Híradósok

Bakancslistához adom
The Newsroom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai vígjátéksorozat, 25 perc, 1996

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Híradósok című kanadai vígjátéksorozat egy torontói tévécsatorna hírszerkesztőségében játszódik, ahol minden egyes nap versenyfutás az idővel, ám estére mégis mindig összeáll a műsor és indulhat az élő adás - bár a lehető legkaotikusabb módon.

A központi figura George (Ken Finkleman), a sármos hírigazgató, aki mindent a nézettségi adatoknak rendel alá. Filozófiája szerint a napi híradó akkor jó, ha legalább egy katasztrófáról beszámol. Folyóba zuhant egy utasokkal teli vonat? George híradójában mindez így hangzik: kétszáz embert ettek meg a vérszomjas piranhák! Szenzáció és a drámai mondatok - ezek adnak értelmet munkájának... Már ha éppen ráér dolgozni, ugyanis autója és a nőügyei teljesen lefoglalják. George tökéletesen alkalmatlan vezetőnek, neurotikus típus, jelenlétével legtöbbször blokkolja csapata munkáját, mégis egy szeretnivaló, jólelkű balek.

A csatorna híradójának "arca" a jóképű hírolvasó, Jim (Peter Keleghan), aki szerény szellemi képességeit kompenzálja külső megjelenésével. Hiú, beképzelt figura, ráadásul néha túllép hatáskörén és élő adásban kommentálja a híreket.
A híradó két szerkesztője Jeremy (Jeremy Hotz) és Mark (Mark Farrell). Még hisznek a tényfeltáró újságírásban, munkájuk nélkül pedig a híradó megszűnne.

Audrey (Tanya Allen), a fiatal gyakornoklány szabadszájú és határozott, aki több akar lenni, m int George személyes ügyeinek intézője, ezért bátran szembeszáll kizsákmányoló főnökével.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?