Gyertek el a mennyországba

Bakancslistához adom
Come, See the Paradise
amerikai háborús filmdráma, romantikus film, 138 perc, 1990

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A II. világháború idején az Amerikában élő japánok hirtelen ellenséggé váltak saját hazájukban. Ők amerikai hazafinak tartották magukat, ám a hatóságok másképpen vélekedtek, és fogolytáborokba gyűjtötték őket. Jack MacGurn egy ilyen "kiátkozott" lányt szeret. Csapdába esett, hiszen még a lány családja is egyetért az igazságtalan világgal: a szerelmesek nem lehetnek egymáséi.

Stáblista:

Szereplők

Jack McGurn
Lily Kawamura
Charlie Kawamura

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    1990
    Arany Pálma jelölés: Alan Parker

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2016 okt. 24. - 20:44:00
Jó a történelmi háttér, csak hát ez egy óvatoskodó, édeskés amerikai mozi. Nyilvánvalóan a szerelmi szál került elõtérbe, és ilyen megítélés alapján egész nézhetõ a film.

Azonban...

Sok szálon fut, beleszõ ezt-azt, így talán kevésbé tûnik föl, hogy zárt táborokba/lágerekbe zárni embereket Amerikában akkor már nem számított újdonságnak. A majd mindig mindenhol konfliktusba keveredõ európai ember(faj?) védelme itt is jól tetten érhetõ. A tragédia érzékelhetõ, de igazi drámai jeleneteket alig kínál. A színészi játékok többnyire még a közepest sem érik el, úgyhogy számomra mint alkotás nem sokat ért.
offtopic
metan 2014 okt. 26. - 18:37:14
Ciki? Hah... ez nem elég kifejezõ.
Az amerikaiak sem fogják reklámozni a saját sarukat. Kisebbek, mint a náciké?
Érdemes a témáról megkérdezni bármelyik indiánt.
9/10
Viki1080 2010 márc. 15. - 16:09:00 9/10
Nos alapból a sztorija kicsit más mint amit itt írnak de ez belefér.
Ajánlom mindenkinek érdekes film,én eddig nem is tudtam h Amerikában is voltak "táborok"kissebbek mint a náciké de voltak...ciki...