Háború a háborúról

Bakancslistához adom
Path to War
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 165 perc, 2002

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

1964-1968: négy sűrű év az Egyesült Államok történetéből. A Fehér Házban, a Pentagonban és Camp Davidben játszódó hiteles történelmi dráma a két katonai doktrína közötti viaskodást mutatja be. 1968-ban a másik Kennedy-fiú, Robert ostorozza a háborút és bejelenti indulását az elnökválasztáson. Az elnök viszont úgy dönt, hogy nem indul újra. Johnson (Michael Gambon) elnök a meggyilkolt J.F. Kennedytől örökölt tanácsadókkal kénytelen együtt dolgozni, amit saját emberei nem néznek jó szemmel. A viták egyre jobban elmérgesednek, ahogy a Vietnamból érkező hírek nyugtalanítóbbá válnak. Meg kell oldani a kérdést: vagy a presztízs védelmében erővel lecsapni a kommunista vietkongokra, vagy elismerni a megnyerhetetlen és méregdrága háború tényét és vesztesként visszavonulni.

Stáblista:

Szereplők

Lyndon B. Johnson
Robert McNamara
Clark Clifford
Lady Bird Johnson
George Ball
Everett Dirkson
Dick Goodwin

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
crash48 2016 okt. 30. - 19:41:34 9/10
Jó film, ajánlom mindenkinek!
Nagyon jó a zene,igényes munka a film, a képi megjelenítés is, a szereplõk jól játszanak ,-különösen a LBJ-t játszó fõszereplõ és a McNamarát alakító A.Baldwin.Elsõsorban azoknak fog tetszeni akiket erõsebben érdekel a XX.századi történelem és a vietnami krízis.
OFF--
Én eddig csak olyan filmet láttam ahol LBJ-t negatív karakterként mutatják be,- vagy csak negatív utalás volt rá a legtöbb vietnamos filmben.A feketék békejogi mozgalmát is úgy tûnik pozitívan fogadta(bár a filmben csak érintõlegesen jön elõ). A film elvisz a kulisszák mögé és árnyalja a képet,sõt egy vívódó, lelkiismeretével végig küzdõ LBJ-t mutat be.Minden eddigi filmben JFK a "jó, békeszeretõ" elnök és LBJ Kennedy kontrasztjaként a rossz,õ az aki ténylegesen beleviszi az USÁ-t a vietnami konfliktusba,pedig sokszor az eseményekkel sodródott vagy nagyon nehéz, emberéletek százait-ezreit érintõ döntéseket kellett meghoznia.A film megtekintése után kissé más színben látom ezt az idõszakot.A vietnami háború mindkét fél számára sok szenvedéssel,fájdalommal járt az igazság nehezen látható politikai elfogultság nélkül.
10/10
Maya90 2013 ápr. 05. - 20:49:27 10/10
Nagyszerû film, nagyon jól fel van építve. Sokkal hitelesebb, mint ahogy az ember azt gondolná a film megnézése elõtt... Mindenképp érdemes megnézni!
tonyXPRS 2009 márc. 15. - 04:07:52 Előzmény mf5hd
Az a furcsa a dologban, hogy a valóságban az elnököt is megvezették és úgy kellett tálalniuk a "tényeket" számára, hogy ne legyen más választása, mint a háború fokozatos kiterjesztése. A vietnami háborúban éppen az volt a lényeg, hogy minél tovább tartson. A fegyvergyártó konszernek és a hadiszállítók egyáltalán nem a minél gyorsabb gyõzelemben voltak érdekeltek, hanem abban, hogy minél tovább érkezzenek a jólfizetõ állami fegyver-, és hadianyag megrendelések. Ez nem derûl ki a filmbõl igazán.
offtopic
kirby 2009 márc. 14. - 20:10:47
Jól látom, hogy seholse látom megjelenni dvd-n? Én tuti, hogy nem tudok megnézni egy majd 3 órás filmet éjféli kezdéssel, ez milyen beteg már, a retekék egyre nagyobb hülyeségeket csinálnak...
Ha valaki tudja hogy megjelent kérem jelezze!
pozsizsuzsi 2009 márc. 14. - 19:45:23 Előzmény komoci
Lehet ezt még fokozni. A via egy idõben bele is ugatott a filmekbe, akár egy párbeszéd kellõs közepén is! Kaptak is a pofájukra.
komoci 2009 márc. 14. - 12:06:01
Nézném ha nemlesz sarok villogás!Fojamatosan kirakja rendben,de amikor villog elveszi a figyelmet.
10/10
mf5hd 2009 márc. 13. - 12:34:45 10/10
Akit érdekel a vietnami háború háttere nézze meg. Sokat meg lehet tudni arról mi folyt a színfalak mögött.
Newcastle United 2007 márc. 05. - 09:51:37
Nekem túl erõs volt a filmben a propaganda, viszont tényleg elég alapos munkának mondható szerintem is. És a brit Michael Gambon valóban nagy volt az amerikai elnök szerepében. Összeségében elég sok fenntartásom volt - lehetett volna kicsit objektívebb - de nem nevezném rossz filmnek. Az még érdekesség, hogy csak tévéfilmnek szánták az alkotók és nem a mozikba.