Grimm meséiből: A békakirályfi

Bakancslistához adom
Der Froschkönig
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német mesefilm, 59 perc, 2008

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Sophie hercegnő a tizennyolcadik születésnapjára igen értékes ajándékot kap királyatyjától: meghalt édesanyja örökségét, egy aranygolyót, ami megvédi őt a tévutaktól. A játék hevében a golyó azonban belesik a tóba, s a hercegnő csak úgy tudja visszaszerezni, hogy a békának cserébe barátságát ajánlja fel. A születésnapi vacsorán azonban már nem akarja betartani ígéretét és hagyni, hogy az egyen a tányérjából és aludjon az ágyában. Mérgében a falhoz vágja a nyálkás szörnyeteget, aki azonnal visszaváltozik egy sudár fiatalemberré. Kiderül, hogy Floriszt, Brávánt hercegét ugyanaz a gonosz tündér varázsolta el, aki Sophie édesanyját egykor a Varázserdőbe csalta. A fiatalok boldogságának csak az állja útját, hogy a hercegnő kezét már másnak ígérték.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kit Fisto 2017 dec. 31. - 16:28:25
Nem ajánlom, ez nagyon ... ! Eleinte még jónak is tûnt, mitha egy szépen kivitelezett mesefilm lenne. Aztán megjelent a béka. Már a grafikája miatt is rezgett a léc, de kiváncsi voltam, hogy alakulnak a dolgok. Aztán a kicsi béka olyan hangosan kiabált be a kastélyba, mint egy metálzenekar hangtechnikája, majd odabent az egyébként fiú béka nõi hangon dalra fakadt és megszûnt a film iránt minden érdeklõdésem. Az alkotók talán még nem hallották, hogy mindennek van egy határa.
Ford Mustang 2011 okt. 31. - 17:13:03
A régi grimmesék jó kis mesék voltak anno is, most is. Ez az újabb német feldolgozás már sajnos kevésbé adja vissza azt az élményt, mint amit régen nyújtott a valódi mese.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu