Hajsza az idővel

Bakancslistához adom
Race Against Time
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 86 perc, 2000

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

2018-at írunk. Tíz évvel korábban a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az öngyilkosság tiltását kimondó törvényt. Az emberi szervekkel kereskedő cégek legálisan működhetnek, óriási profitot termelve. A Lifecorps a legnagyobb és ők kínálják a legjobb feltételeket. Jim fia kórházban fekszik, halálos beteg. Nem tudja előteremteni másképp a gyógyításához szükséges pénzt, ezért vállalja az ördögi szerződést. Az aláírás után ki akarja fizetni az orvosokat, de megtudja, hogy fia időközben meghalt. Jim semmisnek tekinti a szerződést, a Lifecorps viszont nem.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
offtopic
kekhalal 2013 jún. 10. - 22:41:13 10/10
Jó estét nekem egy kérdésem van nincsen meg valakinek ez film: Hajsza az idõvel
7/10
greghouse 2011 dec. 11. - 17:04:20 7/10
Eric Roberts valóban úgy fog megmaradni, mint Julia testvére. Ez a film mégis a jobbak közül való, és Eric szerintem jó benne. A film maga mondjuk közepes, de Eric meglepõen jól játszik. Ezt azért mondom, mert szerintem nem szabad gyorsan beskatulyázni a színészeket.
Ford Mustang 2011 szept. 04. - 00:20:14
Igen, a jobbak közül való.
7/10
ezso1 2011 szept. 04. - 00:08:30 7/10
Eric Roberts neve nekem elég garancia arra, hogy NE nézzek meg egy filmet, de ez kivételesen egész jó film tõle.
Ford Mustang 2011 szept. 03. - 16:50:27
:D
Spoiler-Killer 2011 szept. 03. - 16:39:23
Ha nekem adnának 300000 dollárt és 10 évet, akkor abban a tíz évben lehet olyan életet élnék, hogy a végén már az összes szervem használhatatlan lenne :D
Tibag05 2011 szept. 03. - 14:48:22 Előzmény Swa
"aláírás után ki akarja fizetni az orvosokat, de megtudja, hogy fia idõközben meghalt. Jim semmisnek tekinti a szerzõdést, a Lifecorps viszont nem."
APRÓ BETÛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tibag05 2011 szept. 03. - 14:46:09 Előzmény ceia
"Adjanak 300.000$-t, hagyjanak békén 10 évig, aztán az övék vagyok :P"
EGYETÉRTEK, attól függ hány éves vagyok, 20-30 évig!!
offtopic
ceia 2011 szept. 02. - 22:56:13
Adjanak 300.000$-t, hagyjanak békén 10 évig, aztán az övék vagyok :P
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 20. - 23:11:48 7/10
Bocs, hogy most csak ilyen gyerekesen és igénytelenül fogalmazok... Most az sem jut az eszembe, hogy hívták a gyereket(Bobby Gabrielt) kezelõ, viszonylag magas, vékony alkatú, kicsit savanyú képû doktort (-aki fehér köpenyben volt többnyire és akit a filmben Burke lõtt le). Azt viszont mondom, hogy ez az "savanyú képû" talán picit rideg ember benyomását keltõ doki (nem a színész, értelemszerûen szerepben - mint mindenki) végig nyílt és egyenes volt - itt hozzá kell tennem, világos, hogy az igazság sem mindig kellemes. Ellenben ott volt az a jóképû Lifecorps-os, aki talán egy kicsit, de csak egészen picit teltebb képû, de egyébként egyébként jóarcú, jóképû volt (egyébként nagyjából 175-180 cm magas), az az eléggé mézes-mázos ember; akit mondjuk aztán (a film során) Burke emberei intéztek el, mert James Gabriel a szájába "bedobta" a jeladót... De Dr. Anton Stofeles is igen jól szituált manus (ember) volt, elegáns, jól öltözött, inkább nem ragoznám ( - aki figyelt érti, mirõl beszélek); talán még a Silent Hill-ben a szekta vezetõ tudott volna hasonló benyomást tenni pl. rám, de tudom, az is egy másik film. De az ilyen mézes-mázos, esetleg negédes és különösen a "nagydumájú" pasasok, emberek, ha az életben van dolgom ilyenekkel, bizony hatással vannak rám. - Nos szóval az ilyenek, én lennék rémisztõen hülye, de igen sok mindenre rá tudnak szedni. Komolyan mondom, de ha elég sokat gyõzködnek egy érzéstelenítés-nélküli adamantium-beültetésrõl, én belebegyek. Ha olyan hangon, olyan stílusban "gyõzködnek" (és elég ügyesen), hogy az említett - Silent Hill-es - módon másszak fel egy létrára valamiféle máglya fõlé, hogy megégethessenek, - jó, mondjuk ehhez elég nagy dumásnak kell lenniük, lehet hogy egy kicsit túlzásba estem - de még a végén "Jeanne d'Arc sorsára jutok", én az ilyesmi ellen nem tudok védekezni...
Nos, késõbb még írok.
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 10. - 06:26:21 7/10
Én tényleg borzalmas vagyok, de ez azért (még ha Geoff Murphy-tõl többet is várnánk) egy mérsékelt film; nem szélsõséges horror és én is elnézést kérek a rajongóktól, de az említett Mátrixhoz képest is összességében finomabb, ha annak az ábrázolása kb. egy évvel korábban újdonság volt (persze ahhoz Keanu Reeves-nek komolyan alá kellett játszania és mint nyilatkozott, ez nagy megeröltetés volt).
Mindegy, csak ez más mûfaj és nos a kevés beíró között megint akadt, aki lehúzza ezt a filmet, de nem indokolja, - írna talán valami olyasmit, hogy az alapötlet elég gyerekes - vagy szóval jobban utalna rá, hogy ebben mi nem tetszett...
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 10. - 05:54:36 7/10
Feltette a kérdést Avatár Gil Maerth, hogy miért csak 300000-et ér egy emberi élet, de azt azért tudjuk, hogy a filmben nem a Forint a pénznem, ha jól emlékszem, Dollár, de az elején utalnak rá, hogy jó az árfolyama.
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2011 febr. 10. - 05:37:13 7/10
Ismét én írok. Nem vagyok egy igazi filmkritikus, és most már többször láttam a filmet. Látom, az alapötlet valóban kicsit meseszerû, ez Geoff Murphynek nem a legkomolyabb munkája. A technikai oldala, kivitelezése közepes, vagy kinek hogy tetszik; szerintem ha ez az alapsztori(/story/) és ilyesmi a mûfaj akkor filmre vinni azt valahogy így lehet. Megjegyzem csak, hogy a TV ezt a mût a "Versenyben az idõvel" címmel adja, igaz, én is úgy tudom, hogy korábban már adták ezt a címet más filmnek, csak jó lett volna, ha a port-on itt is feltüntetik ezt a címet.
Na mindegy, nekem azért tetszik egy kicsit ez a film, mert a visszaéléseket (pl. Stofeles és szervezete pár tagja részérõl) viszont jól, megítélésem szerint, bár bocs, ha tévednék, de szerintem azt életszerûen ábrázolja. Ennek kapcsán írom, hogy Chris Sarandon és Cary Elwes színészi játéka nem volt azért annyira rossz, azt azért ne mondják, - az egyik a mesterkedõ gonosz milliárdos, a másik faarcú végrehajtó (mint az X-MEN kezdetekben Zero, persze ez annál tényleg azért kisebb alakítás volt).
Látom, annak az ábrázolása, ahogy Alex a végére meglágyult (mármint hogy a végén egyáltalán nem volt már olyan rideg), az sokaknak nem tetszett. Ehhez pedig azért azt írnám, ha az embert így verik át, nem feltétlenül attól kell félni, aki kicsit keményen beszél az emberrel, hanem aki mézes-mázos és talán jó darabig bizalomgerjesztõ is, mert pl. árasztja az esetleg csábító ajánlatokat. Nem tudom ennek kapcsán leírjam-e, betegségem miatt a gondolkodásom is néha akadozik, teljesíteni, mondjuk munkában igen gyatrán tudok, a mosogatástól kiakadnék, fizikailag(erõnlétre) is rosszak az adottságaim; így kizárhatjuk, hogy egy Alex-féle nagyon hízelegne, - jelképesen is, mikor elõször meglátna. Nos hát csak úgy mondom, hogy embereket, beteg gyerekeket - a Vörös skorpióban látható módon - kínzó, de ha kell, tényleg mézes-mázosnak lenni tudó maffiózót viszont láttam. Az az ember és néhány társa az Elhagyott szoba c. filmbõl kicsit Mason-re hasonlítottak; még szerencsém volt, hogy olyan kínzásnak engem nem tettek ki.
Még annyit a filmrõl, hogy James Gabriel és Alex is pozitív karakter volt, Alexrõl eszembe jut Jackie Chan a Karate kölyökbõl (persze azt csak félig láttam), na de lényeg, hogy ha valótlan úton is, de õk gyõztek.
majszli 2011 febr. 07. - 00:53:43
Ez valami borzalom. Minden szempontból. 1 pont, mert legalább forgott a kamera...De lehet jobb lett volna ha nem.
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2010 nov. 15. - 07:24:32 7/10
Még ha azt leírhatom, én 7 pontot adtam a filmre és talán kicsit bolond lennék, de szerintem ér is ennyit. Ha tudom lazán venni, nekem 8 pont is lehetne. Egyébként viszont igaz, Eric Roberts komoly tehetség lehetne. Én sem igazán örülök, hogy annyit ivott és drogozott; fiatalon õ is értett még a harcmûvészetekhez, a maga súlycsoportjában, ha jól tudom, közepesen, nem Jet Li szintjén, de azért nem is rosszul.
7/10
offtopic
imrenyibalazs 2010 nov. 13. - 22:30:46 7/10
Bocs, de filmre én is jónak találtam ezt az alkotást. A trükköket sem találom olyan rossznak, már az elején az építkezésnél amikor az a fiú leesik, ahogy megmentik... Szerintem filmre ezt így szokás ábrázolni. - Hacsak nem az az, ami filmre is ma már tényleg kicsi, hogy egy ember életébõl "kerekedik" a felhajtás. Azt azonban már most hozzáteszem, hogy lehet, hogy szényen, de én is utálnék úgy dolgozni, hogy pl. egy ilyen épület tetejérõl bármikor leeshetek. Ha engem akármi fenyeget, én piszok ideges tudok lenni.
A film egészérõl pedig annyit, hogy Geoff Murphy rendezte, aki üzenetértékre hajt, ezért a film most sem lesz teljesen realisztikus; viszont aránylag jól végzõdik. A színészek sem voltak rosszak és a szinkron sem; Chris Sarandon (szerepben Anton Stofeles) is elég jól hozta a negatív karaktert. Egyébként az életben az ilyen társadalmi jelenségek dzsungel-törvények szerint mûködnek, elég véresen. A rendezõ itt filmet készített, amúgy nem kívánom túlzottan másnak, bárkinek, hogy az életben valami hasonlóba keveredjen, az ott a Barlang-filmekhez eléggé hasonló.
És még annyit, hogy ha szóba került Dolph Lundgren, õ eredetileg tényleg nem színésznek készült. Azok a filmek, amikben õ szerepel, nem mindenkinek megfelelõek, azok más mûfajúak.
4/10
doktormacko 2009 nov. 14. - 22:05:08 4/10 Előzmény Danny Wilde
Gyenge közepes után érzésem van . Még jó hogy csak háttér tévézés a programom.
Danny Wilde 2009 nov. 14. - 20:49:01
Az igazság az hogy Eric Roberts egy baromi jó színész,(klasszisokkal jobb mint az agyonsztárolt hugicája)és szupersztár lehetne, ha nem itta és drogozta volna el a lehetõségeit.Egy idõ után már nem álltak szóba vele komoly filmesek mert nem lehetett rá számítani.

Ha jót akarsz látni vele,amiben csúcs nézd meg a The Pope of Greenwich Village c. filmet.Amikor elõször láttam,azt mondtam: Te jó ég ki ez a srác aki lemossa a vászonról Mickey Rourke-ot?
Zsolti41 2009 nov. 14. - 19:16:34 Előzmény neugassaman
Nekem elég ha meglátom a nevét Eric R. már lapozok is tovább. A másik az általad is írt Dolph L. :((((((( Húú borzalom. Bocs a rajongóiktól, de én u t á l o m!
Peckinpah 2009 aug. 09. - 18:36:17 Előzmény Swa
Elég finnyás vagyok az ilyen filmeket illetõen de ezt elég szórakoztatónak találtam.lehet megbolondultam...:D
Összes hozzászólás