Győzelem

Bakancslistához adom
Victory
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-francia-német filmdráma, 99 perc, 1995

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

1913-at írunk. Axel Heyst egy szigeten lakik, nem messze az indiai Surabay kikötőtől. Egy nap átmegy a szomszédos szigetre, ahol meglátogatja a német Schomberg vezette hotelt. Itt ismeri meg Alma-át, a női zenekarban játszó lányt. A zenekar tulajdonosa, San Giacomo, pont most akarta eladni Alma-át Schombergnek, aki nagyon szerelmes belé. A lány könyörög, hogy Alex segítsen neki. Elmenekülnek együtt a szigetre. A lány hoppon maradt "tulajdonosa" nem mond le róla ilyen könnyen.

"Egy kalandos szerelmi történet, amiben megjelennek mind a nemes, mind a hitvány emberek. Remélem, hogy a közönség tetszésével találkozik majd - ugyanazon a törvényen alapulva, amin Conrad írói hivatása is megszólalt az olvasók nagy köréhez" - mondja a rendező.

Stáblista:

Szereplők

Axel Heyst
Mr. Jones
Martin Ricardo
Mr. Schomberg

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
mzsx 2006 júl. 05. - 07:07:31
Szándékosan elolvastam az alapkönyvet, J. Conradtól, de kis túlzással csak a címe stimmel. Mindenesetre rendes dolog volt a forgatókönyvírótól, hogy nem lopta el egyszerûen azt a 2-3 dolgot, amely a regénnyel hasonlatos, bár az is igaz, talán csak Conrad neve ébreszt valami kíváncsiságot a megnézni szándékozóban. Egyébként nem ez a legjobb regénye, finoman szólva. Akkor mért?!