Hazug csönd

Bakancslistához adom
Tromper le silence
kanadai filmdráma, 109 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Viviane sikeres fényképész. Miután összeveszik a bátyjával, Frédérickel, mély érzelmi és alkotói válságba kerül. Teljesen elveszettnek érzi magát, amikor találkozik Guillaume-mel. A fiatal szerelőből árad az energia, és titokzatos személyisége Frédéricre emlékezteti. Hatására újra kedvet kap a fotózáshoz. Hamarosan rájön, hogy Guillaume valamit rejteget a múltjában. Egy tragédiát, amely elpusztította a férfi családját. A férfi azóta is bűntudatot érez a történtek miatt. Miközben Viviane a férfit fényképezi, Guillaume lassan megnyílik előtte, és feltárja szívét a lánynak. Közösen megtalálják az utat a gyógyuláshoz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pneklara 2017 ápr. 06. - 15:47:01
Jól felépített film. Eseménytelen, már-már unalmas kezdet, aztán lassan adagolva a feszültség. Két magányos, lelki sérült ember egymás mellé sodródása, sejtjük, hogy titkot õriznek mindketten. Kérdés, hogy megnyílnak-e egymás elõtt, s vége szakad-e a bûnhõdésüknek, meg tudnak-e bocsátani önmaguknak. S bocsánatot nyernek-e, feloldozást azoktól, akik ellen vétettek? Érdemes megnézni a lassan induló filmet, s kivárni , hogy kitisztuljon a kép, beavatottakká váljunk. Van egy megható jelenet, amikor a szülõk szembesülnek azzal, hogy mert nem tudtak megbocsájtani, mindkét fiukat büntették.A hazug csend választása helyett a beszéd segíthetett volna mindegyikõjükön.
1/10
Éduah 2012 máj. 28. - 17:31:57 1/10
beteg film, egy beteg lelkivilágú szépfiúról...
8/10
sanderb 2012 ápr. 08. - 18:15:25 8/10
Jóval több ez a film, mint ahogy az aktuális értékelése sejteti. Ez egy jól felépített dráma, ügyes érzékkel felépített és megjelenített történet, ami végig fenntartja az érdeklõdést. Jól tapinthatók az érzelmek, de vigyáztak rá, hogy ne csorduljon túl, mert az hiteltelenítené és klisékbe fojtaná a mûvet, ezért van az talán, hogy sokszor szeretné még mozgatni egy picit az ember a figurákat, hogy többet kapjon, de ez csak fokozatos adagolás után következik be. Én ajánlom, nekem tetszett! 10/8
Ford Mustang 2011 szept. 21. - 22:52:07
Erre kíváncsi leszek, majd belenézek egyszer.