Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

Bakancslistához adom
How To Get Away with Murder
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 2014

Értékelés:

91 szavazatból
Szerinted?

Annalise Keating (Viola Davis) neves ügyvéd, a philadelphiai egyetem jogi karán professzori állásban is dolgozik. A védőügyvéd és ifjú diákjai hamarosan rejtélyes gyilkossági ügybe keverednek.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színésznő jelölés: Viola Davis
  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színésznő jelölés: Viola Davis

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bkrix 2023 dec. 06. - 15:06:27 10/10
Nem tudjátok, hol tudnám megnézni a 6. évadot?
7/10
baromarc666 2018 szept. 01. - 15:03:31 7/10
Beteg, de izgalmas sorozat. Az első és második évad nagyon jó volt, de a harmadik már nem. Unalmas, vontatott és túlságosan zavaros volt.
10/10
TReka97 2017 nov. 30. - 03:00:33 10/10
A 2. évad tényleg kissé félrement (talán ezt õk is érezték), de a 3. évad felétõl mostanáig (4. évad fele) alig gyõztem kivárni az új részeket! Az biztos, hogy a 4. évad az eddigi legjobban megírt, legtöbb csavarral és váratlan fordulatokkal elõrukkoló évad, alig várom a januárt és a folytatást. :)
zetorka 2017 ápr. 06. - 20:59:42
Nekem az elsõ évad baromira tetszett. Az elõretekintések miatt, hogy váratlan fordulatok voltak benne, hogy mindig volt egy fõügy és mellette egy alapszál.
A fõügyek ráadásul sokszor tetszettek.
Fenntartotta az érdeklõdésem és mint már más is írta azt is bemutatta, hogy a jó oldalon állók se feltétlen tökéletesek.
Alig vártam, hogy kijöjjön a második évad, annak ellenére, hogy már akkor is voltak hiányosságai.

Viszont a másodikba már annyi csavart beleraktak, hogy már nem tudtak meglepni, csak egy legyintésre futotta tõlem, hogy "aha".
Aztán elkezdõdtek az egyre nagyobb kavarások, kb már mindenki ölt, mindenki lefeküdt mindenkivel, kezdett úgy tûnni, hogy már nincs rendes ötletük aztán azzal próbálják kitölteni az ûrt, hogy 5 percenként dugnak.
Engem, egyes itt megszólalókkal ellentétben, nem zavar a filmekben ábrázolt szex, a meleg szex se, csak nem ezért nézek krimit.
Egyes epizódokban már nem is volt egyedi ügy, vagy totál érdektelen volt.
Azért végignéztem, mert melóban (háttér) filmezek, otthon azért sajnáltam volna rá az idõt, még úgy is, hogy otthon is nézek szemetet.

Aztán jött a harmadik évad, most tartok a felénél és mostanra jutottam el odáig, hogy még a meló önmagában is jobban leköt, mint ezzel a háttérrel.
Szóval most ünnepélyesen elkaszáltam. (Bár lehet majd a legutolsó részt megnézem, hogy lássam ki maradt életben.)
Ritkán szoktam sorozatot több évad után elkaszálni, általában olyankor már végignézem, de ez három évad alatt annyit zuhant, mint a gyilkos elmék 6-7 évad alatt.
Kár érte.
10/10
salug 2016 okt. 14. - 01:58:01 10/10 Előzmény siegelinde
Nem az én véleményem tartozik az extremitások közé, maradjunk ennyiben.
Amíg egy férfi és egy nõ ivarsejtje kell egy gyermek megszületéséhez, addig azt gondolsz, amit akarsz.
Kromoszóma rendellenességek, viselkedési zavarok, deviancia mindig voltak, de nem az a természetes. Nekik igen, de nem nekünk, akik nem ezzel a hátránnyal születtünk és élünk. Tolerálni lehet a mindennapi élet számtalan területén, de nem minden határ nélkül. Ahogy pl.a látássérült-, mozgássérült stb.ember is elfogadja a saját határait.
Ha nem látnám, hogy divatot csinálnak belõle, nem írnám. Igen, terjesztik az azonos nemûek szexuális szokásait és bevonják a heteroszexuális fiatalokat is.
Már meg sem lepõdik egy gimnazista lány, ha megkérdezik tõle, hogy csókolóztál már lánnyal?! Azon lepõdik meg, ha az osztálytársa még nem és erre biztatja.
Ismerek olyan nõket, akik pár hétig próbálgatták, mert az olyan trendi és már a csapból is ez folyik.

Hiába állsz ki a film mellett, ez egy silány, propagandikus film a rendezõ szája íze szerint, ahol már nem a történet a lényeg. Van a szépirodalom és a ponyva kategória. Tegyünk már különbséget!

Ha nem ilyen kritikát írnék, sokkal jobban tetszene a helyesírásom is, igaz?
Attól, hogy valakinek kiváló a helyesírása, azt jelenti, hogy Magyarországon járhatta ki az iskoláit és nem kényszerítették határain kívülre.

Attól nem lesz valaki magyar identitású, hogy hibátlanul elsajátította, de mindenképpen dicséretes.

A meztelenség ma sem erkölcsös. Azt is a divat irányítja.
Van Gogh az általa látott valóságot ábrázolta. Valóban az a valóság? Nézõpont kérdése.
siegelinde 2016 szept. 25. - 17:24:37 Előzmény vendus
A világ nem ilyen? Te kis naiv. :)
siegelinde 2016 szept. 25. - 17:22:17 Előzmény salug
"nem a meleg karakterekkel van bajom, hanem az ábrázolásukkal"
Vagyis azzal van bajod, hogy a filmben meleg karaktereket ábrázolnak, tehát a meleg karakterekkel van bajod.

"hozzászoktassák a még hetero fiatalokat a látványhoz és megszokottá tegyék, - ahogyan ez már a –csúfnevén- nyugati demokráciákban van"
Igen, hogy hozzászoktassák a hetero embereket ahhoz, hogy léteznek melegek és nekik ugyanannyi joguk van csókolózni nyilvánosan, mint a heteróknak és semmivel sem undorítóbb az egyik, mint a másik.

"Több a divat meleg, mint a veleszületett hajlamú."
Divatmeleg - ilyen nincs. Csak veleszületett. Vagy te lennél meleg divatból? Ugye, hogy nem.

"Lehet készíteni melegekrõl filmet, - készülnek is nézhetõ filmek - de maradjunk meg az ízlés határain belül! "
Akkor heterók se szeretkezzenek filmeken. Vagy az nem ízléstelen? Lehet melegekrõl filmet készíteni, csak ne ábrázoljuk, hogyan zajlik a dolog a valóságban a melegeknél?

"hiszen magyar fóbiád van"
Hogy ki magyar és ki nem, az nem itt dõl el. Vagy szerinted te mondod meg?
Ha annyira igazmagyar vagy, tanulj meg helyesen írni magyarul. Ez legyen az elsõ lépés. "Magyarfóbia" az egy szó, nem kettõ.

"mert akkor ki is halunk"
A Föld túlnépesedett. Ez az egyik legnagyobb problémánk. Nem fogunk kihalni, épp azt kellene elérni, hogy ne szaporodjunk ennyire.

Valamikor nem volt szabad a nõk bokájának sem kivillanni a ruha alól. Ha valaki miniszoknyát vett volna fel a XIX. században, a hozzád hasonlók amiatt jajveszékeltek volna, hogy erkölcstelenség, az emberi faj ki fog halni, ha így folytatjuk. Van Gogh-ot azért szidták a maradiak, mert a valóságot ábrázolta a képein és nem annak idealizált mását, ami szerintük a mûvészet dolga lenne.

Ettõl sem fogunk kihalni, csak a valóságot ábrázolják a filmen, ami film nélkül is létezik, akár tetszik, akár nem.
10/10
salug 2016 júl. 10. - 00:35:16 10/10 Előzmény Kiccy
Nem pontoztam le és nem a meleg karakterekkel van bajom, hanem az ábrázolásukkal. Ha valakinek ez tetszik, biztos gusztusa van rá, de nehogy már ezt tekintsük helyénvalónak, követendõ példának, mert akkor ki is halunk. Persze ez lehet elrettentõ is, de inkább az a cél, hogy hozzászoktassák a még hetero fiatalokat a látványhoz és megszokottá tegyék, - ahogyan ez már a –csúfnevén- nyugati demokráciákban van. Én ezt tartom undorítónak. Több a divat meleg, mint a veleszületett hajlamú.
Lehet készíteni melegekrõl filmet, - készülnek is nézhetõ filmek - de maradjunk meg az ízlés határain belül!
Ha így haladunk elõbb utolérjük Amerikát, ahogy szeretnéd, hiszen magyar fóbiád van. Inkább azért tartunk itt, mert befogadóak voltunk és vagyunk. Különben meg sem vettük volna ezt a filmet.
Kiccy 2016 jún. 13. - 01:08:37 Előzmény salug
Sajnos pont az ilyen intoleráns, minden újat és a megszokottól eltérõt élbõl elutasító emberek miatt tart ott Magyarország, ahol. Undorítónak tartom, hogy valaki azért lepontoz vagy megszól egy sorozatot, mert meleg karakterek vannak benne. Tudok gratulálni a szegénységi bizonyítványotokhoz.
10/10
salug 2016 ápr. 11. - 23:15:05 10/10 Előzmény Pártállami Csökevény
Egy ép identitástudatú ember véleményére reagáltál.
Van éppen elég néznivaló a neten annak, aki azt szereti nézni. Sajnos rá vagyunk kényszerítve, hogy tûrjük és nézzük, ha amúgy kíváncsiak vagyunk magára az alaptörténetre. Hidd el, meg lehetne csinálni a filmet szexuális beállítottság árnyaltabb megfogalmazásával is. Jobb lenne.
Pártállami Csökevény 2016 márc. 27. - 14:00:45 Előzmény Tibor Hegyi
Elkepeszto, hogy nem mulhat el egy a temat akarcsak erinto film vagy sorozat egy ilyen szellemi fogyatekos hozzaszolas nelkul. Nezzel Grimm meseket, az a neked valo.
8/10
Tibor Hegyi 2015 dec. 17. - 23:14:42 8/10
Nem rossz sorozat. Ami nem tetszik az az, hogy egyre több filmben egyre több a homoszexuális jelenet. Nem vagyok homofób, rájuk bízom hogy kivel mit, de miért kell propagálni? Annyira premier plánba mutatják a pasik csókólózását meg miegymást, hogy felfordul az ember gyomra.
vendus 2015 dec. 03. - 18:27:18
Igazán türelmes vagyok. Vártam a második évadot, mert az elsõ nagyon tetszett. Eddig néztem is. Tovább nem fogom. Nem érdekel a zavaros, agresszív, erkölcstelen történet. Bármelyik ágát vesszük a történetnek erkölcstelen és elítélendõ. A világ nem ilyen. Még a pellengérre állított Amerikában sem. A rengeteg szívbemarkoló zokogás meg egyszerûen komikus. Nálam eddig tartott e remekmû életútja. Sajnálom, nem így terveztem.
10/10
salug 2015 nov. 09. - 23:28:12 10/10
Valóban. Nem túl szimpatikusak, de a való életben sem özönlenek körülöttünk a szimpatikus emberek. :)
Az elsõ évad tetszett, mint krimi, de ez a folytatás kevésbé.

A színészpalánták közül említésre érdemes Jack Falahee, Connor Walsh szerepében. Nekem olyan, mintha a fiatal Jeremy Ironst látnám.
6/10
Viktor6665 2015 nov. 09. - 20:48:10 6/10
Nekem nem igazán jött be, a kisebb ügyek nem túl érdekesek(kb mint egy NCIS, csak van mellette több fõügy). De ami nagyobb probléma, hogy az összes szereplõ számomra antipatikus. Mind önzõ és rossz ember. Az igazságszolgáltatást át is lehetne nevezni igazságtalanságszolgáltatássá.
10/10
salug 2015 nov. 02. - 23:04:17 10/10
Már-már szinte csodálkoztam volna, ha a homoszexualitás után kihagynák a leszbikusságot. Kezd túl véressé válni a történet. Így, nem éppen a kedvemre való. :(
10/10
salug 2015 nov. 02. - 21:43:34 10/10
A második évad hány részbõl állhat?
Ma kezdik és már nagyon vártam. :)
10/10
salug 2015 júl. 03. - 23:23:14 10/10 Előzmény bendxp
Nem szívesen spoilerkedek, mert sokan még nem látták a filmet. Remélem, hogy azóta már megnézted az utolsó részt. :)
10/10
bendxp 2015 ápr. 22. - 15:47:12 10/10 Előzmény mona67
Elaludtam sajnos, ki volt a gyilkos?
Nagyon jó kis sorozat én is remélem, hogy folytatják!!
mona67 2015 ápr. 14. - 11:48:50
Nekem nagyon tetszik. Remélem hamarosan folytatják. Én azt hittem más lesz a gyilkos, õ rá nem gondoltam. Még a szõke csaj is megfordult a fejemben (nem jut eszembe a neve) aki az ügyvédnõ mellett van.
Összes hozzászólás