínál a politika megoldást...
adamnagysweetmovie 2013 márc. 27. - 13:40:11
Tarcsi:
A radikális lázadó zenebarát Terri Hooley éli az életét a hetvenes évek Belfastjában, amikor véres konfliktus tör ki a városban. Barátai fegyvert ragadnak, Terri viszont inkább lemezboltot nyit Good Vibrations néven Európa legkeményebb tûzfészkében. A bolt által felfedezi a városban születõ underground punk szcéna hangját. A fiatal zenészeket akcióra buzdítva egy srácokból és punkokból álló tiritarka csapat valószínûtlen vezetõjévé válik, akik csatlakoznak missziójához: új közösséget, egy alternatív Ulstert teremteni, életre kelteni a várost. Az életérzés, a zene és az életrajzi film szellemisége friss képet ad Észak-Írország zûrzavaros közelmúltjáról egy olyan ember életrajzának tükrében, akit megszállt a punk szelleme.