Hatalmas ég

Bakancslistához adom
Away and Back
amerikai vígjáték, 96 perc, 2015

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Egy hattyúcsalád költözik a Peterson-farmra. A tízéves Frankie első pillantásra beleszeret a gyönyörű madarakba. Ekkor azonban feltűnik a színen az ornitológus Ginny Newsom, aki azon igyekszik, hogy "megmentse" a fenséges madarakat. Frankie apjának, Jacknek nem valami szimpatikus a tudálékos, kutató lány. Frankie és testvérei egyszer csak azt veszik észre, hogy a megözvegyült apjuk és a rámenős Ginny közötti kezdeti ellenségeskedés valami egészen mássá alakul. Lehet, hogy romantika van a levegőben?

Stáblista:

Szereplők

Jack Peterson
Jennie Newsom
Frankie Peterson
Dr. John Betts

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes máj. 06. 14:47:03 5/10
5/10
7/10
Nótárius febr. 15. 16:19:13 7/10


Elnézhető eltéréssel, de két dologban sem pontosan az volt a filmbeli helyzet, mint amire az általam korábban idézett röpke leírás alapján számítottam. De ez még tán jót is tett ennek az igényesen felvett, természet-szép környezetben játszódó, megkapó emberségű, mosolygtatóan finom humorú, kissé didaktikusan romantikus filmnek.

A film egy zaklatottabb jelenetében a hattyúk vízről való felszállásának megjelenítése elég kismadárkás elrugaszkodásúra sikerült. Pedig ez hattyúéknál látványosan hosszadalmas, lenyűgöző művelet, amint arra egyébként több szép példa volt a filmben is.*
Egyébként számos (nem trombitás) hattyú él szabadon, itt a közelünkben az RSD-n is. Évente ismétlődő élmény megfigyelni az újabb és újabb nemzedékekről való gondoskodásukat, a pelyhes-szürke fiókáik követőn úszkáló cseperedését, majd szárnyrakapását.

https://youtu.be/bZsG_XBj7tk

A csatolt képen pótoltam az elbűvölő Minka Kelly stáblistáról hiányzó képét.
7/10
Nótárius febr. 04. 18:10:54 7/10
"Amikor egy ritka hattyú landol a farmján, az ott élő özvegynek és 3 gyermekének meg kell küzdenie a nagytestű madarakkal és a tanulmányozásukra érkező ambiciózus ornitológussal, egy akaratos nővel, akit jobban érdekel a madárcsalád, mint az emberek."

https://youtu.be/AdLaxC9ki3g
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu