Ha a világon mindenki ilyen volna

Bakancslistához adom
Si tous les gars du monde
francia-olasz kalandfilm, 90 perc, 1956

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ez a szárnyaló film a jóakaratú emberek dicsérete. Egy kis francia tengeri kikötőből kifut a Lutece halászhajó: halászni indul. A bárka Norvégia magasságában többnapi útra a legközelebbi kikötőtől bajba jut, a tengerészeket ismeretlen betegség dönti le a lábáról. Az egyik matróznak van egy rövidhullámú amatőradója. Vészjeleit a messzi Togóban véletlenül felfogja valaki, és megindul a drámai beszélgetés az éteren át. Kiderül, hogy a legénység romlott húskonzervtől betegedett meg, s a muzulmán matróz ezért maradt egészséges. A halászok halálveszedelemben vannak, s ha nem kapnak védő injekciót borzalmas kínok közt elpusztulnak. Az ismeretlen halászok életért összefog a világ, a legkülönbözőbb nemzetiségű emberek adják tovább a hírt, megindul az életmentés...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
hida 2020 máj. 05. - 17:48:18 10/10 Előzmény Ibrahim Moshe
Üdvözlöm! Hol látta ezt a filmet? Nem rögzítette véletlenül? Szeretném megszerezni. értékes cserefilmjeim vannak.
10/10
Ibrahim Moshe 2019 febr. 15. - 03:28:49 10/10
A világ egyik legjobb filmje! Az emberi rosszindulat csak minimális mértékben jelenik meg benne, de arról is nemsokára kiderül, hogy egy nagy tévedésen alapul, sőt...!
A film a rádióamatőrök korában játszódik, amikor a műholdas mobiltelefonnak még a gondolata sem merült fel senkiben.
Mondanivaló: Az emberek mégis csak jók, és akár áldozatok árán is mindent megtesznek, hogy segítsenek életveszélyben levő embertársaikon!!! És mindez kb. egy évtizeddel a II. Világháború után, amikor mindezek ellenkezőjére volt példa! Bár manapság is sok ilyen ember lenne, de akkor mi lenne a "szegény fegyvergyárosok" extraprofitjával?