Ház a Kísértet-hegyen

Bakancslistához adom
House on Haunted Hill
amerikai horror, 75 perc, 1959

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Vincent Price a milliomos playboy, Frederick Loren szerepében egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtja e horror klasszikusban. Öt idegent hív meg egy kis játékra ódon, hátborzongató kastélyába, felesége szórakoztatására, születésnapja alkalmából. Loren fejenként tízezer dollárt ajánl fel mindenkinek, aki hajnalig kitart a házban. A látogatók nem is sejtik, hogy az éjszaka előrehaladtával a kísértetház egyre több csapdával és rémisztő berendezéssel teszi majd próbára tűrőképességüket, és semmi sem garantálja, hogy élve érik meg a reggelt. Azonban a vendégek között van Loren feleségének szeretője is, ketten, ezen éjszakát akarják felhasználni, hogy végezzenek a ház urával.

Stáblista:

Szereplők

Frederick Loren
Nora Manning
Lance Schroeder
Dr. David Trent
Mrs.Slydes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
stupek2 2018 szept. 07. - 18:30:09 2/10
Az egyik a Ház a kísértethegyen című filmekből. Az itteni képkockák ellenére én színesben láttam. Szörnyen unalmas film . A 10 kicsi néger egyik feldolgozása. Láttam már ezt a történetet Peter Folk-kal is, annak az volt a címe: Meghívás egy gyilkos vacsorára. Ugyanez az alaptörténet. A végkifejlet is. Csak 2-est tudok rá adni.
vargasándorgyõr1979 2014 ápr. 03. - 19:24:32
Megvan DVD-n.Szeretem a régi filmeket is és jó ez a fekete-fehér film.Mai szemmel persze semmi félelmetes nincs benne de azért egy izgalmas jó film jó színészekkel.
k11zoltan 2012 szept. 23. - 21:36:35
A feldolgozása jobban tetszett. :)
adamnagysweetmovie 2011 aug. 27. - 20:51:41
Íme egy bizarr "mûremek", hogyan nyúlt az 56-os forradalomhoz a szenzációéhes exploitation-ipar Amerikában:
The Beast of Budapest (1958)
http://www.imdb.com/title/tt0051403/

Ennél csak kanonizáltabb filmek léteznek (beleértve a szennyfilm-piacot is), de számunkra érdekesebb aligha:)
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 aug. 27. - 18:40:17
Támogatom, lennének olyan vájtszemûek (akár én is, meg még sokan mások), akik sok kultikus B-filmet tudnának a szerkesztõségeknek ajánlani, ezeket sztem olcsón meg lehetne szerezni, feliratozni, és még kicsit reklámozni is (a megfelelõ netes platformokon), hogy az adott alkotást miért érdemes megnézni.
Így a nézettség szerintem is növelhetõ lenne, ahogy a nézõk filmtörténeti ismeretei is.
Hát, az új filmfinanszírozás egy postavonatnyi pénzt juttatott a köztévéknek, erre érdemesebb volna fordítani, mint sok másra...
adamnagysweetmovie 2011 aug. 27. - 18:18:21 Előzmény Vica
Az ajánló elég sokat elárul - és a dvd hátulján is ez a summázat áll. Hát, furcsa.

SPOILER ON:
A film valóban elég uncsi, egyes olcsó, de kreatív megoldásai azért tetszettek, pl a bevezetõ narráció, a vendégek érkezése, az egymásban sem bízó alakok felfegyverezése, a rémisztõ elemek kedves-esetlen kezdetlegessége (démonok, savgödör, disznóvágást idézõen visító sikolyok).
SPOILER OFF!

Mondjuk lehet másokat ezek az amatõr elemek idegesítenek, de ez egy olcsó film, erre futotta. Túlzásaiban szép és avitt is egyben.
Vica 2007 máj. 10. - 09:50:14
Ez nem lett valami jó, de ennek van egy 1996- os változata is, Geoffrey Rush- sal a fõszerepben, az megéri, nekem legalábbis nagyon tetszett!
Newcastle United 2007 jan. 13. - 12:21:37
Van benne valami, csak ne ezt, mert ez nagyon gyengus.:)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu