Helyet az öregeknek

Bakancslistához adom
magyar vígjáték, 70 perc, 1934

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Polgár úr egyszerű, vidéki papírkereskedő, akinek fiai "sokra vitték". Pesten egy nagyüzemet vezetnek. Ezért aztán nagy lábon élnek, mulatoznak és nagyzolnak. Viktor például egy bárónőt szeretne feleségül venni. Ráveszi apját, ő is jöjjön fel Pestre. Az öreg Polgár eladja a boltját és fiaihoz költözik. De valahogy nem bírja a tétlenséget. Nagy titokban nyit egy kis papírboltot, ami hamarosan nagyon jól megy. Szerencsére! Mert a fiúk nagyüzemével valami baj van.
A film magyar-osztrák koprodukció, mely egy magyar és egy német verzióban készült. 1934. november 29-én mutatták be.

Stáblista:

Szereplők

Polgár papírkereskedő
Feri, Polgár fia
Viktor, Polgár fia
Dobos, cukrász
Éva, Dobos lánya
Lilike, táncosnő
Fekete, tánctanár

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
fosszilia 2023 szept. 15. - 21:01:31 9/10
Azért a Port.hu nekünk itthon nyugodtan írhatta volna, hogy Szőke Szakáll esetleg Gerő Jenő, mert itthon ezek voltak a művésznevei. Német illetve angol nyelvterületen volt S.Z.Sakall, esetleg Soke Sakal. Eredeti nevén Gartner Sándor vagy Grünwald Jakab. Elég sok nevet használt, de azért itthon a Szőke Szakáll volt a leginkább ismert. :)

Amúgy a film nagyon kedves és még mondanivalója is van, viszont egy nagyon rossz kópiát láttam én, remélem azóta digitálisan felújították.
Meli 2014 jan. 14. - 17:39:11
Jó kis film. Az ismertetõ elég lett volna addig, hogy Budapestre mennek, mert leírták az egész filmet. Polgár bácsi mosolyogtató! :)
kgyuri0 2009 nov. 29. - 18:37:20 Előzmény Heathcliff
Ez érdekes,kedves Ms.Heathcliff,ezexezrint nagyjából évenként levetítik?!
Heathcliff 2008 nov. 25. - 17:51:28
Meglepõen kedves film. A papírbolti automata nagyon aranyos, S.Z. Szakáll jó színész, a film didaktikusan tanulságos, de legalább jó a mondanivalója.