Ha másért nem is (Bárcsak)

Bakancslistához adom
If Only
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol filmdráma, 92 perc, 2004

Értékelés:

141 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai Samantha (Jennifer Love Hewitt) egy neves londoni zeneiskolában tanul, és a szabad szellemű, csupa tűz lány őrülten szerelmes brit barátjába, Ianbe (Paul Nicholls). Ian azonban csak a munkájának él, így még arra sincs ideje, hogy végiggondolja: ha nem törődik az érzelmeivel, és elhanyagolja barátnőjét, végleg elveszítheti. Amikor aztán Samanthát végzetes baleset éri, Ian végre ráébred, mit is jelentett számára a lány. Bárcsak elmondhatta volna neki... Vagy még nem késő? Egy különös csodának köszönhetően Ian lehetőséget kap, hogy újraélje a tragikus napot, és talán megváltoztassa a nekik rendelt sorsot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kuttyánszki 2019 nov. 01. - 15:09:47 Előzmény kettyo
"A csaj viszont édes volt."
Neked "édes", nekem kimondottan baromi irritáló. Nem bírom az ilyen erőszakosan , kullancs módjára "szerető" nőket. Azonkívül nem is volt szép, a szeme hunyorgó, a száját legritkábban csukja össze.
Nem szeretem az ilyen valószerűtlen eseményű filmeket.
kettyo 2017 jún. 11. - 20:17:54
A film alapötletét egyértelmûen a Végsõ Állomásból merítették amúgy, csak horror helyett romantikus dráma keretbe rakták.
kettyo 2017 jún. 11. - 12:07:33
Én azt hittem ez a faszi az aki a Múmiában játszott, de látom, hogy nem az. Mondjuk nem is játszott valami jól. A csaj viszont édes volt.
kettyo 2017 jún. 11. - 12:04:52 Előzmény Gina424
A "happy end" pont hogy leértékelte volna az egészet, mert az volt a lényeg hogy egy napban kell tudnia kiadni azokat az érzelmeket amiket korábban nem tett meg.
6/10
Dalmát 2016 aug. 04. - 00:31:26 6/10
Néhol kicsit csöpögõs, de hála az ügyesen felépített történetnek, mégis átlagon felüli romantikus film lehetne, ha nem lennének a tipikus tehetségkutatós stílusban készült betétdalok. Biztos sokaknak tetszenek ezek, szerintem viszont borzalmasak, pedig Jennifer Love Hewitt énekhangja amúgy kimondottan kellemes. Ezzel együtt is érdemes megnézni, mivel így is egy szívmelengetõ alkotás, amibõl sajnos manapság kevés van.
pneklara 2015 okt. 10. - 19:19:42
Szép film.
Mindannyiunk életében elõfordult már, hogy azt kellett mondanunk: ha tudom, hogy ez az utolsó találkozásunk..., másképp viselkedtem volna, ha tudom...
Nos, itt a fõszereplõ srác kapott egy esélyt, hogy kihasználja ezt a lehetõséget. Elmondhatta,amit eddig elmulasztott, változtathatott a mentalitásán, kimutathatta szeretetét - egyetlen napon.
Persze a film elrugaszkodik a realitástól, itt nem is a józanság a lényeg, hanem az érzelmekkel való játék.
Érdemes megnézni a filmet, és esetleg tanulni belõle valamit: a ma a fontos, nem a jövõ, és felismerni, hogy mi a lényeges az életünkben.A halogatás semmiképp.
nofrit 2015 júl. 01. - 07:38:21 Előzmény Pöttyös Far
SPOILER!!!!

Tudta, hogy a karambol elkerülhetetlen. Szóval, feláldozom magam a szerelmemért! És éppen ez vágja a földhöz az egész filmet. Mert ha a csaj hal meg, akkor a férfinek lett volna karrierje, így meg a nõnek lett. Szuper....
1/10
Istenasszony 2015 ápr. 07. - 15:21:13 1/10 Előzmény Gina424
Egyetértek. :)
Gina424 2014 aug. 12. - 20:31:01
Ez a film egyszerre volt jó és rossz. Fõzéshez mondjuk tökéletesen megfelelt, de azért még így is idegesítõ volt a két fõszereplõ bénázásra. Ha valakit ennyire félvállról vesznek, mint ezt a lányt az elsõ harminc percben, akkor szerintem az azonnal dobná a pasit. Ha valaki ennyire béna, mint ez a nõ, ennyi baleset történik vele, na az teljesen elviselhetetlen lehet hosszú távon.
Viszont ha már Hollywood SPOILER, akkor igazán kihozhatták volna happy endre. Jobb lett volna, ehhez a színvonalhoz az illett volna.
Edmond Dantes 2013 szept. 20. - 14:14:58
Üzenete szerintem: sorsát (meg a másét) senki sem kerülheti el.

***SPOILER***
Ha én vagyok a forgatókönyvíró és heppiendesre akartam/kellett volna venni, akkor nálam másodszor is álom lett volna és ébredés az egész...vagy esetleg a nõ álmodja a második sztorit és õ ébred fel abból. És boldogan élnek, amíg...
***SPOILER VÉGE***
mx18 2013 szept. 20. - 13:47:37
Úristen, milyen hozzászólások! Szerintem sem egy világlegjobb filmje, de nem is olyan rossz, engem elgondolkodtatott... bár én ezek szerint biztos "belül kongó, mittom én mi mittom én mi" vagyok.
Az még tök oké, hogy megírja valaki, hogy nem tetszett, de szerintem undorítóak egyesek közületek: jajj, milyen szarul nézett ki a színésznõ, jajj, milyen szája van, milyen kecskeálla? Jézusom! Kíváncsi lennék, az hogy néz ki, aki iyeneket ír, ha már ekkora nagy az arca. õ olyan gyönyörû? Kötve hiszem!... komolyan, azok írnak ilyen kommenteket, akiknek soha semmi nem tetszik, ezért állandóan filmeznek, de sohasem látják a jót semmiben, mindent csak fikázni tudnak. Elég szerencsétlenek, ha tényleg annyi jut el az agyukig, hogy milyen álla van a csajnak. Na mindegy, ezért nem szoktam port.hu-t nézegetni. Nagyon sok a sötét itt.
Pöttyös Far 2013 szept. 19. - 22:28:47
Anyámmal vitába keveredtünk a végét illetõen.

*SPOILER*

Szerinte a csávó már akkor is tudta, hogy meg fog halni, mielõtt beültek volna a taxiba. Szerintem ez abszurd, mert akkor miért nem rángatta ki a csajt, és mentek gyalog például? Ez gyak. öngyilkosság, és amikor az ember megtalálja élete szerelmét, akkor teljesen logikátlan is.
Szerintem egyértelmûen csak akkor fogta föl, hogy õ hal meg, mikor már látta a képeket az álmából.
Dolphus Lundgrennus 2013 szept. 19. - 21:24:40
Hú, de szar a habos sütemény! :-)
offtopic
mushi 2013 szept. 19. - 20:11:45
bár a hozzászólásaid alapján neked egyetlen szó van csak a szókincsedben, az hogy szar... biztos, hogy 31 éves vagy és nem 14?
offtopic
mushi 2013 szept. 19. - 20:07:22
igazán kontrollálhatnád magad, meg a szóhasználatodat.
ha nem tetszik, nem kell nézni. férfi vagy, nézz terminátort, meg ilyeneket. romantikus film, tehát csöpög. ennyi. meg mi az, hogy "magukat az interneten kínáló" ??? tehát mindenki, akinek tetszik egy ilyen film és hozzászól valamihez, az csakis egy szingli idióta lehet?? légyszi takarodj már, nem tudom máshogy mondani.
Hú dejó a habos sütemény 2013 szept. 19. - 19:50:35
jééé a hozzászólások alapján ez keveseknek tetszik :)
pedig aszittem hogy a magukat interneten kínáló
"széplelkü" (belül tottál üresen kongó) ezoterikus-spirituális-mindenlószarhívõ
zöldteaszürcsögõ szinglihordák körében népszerü ez a szar
feeco 2013 szept. 19. - 19:35:37 Előzmény adamnagysweetmovie
négyszeri nekifutásra sem tudtuk végignézni a barátnõmmel.. mindig elkalandozott a figyelmünk..
de amennyit láttam belõle az annyira klisés és szájbarágós volt, hogy szinte lelki szemeim elõtt lebeg az "elgondolkodtató végkifejlet".. már meg sem kell néznem..
adamnagysweetmovie 2013 szept. 18. - 08:39:10 Előzmény csipet
A nyálas, szájbarágós cuccok mindig népszerûek...
3/10
csipet 2013 márc. 01. - 12:37:30 3/10
Még az IMDb-n is 7 pontos. De könyörgöm, mitõl????? Nagyon gagyi, nyálas ..... Az üzenet jó,h ki kell mutatni az érzelmeket, de egyébként nemhogy felejtõs kategória, hanem kerülendõ.
1/10
Shiviatar 2013 febr. 18. - 20:10:59 1/10
Rettenetes ez a film, és érzelmileg is kikészít. És nem, nincs sors. Te irányítod az életed, és nem fordítva.

Amúgy a "szeretet" üzenete díjazandó, de hát a körítés....katasztrófális.
Összes hozzászólás