Hanuka

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Hanuka a Makkabeus szabadságharc ünnepe, amely a hagyományban a fény és a szeretet ünnepévé is vált. Ilyenkor nyolc estén át gyertyát gyújtunk, naponta egyel többet. Műsorunkban Darvas István rabbi mesél Hanuka vallási és történelmi hátteréről, Pető Gyula mesterszakács az ünnephez kapcsolódó finomságokat készít, az első esti gyertyát a Salamon Sulzer Nemzetközi Gyermekkórus lobbantja fel Breuer Ábrahám vezetésével. Örömünnep lévén a jó hangulatról a Judrom Zenekar gondoskodik. Ajándékkal is készülünk a nézők számára, a Recirquel társulat az egyik leglátványosabb produkcióját hozza el a stúdióba.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
belane 2008 dec. 22. - 21:05:46 10/10
Mikor bemondták, hogy vallásos mûsor következik, ugrottam a távirányítóhoz, de szerencsére elkéstem vele és megláttam ezeket az aranyos, okos gyerekeket. Utána már nem tudtam elzárni. Szégyen, de nem tudtam szinte semmit a Hanukáról. Nem vagyok zsidó, de ennyit tudni illet volna. Köszönet a gyerekeknek és a rendezõnek, hogy volt bátorsága ebben a zaklatott világban egy ilyen nyugodt tempójú mûsort készíteni.
Rahel 2008 dec. 22. - 18:41:47
-Na!
-Örülök, hogy tetszik!
9/10
Lyl 2008 dec. 22. - 18:35:51 9/10
Nahát, eddig szinte semmit sem tudtam a Hanukáról, jó, hogy véletlenül ide kapcsoltam. Katolikusként fontosnak tartom, hogy más vallások szokásairól legyenek ismereteim. És, hogy milyen csodálatos zenék! A klezmert eddig is szerettem, de a kultikus muzsikájuk is gyönyörû. Örülök, hogy van ez a mûsor.