Ház a park szélén

Bakancslistához adom
La casa sperduta nel parco
18 éven aluliak számára nem ajánlott olasz horror, 91 perc, 1980

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Alex (David Hess) nem túl jó ember... Alex szereti, ha mások szenvednek, így mindennapos dolgai közé tartozik, hogy nőket erőszakol, majd fojt meg. Alex azonban többre vágyik, így barátjával, Ricky-vel (Giovanni Lombardo Radice) egy zártkörű buliba megy, ahol aztán a gonosz páros akcióinak következményeként el is szabadul a pokol. Nemi és testi erőszak, megalázottság - ezen az éjszakán bármi megtörténhet a park szélén álló házban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
tyipike 2012 okt. 03. - 21:03:31 1/10
Iszonyat...és sajnos nem azért, mert ijesztõ, hanem mert annyira gagyi, logikailag kezdetétõl fogva vízbe fulladt, a színészeket az utcáról vakarták össze. Szó nem volt megerõszakolásról, a nõk szemében a félelem kis sugara sem mutatkozott, meg se moccantak vagy ellenkeztek! A vége sem mentette meg, semmit nem adott hozzá. Alig vártam a végét, de azt is úgy nyújtották, hogy kis híján elaludtam. Közben próbálták magyarázni a tetteiket, fõként a legvégén a szõke homogyerek, de ne dumálja meg a semmit!
Spolier:
Az elsõ két percben fel tudták volna tüntetni önvédelemnek...

Aki elunta az életét, annak bátran ajánlom!

Ha lehetne: 0/10!
8/10
Vadrenalin 2012 szept. 22. - 11:14:18 8/10
A maga idejében az ilyen filmek még horrornak minõsültek, és ha már emiatt úgyis 18 éven felüli volt, nem fukarkodtak benne a pucér nõi testek látványával sem. Ma ez leginkább erotikus thriller, viszont azon belül egy érdekes, provokatív darab. Merthogy nem véletlenül jutott eszébe másnak is Deodato-ról a Cannibal Holocaust, amit ugyanebben az évben rendezett: mindkettõben játszik a nézõvel, aki kénytelen szembesülni a saját érzéseivel.Hátránya a dolognak, hogy szerintem ez a játék csak férfi nézõkkel mûködik, nõknek csak akkor ajánlom, ha odavannak az SM erotikáért. Mert itt ugyebár azt látunk (a nyitó jelenetet nem ide sorolom!), az elején még egész finoman felvezetve, és szerintem hazudik az a pasi, aki azt állítja, hogy ebben semmi izgalmasat nem látott.
*** Innentõl enyhén Spoileres ***
Aztán ahogy durvul a helyzet, a nézõ egyre jobban szégyelli magát ezért, miközben önmagát is vizsgálja, hogy meddig hat rá így a film. Merthogy a fõszereplõ igazi antihõs, akirõl már a legelején elárulják, hogy egy szélsõségesen beteg, perverz állat, ugyanakkor a sztori nagy részében mégis olyan karakter, hogy egy kicsit azért mégis szeretnénk a helyében lenni. Merthogy õ az erõs srác, aki egymaga sakkban tudja tartani a túlfinomult ficsúrok vezette társaságot, miközben istápolja gyenge elméjû barátját, és gond nélkül megdugja azt a nõt, akihez épp kedve van (és ehhez még csak erõszakra sincs szükség, mert a csajnak is láthatóan bejön az erõ efféle megtestesülése). Aztán persze ahogy durvul a helyzet, kezd elmúlni az azonosulási lehetõség, míg végül nem csak, hogy minden elromlik, a végsõ csavar még az addigi pozitívumok léggömbjét is szétpukkasztja.
1/10
antimason 2012 szept. 02. - 20:02:53 1/10
Nagyon vacak.
agarik 2012 szept. 01. - 09:20:31
Ez nem is horror. Hanem megerõszakolós pornó. Azt meg mostanság nem bírom. Meg egyáltalán.
8/10
offtopic
5i 2012 szept. 01. - 00:05:17 8/10
Jó film, jó régi természetes old-school csajokkal!!!!!
Alex tökjó fej.:-)
Alex:"- Kicsinálom ezeket a kis buzikat..!!":-)
A feka kis csaj naon ott van!!!!!!!!!!!!!10/10!!!
Film 10/8
goodboy 2011 okt. 14. - 18:52:45
Nos sokan azt mondják horror, inkább csak egy erõs thriller, aminél, hogyha kicsit több pénz és idõ áll rendelkezésre sokkal szebb kariert futhatott volna be. Így mivel Deodatto rendezte rögtön róla a Cannibal Holocaust ugrik be és besorolják horrornak. Pedig a Cannibal Holocaust sem horror hanem egy jó erõs társadalom kritika ami mostanára még aktuálisabb mint valaha.
10/10
Alfonz1 2011 máj. 13. - 19:50:08 10/10
10/10
Nagy film, a felszabadult disco korszak egy kis felszabadult ijesztgetõs horrorral.
Egy gondolatrendõr 2011 ápr. 03. - 23:42:14
SPOILER---
Ha a srác önvédelembõl kapta elõ a pisztolyt, akkor hogy magyarázza ki majd azt a rendõröknek, hogy legalább 3 ember ujjlenyomata is megtalálható rajta?
Ez inkább tûnik szándékosságnak egy nyomozó szemében, mint önvédelemnek.
Haha.
THE END----

Egyébként tényleg The Last House On The Left/Szûzforrás szerû a történet.
7/10
Kendy 2011 jan. 28. - 23:55:45 7/10
1-szer meg lehet nézni.

Tényleg nem horror de elég kemény film ami a hangulatát illeti.

A végén van 1 csavar is ami jó befejezést adott szerintem a filmnek.
8/10
tombenko 2011 jan. 28. - 19:47:42 8/10
Ütõs film, de nem horror. Azért csak óvatosan, néha elég durva...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu