Hindenburg

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 180 perc, 2011

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

1937 májusa, Frankfurt. A világ legnagyobb léghajója épp New York-i útjára készül. Impozáns méreteivel és tiszteletet parancsoló megjelenésével a Hindenburg a náci Németország gazdasági növekedésének szimbóluma volt, ugyanakkor annak áldozata is egyben, ugyanis a héliumra kivetett amerikai embargó semmiképp sem akadályozhatta meg a hajó reprezentatív útját. Hélium híján így a Hidndenburgot tűzveszélyes hidrogénnel töltötték fel, és ez okozta annak látványos vesztét. A film a zeppelin utolsó útját meséli el annak utasai szemszögéből.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
P@nni 2014 máj. 19. - 13:53:39 8/10
Felvettem tegnap, ma nézném, és ugrál a film, néha túllép kockákon, néha pedig ismétel. Lehet, nem is nézem így meg, pedig érdekelt volna. :(
DjMcMaster 2013 aug. 31. - 00:04:24
Nekem nagyon tetszett a film! Talán soha senki nem fogja megtudni mi is történt valójában a II. világháború küszöbén, de egy tézisnek mindenképpen nagyon jó ez a film és ha az amerikai cégek viszonyát vesszük a náci németországgal, még akár teljességgel hihetõ is lehet!

Viszont egy fekete pontot had adjak a filmnek, mert a zenei betétek (film elején és végén) annyira nem illettek a filmbe, mintha a Szombat Esti Lázt néztem volna a 100 Tagú Cigányzenekar zenéjével. Erre kicsit jobban kellett volna figyelni és korhû zenéket válogatni vagy esetleg írni a filmhez.