Holdhercegnő

Bakancslistához adom
The Secret of Moonacre
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-angol-francia kalandfilm, 99 perc, 2008

Értékelés:

221 szavazatból
Szerinted?

A 13 éves Maria (Dakota Blue Richards) kénytelen hátrahagyni addigi fényűző életét, hiszen örökségül csupán adósságot, és egy réges-régi könyvet kapott édesapjától. A könyv azonban nem mindennapi. Egy titokzatos, ősrégi történetet mesél el, amelyből Maria előtt két család viszálykodása elevenedik meg: a Merryweather és a De Noir családok között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. A kislány, ahogy egyre jobban belemélyed a történetbe, úgy döbben rá, hogy Holdfölde veszélyben van.
Bemutató dátuma: 2009. november 19. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Hanna24 2020 jún. 05. - 10:50:48 10/10
Nekem nagyon tetszett a film többször is megnéztem, de nagyon nagyon sajnalom hogy nem csinaltak 2. részt belőle. Simán lehetett volna még folytatni a történetet. Engem például érdekelt volna hogy mi lesz Robinnal és Mariával. Összejönnek? Vagy Loveday és Benjamin összeházasodnak? Nagyon sok kérdésem lenne főleg az hogy miért nem csináltak 2. részt. Mai napig nagyon elszomorít hogy a filmnek nincs 2. része ezért is nézek, kutatok spoilerek, infók, könyvek után higy ha már filmbe nem csináltak😠 akkor legalább könyvbe eltudjam olvasni. Az lenne a legboldogabba napom ha végre megcsinálnák a Holdhercegnő 2. részét.
tempi48 2013 márc. 31. - 14:23:41 Előzmény attmik
Tc. Ön véleményt írt Magáról, nekem meg nagyon tetszett mint mese .
TVfunDVD-mozi!!! 2012 szept. 24. - 17:12:09
Nagyon tetszett a film!!!Megható volt a vége, én már azt hittem, ott marad szegény Maria a tenger fenekén, de aztán jöttek az egyszarvúk, és kimentették! Robin&Maria!Wow!XDDDD Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e folytatás?!...

A történettel kapcsolatban:
Sajnos az emberekkel az a baj, hogy miután megnéznek egy filmet, és nem értenek szó szerint mindent belõle, akkor máris unalmasnak találják, rossz minõségû filmként tekintenek rá, holott többször meg kellene nézniük, mivel a filmek bõ felét csak többszöri megnézés után lehet csak érteni! Vagyis; én magam sem értettem mindent, amikor végig néztem ezt a fantasyt, de miután elgondolkodtam, és visszaemlékeztem a filmre és a szereplõk szóváltásaira, könnyen ki tudtam következtetni a mese valódi jelentõségét, igaz, még máig is jól meg kell 'rágnom' a sztorit ahhoz, hogy 100 %-san értsem, de így már sokkal tisztábban látom a dolgokat, és egyre több mindent értek! Fura, de ez így van!!!...
HenrietteDeFleur 2012 szept. 17. - 23:14:53 Előzmény attmik
Ne haragudj, hogy írni méltóztatok, de én legalább udvariasan teszem, nem úgy, mint az ún. trollok.
Értem én, hogy mi a probléád a filmmel, de én végignéztem, és a Twillight és társai filmekhez képest ez ragyogó alkotás. Inkább ilyeneket nézzenek a gyerekek is, mint azokat az elbutított sorozatokat, amiket a húgom is néz mostanában - kiráz tõlük a hideg. Másrészt meg: igazán siár lehet a lelki világod, ha egy gyermeki mosolyt "bájmosolynak" nevezel. Ennyi erõvel akár az nokahúgom is csak bájmosolyog, nem õszinte. Mellesleg pont hogy gyerekre lett tervezve az a szerep. Nekem tetszett a film, és nem hinném, hogy meg lennél kövezve azért, mert más az ízlésed. Az a te szuvenír véleményed. A sablonost meg nem mondanám erre, mert ha megnézed, ennyi erõvel a Narnia krónikái, Harry Potter, és akár még teszem azt, a Gyûrûk ura c. sorozatok is tekintehõk sablonosnak. Még a Shreket majdnem kifelejtettem a listáról, ha már az animációs filmeknél tartunk, pedig ezek ugyanúgy népszerûek. Én amondó vagyok, ha lenne gyerekem, inkább ilyeneket nézetnék vele, mint azt a sok hajszálmeresztõ marhaságot.

Fantasy ennél kicsit több? Kérlek, az se jó, ha túlságosan fel van turbózva fantasy elemekkel egy film, emrt az elronthatja az összképet - nekem pl. a Harry Potter nem jött be egyáltalán. A Gyûrûk Ura még itt-ott elmegy. A Holdhercegnõ szerintem igényes film, és talán a korosztályod miatt nem nyerhetett meg téged. Van ilyen. A véleményéért megszólni valakit meg szerintem egy butaság, az adminok meg gondolom úgy is intézkednek, ha nem odaillõ a hozzászólása valakinek :)
2/10
attmik 2012 júl. 01. - 19:07:13 2/10
Kövezzetek meg, de ez a film szerintem tipikus zs-kategória! A cselekmény és a történet iszonyú sablonos, a trükkök is gyengécskék, az egész film igénytelen: ha már lassítanak legalább vegyék fel nagy fps-el a jelenetet, de ne szaggasson mint egy youtube video mobilneten.

A sztori meg... Volt itt minden: kutya, cica (oroszlán), királylány(kislány), lovacska (egyszarvú), minden ami kell, de a fantasy ennél egy kicsit több. A fõszereplõ gyerekszínész pedig kifejezetten irritált. Két üzemmódban mûködik: hunyorogva néz ésvagy beszél illetve bájmosolyog. Magyar vonatkozások ide vagy oda, ez nem most jött össze.
cseppke 2012 júl. 01. - 18:25:21
Na azok alapján, amiket itt kritikaként olvastam, azt remélem, nekem tetszeni fog, és még lányom is megnézheti. Nincs túlanimálva, túlszörnyezve. Ami a mai filmnézõknek unalmas, lapos, az én értékrendemben a nagyobb gyermek számára is alkalmas ingermennyiség. Most lemaradtam, de holnap ismétlik.
zsvikike 2012 máj. 29. - 12:00:40 Előzmény ceia
A kastély - egyre romló állapotban - Turán található. Sajnos az elmúlt évtizedekben hiába próbálták többféleképpen felújítani, egyik befektetõnek sem sikerült még csak elkezdenie sem az érdemi munkát. Már a Szomszédokban is pusztulófélben lévõ kastélyként mutogatta Alma a nagyapjának. Pedig szebb napokat is megélt, gyönyörû kastélyról van szó. A télikert, a sok torony, tényleg szép lehetett, régi fényképeket láttam róla. Anyukám kislányként még oda járt iskolába.
Thonuzaba 2012 máj. 28. - 22:40:38
Tisztes iparosmunka, bár nincs benne semmi kiemelkedõ. A film elsõ kétharmada elég vontatottnak tûnt számomra, viszont örültem, hogy nem volt benne túl sok hülyeség, amit a nézõvel meg akarnak etetni.

<SPOILER>

Tetszett a gyöngyök szétszórásánál a háromszori próbálkozás, de én bizony a kislányt hagytam volna lenn a tenger mélységes mélyén és nem hoztam volna fel sem egyszarvú hátán, sem más módon. De ha már mindenképp vissza kell hozni, mer' kell a happy end a bevételhez, akkor talán az ifjú házasok gyermekeként is újjászülethetett volna, mint aki tök' véletlenül hasonlít a nagynénjére.

A fekete oroszlán azért elég brutális, ha aranyszõrû (vagy még inkább sörényû) lett volna az sokkal korrektebbnek tartanám, hiszen abból is lehet egy olykor vérszomjasnak tûnõ rõt kutyát kanyarítani. Bár a fekete szín kétség kívül mélabúsabb hangulatot sugároz.

<SPOILER>

Teszem hozzá, hogy a fentebb említett megállapításaimat úgy tettem, hogy magát a film alapjául szolgáló történetet nem ismerem, de itt ugyebár nem is arról cserélünk eszmét.
9/10
sz.dalma 2012 máj. 28. - 21:53:34 9/10
Természetes, hogy egyhangú és lepusztult volt, nem csak a kastély hanem az egész környéke, úgy egyik mint másik családnak. Hiszen egy átok sújtotta vidékrõl van szó, mely pusztulásra volt ítélve. Nem sûrûn forgattak olyan filmet, vagy írtak olyan könyvet, melyben az átoksútjotta terület gyönyörû és ápolt lett volna. Ha ez nem lenne elég a kastély egy összetört szívû férfié volt, aki bánatát az italba és mások egrecíroztatásába folyotta és nem az épület felújításába. A Maria elõtt feltûnõ emlékképekbõl kiderûl, hogy míg boldogok voltak a kastély is pompás volt.
ceia 2012 máj. 28. - 20:56:09
Jól indult, a kislány helyes és jól játszik, nem is tudom ki az a férfi, aki a gondját viseli, szóval annak tetszik a karaktere. De nem sokáig tetszett a film. Amikor megjelent az a törpe szakács, na akkor ült le. Onnantól már több dolog sem tetszett, pl. a csúnya, romos épület (gondolom magyar kastély elhanyagolva..) az egész képi világ nagyon színtelen, fakó, és a cselekmény kezdett nagyon unalmas lenni. Szerintem bukta a film.
fri66 2012 máj. 28. - 19:38:22 Előzmény Krájcsek
Hû, pedig már az is gyengécske volt...!
perry 2012 máj. 28. - 17:06:02 Előzmény Pista15
Te csak sportoljál, motorozzál, focizzál pista :).
leho 2011 dec. 24. - 14:08:07
Nem rossz.
Krájcsek 2011 dec. 22. - 14:14:56
Kicsit gyenge lett a "Híd Terabithia földjére"-hez képest.
alien1976 2011 aug. 16. - 00:55:31
Kedves kis film volt. Aranyos mese. Szép Magyar tájakon játszódott, és ez már magában is plusz pont. Egy kicsit a nevelõnõ szerepe nem illett bele a részemrõl a filmbe. De ezenkívûl jó volt. A vége pedig megható, meglepõ, és fordulatos. Csak így tovább Csupó Gábor, köszönöm ezt a kedves alkotást.
Pista15 2011 máj. 20. - 00:16:18
a boszorkány, a ruhászekrény és az oroszlán (vagy mifene)+alízcsodaország=holdhercegnõ, gagyiság
7/10
nikato 2011 ápr. 11. - 12:58:30 7/10
Jó fantázia film.:D
5/10
sanderb 2011 jan. 24. - 10:27:36 5/10
A történet egy jó kis mese lenne, de nem sikerült jól adaptálni, gyengécske forgatókönyv 'segítette' a munkát harmatos karakterekkel kézen fogva. Hiába a kifogástalan operatõr, látvány és viszonylag jó effektek, a nagyszerû díszlet és jelmez, ha a rendezõ nem tudott elvinni magával 'Meseországba'. Miközben örültem a hazai tájaknak (valakinek megvolt az Egri csillagok c. filmhez anno épített Egri-vár a Pilisben?), azért a fekete oroszlán statikus mozgása fájt.10/5
7/10
szentatyam 2011 jan. 20. - 08:57:24 7/10 Előzmény ancsa97
Van egy kis Narnia beütés, de alapvetõleg jól van összerakva.
10/10
ancsa97 2011 jan. 07. - 18:36:26 10/10 Előzmény Cullangka
nekem jó tapasztalatom van nagyon tetszet.
Összes hozzászólás