Halál Palermóban

Bakancslistához adom
Palermo Shooting
német-francia-olasz filmdráma, 2008

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

"Palermo". Görög eredetű. A "Panormos" szóból származik. Azt jelenti, hogy "nagy kikötő", minden kikötő anyja.
Finn, a menő fotós zaklatott életet él Düsseldorfban, a Rajna-menti nagyvárosban. Az éjszakái nyugtalanul telnek, a mobilja sosincs kikapcsolva, a fejhallgatójából állandóan bömböl a zene. Azután egy napon, divatfotózás során olyan esemény történik, ami arra készteti, hogy átgondolja, átértékelje egész addigi életét. Olaszországba, Palermóba utazik, hogy elszakadjon régi önmagától és végleg lezárja a múltját. A városban találkozik egy lánnyal, Flaviával és ez a találkozás új reményt, új életet jelent számára. Előtte azonban még szembe kell néznie a halállal.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2008
    Arany Pálma jelölés: Wim Wenders

Hozzászólások

Szerinted?
Sweet-But-Psycho 2019 aug. 12. - 18:50:38
Valóban nem. Inkább csak egy digitális kópia róla. Azt láttad, mielőtt elvittek az UFO-k.
Rebbeka 2019 aug. 12. - 01:45:00
EZ NEM AZ EREDETI FILM!
tramonto 2019 jan. 09. - 12:04:19
Megnéztem! A posztolók ajánlására. Utólag megnéztem az ajánlókat, kb 30-40 év a korkülönbség (javukra), ami lehet pozitív, vagy negatív. Az én IQ-m (pedig van elég) ehhez a filmhez kevés. Szerencsére egyedül kellett végigszenvednem. Pozitív gondolkodásomnak megfelelt a film általam vélt üzenete, miszerint ha megszületünk azonnal beköltözik lényünkbe egy elválaszthatatlan, soha ki nem kerülhető "társ", aki állandóan velünk sőt bennünk van, aki nélkül nem is élhetünk, az a HALÁL! Azért mert megszülettünk!
Modern technológiai megfogalmazással, sohasem tudjuk mikor "aktivizálódik"! Nekem sokkal többet nem üzent ez a film, és ezt is elég unalmasan adták át, még ha Ingmar Bergmannak ajánlották sem!
Elismerem művész film, nem matiné, aki az utóbbit kedveli, annak ez a film nem ajánlott. Ha pontoznom kellene, Beatles vagy Bartók. Ez lehetséges lenne?
10/10
7y 2017 jan. 12. - 22:04:13 10/10
Bekerült a számomra legjobb filmek közé, ahol a Stalker, Bab\'Aziz, A vég nekem a kezdet, Tavasz-nyár-õsz-tél, Gattaca és ilyesmik viszik a pálmát.
9/10
real_madrid 2010 okt. 01. - 00:20:58 9/10 Előzmény The Godfather
ez egy igazi mûvészfilm.
agyaggalamb 2010 júl. 25. - 17:25:22
csak félig láttam, de nagyon szeretném végig nézni. az hbo-n adták egy ideig ... de lehet, hogy már levették mûsorról. ha esetleg valakinek megvan, írjon. köszönöm.
8/10
The Godfather 2009 dec. 13. - 10:21:17 8/10 Előzmény kowalsky
Nagyon jó film, igen erõs osztályzatot érdemel! 10/8
Remek zenék, erõs karakterek, hangulatok, érzelmek rendkívüli mennyiségben. Minden mélyen gondolkodónak ajánlom!
Még valami! Nem amerikai film! Nagyszerû európai Alkotás!
kowalsky 2009 szept. 02. - 02:35:02
jó zenék,profi módon alkalmazva,gyönyörû képek,minden részletükben beleköthetetlenek, jó színészek,még úgy is hogy a fõszer a Die Toten Hosen együttes énekese.intellektuális múvi - be kell lassulni hozzá,az tény. a story: ww-tõl megszokott meghasonlott férfi-lélek,hányódik partyból tájba,csöbörbõl csadorba,sokszor vontatottan..
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu