Hajsza

Bakancslistához adom
Killshot
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 95 perc, 2008

Értékelés:

116 szavazatból
Szerinted?

Armand Degas (Mickey Rourke) a maffia bérgyilkosa. Sosem hibázott, és sosem hagyott szemtanúkat. Egészen mostanáig.
Carmen (Diane Lane) és Wayne Colson (Thomas Jane) szemtanúi lesznek egy véres akciójának. A rendőrség tanúvédelmet biztosít számukra, ám hiába kezdenek új életet messze Degas-tól, a bérgyilkos nem nyughat. Kapcsolatai révén kideríti a házaspár hollétét. Miután Colsonék ráébrednek arra, hogy a törvény képviselői ezúttal nem az ő oldalukon állnak, kénytelen maguk szembeszállni a kegyetlen gyilkossal.

Stáblista:

Szereplők

Carmen Colson
Armand Degas
Wayne Colson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Trap 416 2020 okt. 19. - 14:56:35 4/10
Azért ahhoz pofa kell, hogy valaki egy Elmore Leonard könyvből leforgasson egy ilyen huszadrangú tévéfilmet. Olyan mintha nem tisztelték volna az alapművet, én azon csodálkozom, hogy egész normális színészgárdát tudtak erre leszerződtetni. Elhangzanak néha olyan mondatok vagy vannak olyan jelenetek, amik a könyvet idézik (nem, nem azt várom el, hogy telibe olyan legyen, mint a könyv), viszont néha még ezek is rossz időpontban történnek vagy minden előzmény nélkül, ellentétben a könyvvel ugye, ahol általában minden meg van indokolva. Az az igazság, hogy mindenki jobban járt volna, ha ebből ténylegesen Tarantino forgat filmet, amiről ugye szó is volt, mert Leonard az egyik kedvenc írója.
A casting egyébként nem lett rossz. Rigó, Ritchie, és Wayne karaktere szerintem már-már telitalálat. Diane Lane-t bírom, és egy szexi nőnek tartom, és itt Carment kellett volna életre keltenie, ami nem igazán sikerült. Míg a regényben ő egy alapvetően kedves, értelmes nő itt sikerült belőle egy citromba harapott fapinát gyártani, ami nem csak Lane hibája. A regényben Donna figurája gy ötvenéves, kiégett, de valamennyire még formás nő, itt ezt az akkor 29 éves Rosario Dawsonra bízták. Amivel megint csak nem lenne baj, és jól is hozza a szerepet, viszont így olyan, mintha nem sikerült volna felfogni az írói szándékot.
A Colton házaspár az eredeti műben egy néha ugyan civakodó, de egymást szerető, harmonikus pár, ehhez képest itt egy, egymást halálra unó férfi-nő kapcsolatot jelenítenek meg, de még azt is rohadt felszínesen. Egyszerűen nem értem, erre mi szükség volt, a könyv egyik legjobban működő komponensét vették ki az egészből.
Hozzá kell tenni, hogy a regény sem azért szórakoztató, mert olyan elképesztően szövevényes a története, hanem az elbeszélői stílus miatt, és a lüktető párbeszédeknek köszönhetően. Ebből itt szinte semmit nem sikerült érzékeltetni. Hiányoznak a csattanós jelenetek és a humor és a koherencia. Egyedül az akciójeleneteknél érhető tetten egy minimális progresszió azok néha jobbak mint a könyvben.
Ferris karaktere már bele se fért a filmbe, mindössze két villanása van, és tök jelentéktelen, ennél még az is jobb lett volna, ha úgy ahogy van, kihagyják
Nálam ez max 10/4 pont.
antibond 2018 jan. 06. - 16:45:43
A film, mint olyan... hát, az elmegy kategóriából talán nem lóg ki.
A kiscsávót én már az elsõ találkozásunkkor szarrá lõttem volna, nem törõdve azzal, hogy akkor nincsen film.
Attól azonban folyamatosan a falra mászom - akárhányszor nézem újra -, hogy mi a búbánat baja volt azzal teljesen rendbenlevõ pasival a nõnek. Legalább adtak volna rá valami magyarázatot, de - ha volt - nekem elkerülte a figyelmemet.
sexykex 2018 jan. 05. - 16:34:08
Nem nagy durranás, de itt-ott hangulata van, mint az igazán jó filmeknek. Nem elõször láttam, de csak egyet kell aludnom, hogy tízbõl kilenc filmet elfelejtsek. A tizedikre, vagy a századikra esetleg évekig emlékszem.
Gezatshka 2016 nov. 09. - 21:28:22
hol vannak a vélemények???
mapk 2015 dec. 29. - 17:49:10
Indiánrourke! :) Most már mindent láttam. :D Egy kis barnítót elbírt volna, ha már, egyébként meg nem is rossz húzás. :)
A végén, a könny, a szemében, én átéreztem, - ilyen szarban, hogy szerepelhetek megint -gondolhatta..
Diane Lane mellei jók, de a film vmi borzalom, újhullámosvandammehangulat, a végeasztalos jelenetet leszámítva.
**Spoiler-Ez elejétõl vártam, hogy lelõje a kis pedrót, vissza is tekertem még párszor utána.:D***

10/5 Rourke és Elvis miatt. :)
5/10
stupek2 2015 aug. 23. - 07:54:35 5/10
A történet egykicsit sántít. Mindenkit megölök, aki meglát, de a fõszereplõket nem, csak hogay a film végéig üldözhessék õket. Aztán a rendõrség már rég tudja kikrõl van szó, még mindig meg akarják õket ölni. Egy profi bérgyilkos nem ilyen.
6/10
doktormacko1 2015 júl. 04. - 22:55:01 6/10 Előzmény CaveGhosT
6 / 10 Ebben a kategoriában azért láttam már jobb filmet is.
CaveGhosT 2014 dec. 25. - 04:27:50 Előzmény viskia01
A kategóriában tökéletes.
offtopic
Nagy1A 2014 júl. 28. - 11:21:21 Előzmény olahmiki1959
Nem voltál gonosz..........pontosan fogalmaztál, helyesen látod a dolgot!!!
viskia01 2013 okt. 08. - 19:05:32
nagyon gyenge film, nem is értem a 7 pontot...
Fülöp86 2013 jún. 27. - 23:44:31 Előzmény Kaktuszné
Kedves Kaktuszné!

Szóval úgy gondolod, hogy bárkit is érdekel valaki olyannak a véleménye, aki még annak a szereplõnek nevét sem tudja, aki oszkar díjas filmek szereplõje, de szerinte csak simán "vacak színész".
Az pedig, hogy Mickey Rourke hogyan öregszik, nem befolyásolja egy film minõségét. Ilyen lett a fizimiskája ezzel éli második fénykorát. (Persze elismerem vannak az új filmjei között szégyelhetõ alkotások is, de ez nem tartozik közéjük)
Magyarul mondva már ne haragudj, de neked fogalmad sincs mirõl beszélsz.

A film pedig igen csak jó, a kategóriájában tökéletes.
vacendac 2013 jún. 27. - 13:51:01
Szerintem jó kis film ez. Egyébként valóban inkább thillernek lehet mondani, mint akciófilmnek. De egyébként jó film.
8/10
Attila G. 2013 ápr. 16. - 04:56:06 8/10
Na szóval...
Egyszer már szerintem többé-kevésbé láttam ezt a filmet, de akkor valahogy nem fogott meg, nem kötött le.
Most amikor rákapcsoltam, és megláttam Mickey Rourke-ot, drukkoltam, hogy ne A pankrátor legyen... Az se volt rossz film, de valahogy túl egyszerû volt.
Amikor pár perc után láttam, hogy ez valami más, megnyugodtam és néztem tovább. Közben elkezdtem olvasgatni a kommenteket visszafelé, de az elsõ néhány olvasása után inkább abbahagytam.

A film végét leszámítva engem megszokott. A végét viszont szerintem elrontották.

SPOILER-szerûség.
Ez egy olyan film, amiben egyszerûen képtelen voltam az elvileg pozitív karakterekkel azonosulni; illetve maximum a nõvel. Az ex-férje iszonyat unszimpatikus volt. Mickey Rourke-kal viszont szinte végigszimpatizálni tudtam; aki kb. véletlenül keveredett bele ebbe az egészbe. Bár lehet, hogy tévedek, s lemaradtam valamirõl, mert lemaradtam az elejérõl. Mindegy. Szerintem Mickey Rourke nem érdemelt halált.
SPOILER vége.

Egyébként Mickey Rourke átszabott arcát én már megszoktam.

Valamiért a Nem vénnel való vidéket és Az ígéret megszállottját juttatta eszembe.

Tényleg nem nevezhetõ akciófilmnek, ha valaki arra számít, valószínûleg unatkozni fog.
Viszont engem most egyáltalán nem zavart, hogy lassú film.

A vége miatt adok rá 10/8-at, egyébként 10/9 lenne, ha valahogy másképp zárták volna le.
1/10
Kaktuszné 2013 jan. 20. - 14:11:11 1/10
Egyébiránt ez nem akciófilm, hanem max, krimi-thriller.
1/10
Kaktuszné 2013 jan. 20. - 14:10:26 1/10
Bprzasztó film, unalmas a forgatókönyv...A napsütötte Toscánában szerettem a fõhõsnõt és azt hittem tud játszani, na ebben a filmben kiderült, h nem...vacak színészek...a srác is és szegény Mickey Rourke, mint indián, azzal a copfal, úgy nézett ki, mintha maszk lenne a képén a sok botoxtól, miért nem tud valaki méltósággal megöregedni?

1/10
1/10
Vademecum 2013 jan. 06. - 15:17:42 1/10 Előzmény reklam40
Senkinek nem ajánlom a megnézését, tömör unalom.
SPOILER
A széjjelmûtött, mimikátlan, csücsörítõ ál-indián azt játssza, hogy kemény legény, de csak egy ápolatlan bunkó aki összeszed egy még ápolatlanabb még bunkóbb idegbeteg nyikhajt, aki feszt szét akar lõni mindenkit. De nem megy neki. És elõlük menekül egy zavarában mindig mosolygó de szemöldökét ráncoló és bús arcot vágni akaró férj a kicsit vénecske nemlehetgyerekem feleségével. A maffia és az efbíáj ugyanolyan ruhában és kocsiban ugyan úgy semmit nem tesz, csak fontoskodik és kétértelmû megjegyzéseket tesznek. És van még egy latin mindenkivelösszefekszem bige is. Szexjelenet az nincs, hála égnek. Hideg van, esik a hó de az orra soha senkinek nem piros - jééééééééé.
SPOILER és film vége.
0.001 / 10
reklam40 2012 dec. 01. - 15:25:14 Előzmény olahmiki1959
A sok okoskodás közben azért azt is leírhatná valaki hogy érdemes e megnézni, vagy is jó film e.
olahmiki1959 2012 jún. 19. - 03:32:29
Nem tartom, mert teljesen egyet értek veled. Sean Pennt én is sokkal jobb színésznek tartom, mint Mickey Rourkot, több jó filmet is tudok Pennel mondani, de ez nem jelenti azt, hogy konkrét filmeket egy adott évben összehasonlítva, Rourke ne kaphatta volna meg az Oscart. Ott ugyanis nem egy életmûvet díjaztak, - az is van persze, - hanem filmeket versenyeztettek egymással, és azokon belül nyújtott színészi alakításokat.
Hozzá kell tennem a korrektség kedvéért, hogy Rourke említett, pankrátoros filmjét én még nem láttam, azok viszont igen, akiknek adok a véleményére, és azok azt mondták, hogy szenzációs volt, már csak azért is, mert érezhetõen a saját elrontott életét, félresiklott pályáját is "belejátszotta" a filmbe.
Legnagyobb sajnálatomra, azt kell mondanom, hogy Rourke szerintem sem fog többé A kategóriás filmekben szerepelni, sõt, annak is örülhet, ha viszonylag színvonalas, második vonalbeli filmekhez hívják. (Bár ne lenne igazam)...
Az is igaz, hogy vannak jó néhányan olyan színészek, akiknek a pályája ígéretesen indult valamikor, aztán különbözõ okok miatt eltûntek, és nem futották be azt a karriert, amelyet a tehetségük révén befuthattak volna...
7/10
-greghouse- 2012 jún. 18. - 22:25:06 7/10 Előzmény olahmiki1959
Nem tudom. Szerintem Sean Penn minden hibájával együtt sokkal jobb színész, mint Rourke. M.R. megpróbált visszajönni a kilenc és fél hetes szerepbe, nem sikerült. Nézd meg Sean Pennt. Lehet, hogy ugyanolyan problémákkal küzd, mint Rourke, de Penn valahogy le tudta gyõzni, vagy legalábbis, a közönséggel el tudta hitetni, hogy legyõzte, a szenvedélyét. ..szerintem Rourke egy közepes színész, és akkor még nagyon felül értékeltem. Végül is mit mutatott be, a kilenc és fél hétben bámulta a Basinger csajt, ennyi. Ettõl lett úgymond világhírû, szerintem senki.
...Sean Penn.. igaz lehet, ha sokan mondják, hogy ivott és drogozott. De azért vessük össze a két színészt. Mindkettõre azt mondják, ivott, és drogozott. (Penn, és Rourke).
...Mégis ki az, aki talpra tudott állni, és ma is milliókat fizetnek azért, hogy megkapják, mármint producerek?
Sean Penn. Mickey Rourke még el lesz egy ideig mondjuk B de inkább c,d, .... zs. kategóriás filmekben.
...Szerintem te ismered a filmvilágot. Van egy fogadásom, hogy Rourke soha többé nem fog feltámadni A kategóriás filmben. Sean Penn meg még egy Oscart be fog gyûjteni. Mit szólsz hozzá, tartod???
olahmiki1959 2012 jún. 18. - 19:38:11 Előzmény -greghouse-
Õszintén mondom, kicsit megsajnáltam Mickey Rourkot. Ha visszaemlékszel, hogy milyen jóképû, szimpatikus fickó volt valamikor, és mi lett belõle... Azt hiszem, mostanában talán leginkább kegyelembõl adnak neki szerepeket, igaz, hogy ezzel a külsõvel, arcberendezéssel, ami lett neki, nem is nagyon lehet más karaktert, mint szótlan, keveset mozgó, jelentõségteljesen nézõ figurákat rá osztani. Ezekben viszont jó.
Nem láttam azt a filmjét, amire mostanában Oscart akartak neki adni, amit végül nem õ, hanem egy meleg aktivistát játszó szerepért Sean Penn kapott meg. (Milyen meglepetés, ugye?)
Ebben a filmben, amiben, ha jól tudom, Rourke egy kiöregedett pankrátort játszik, akik látták, azt mondták, hogy talán élete legnagyobb alakítását nyújtotta, és nyugodtan megérdemelte volna az Oscart.
Talán, - most gonosz leszek, - ha egy kiöregedett (meleg) pankrátort játszott volna, vagy a filmbõl az derült volna ki, hogy a szülei annak idején a holokauszt elõl menekültek Amerikába, lehet, hogy nagyobb esélye lett volna megkapni a díjat...
De természetesen ez csak gonoszkodás, hiszen jól tudjuk, hogy az Oscar díjak odaítélésénél semmiféle ilyesfajta szempont szóba sem kerül, ugye?...
Összes hozzászólás