Hét tenger birodalma

Bakancslistához adom
Empire of the Seas
angol dokumentumfilm sorozat, 2009

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Nagy-Britanniát évszázadokon át a haditengerészet tette a világ legjelentősebb világhatalmává. A haditengerészet hatása azonban messze túlmutat a világtengereken folytatott csatákon. Ez a sorozat arról szól, hogy a Királyi Haditengerészet hogyan alakított Nagy-Britannia politikáját, kultúráját és gazdaságát, miközben otthagyta névjegyét mindenen, a földrészektől kezdve a demokráciáig, de még az ország identitásáig is. Csúcspontján a haditengerészet volt az a hajtóerő, amely meghúzódott annak a kereskedelmi és értékrendszernek az elterjesztésében, amely mindörökre megváltoztatta a világot. Aztán minden elveszett. A modern hadiflottához kizárólagos bejutással rendelkező szenvedélyes történész és tengerész, Dan Snow most elmeséli a brit történelem epikus történetét Britannia legnagyobb intézményén keresztül. Óceánokon és a világon átkelve Dan Snow ismét romantikával telíti Britannia hajós múltját, és közben izgalmas képet fest az állandó tengeri ütközetek mögött húzódó merész törekvésekről és rejtett emberi történetekről.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
ginacska12 2012 aug. 24. - 17:32:07 Előzmény galpet
köszi, csak most láttam, h válaszoltál, de ezen a héten is ismételték, vettem. :)
galpet 2012 júl. 13. - 01:13:59 Előzmény ginacska12
Július 30-tól ismétlik Viasat History-n.
ginacska12 2012 jún. 10. - 23:31:39 Előzmény Ford Mustang
Venni akartam ezt a sorozatot, de elbénáztam. Nem vette fel valamelyikõtök esetleg? Szeretnék kunyerálni egy copyt... (szépen néz és sûrûn pillog) ;-)
Spider68 2012 máj. 05. - 00:01:47 Előzmény Ford Mustang
Sumérok
Ford Mustang 2011 aug. 10. - 17:15:15
A Hét tenger kifejezés a középkori tengerészek és írók között a 7 tengerre vonatkozik az akkori ismert világon:
Adriai, Arab, Fekete, Földközi, Kaszpi, Perzsa- és Vörös-tenger.
Ez a kifejezés már ismert volt az ókori görög civilizációban, a római birodalomban, még a sumerek világában is megjelent. Az amerikai kontinens felfedezése és a további kutatások után nem használták tovább a kifejezést.