Holdkór

Bakancslistához adom
Sílení/Lunacy
118 perc, 2005

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az élet nem más mint holdkór, mi pedig mind (vagy csak ők?) bolondok vagyunk. A rendező szerint alkotása - amely, mint minden korábbi műve, élő szereplőket kombinál animációval - filozofikus horrorfilm az abszolút szabadságról, a manipulációról és a civilizációs elfojtásokról. Kétségbe ejt és megrémít, szórakoztat és elgondolkodtat - akár akarjuk, akár nem.

Stáblista:

Szereplők

Jean Berlot
Dr. Murlloppe
Dr. Coulmiere
Servant Dominic

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Coleman 2008 júl. 31. - 23:01:22
Nem egyszerû film, Svankmajer kisfilmjeit szerettem, ez is tetszett. Bár inkább csak respektálom, nagyon nehéz befogadni. Annyi biztos, hogy nem is emlékszem mikor láttam utoljára ennyire intenzív, maradandó filmet, kitörölhetetlen nyomokat hagy.
Sokat lehetne beszélni a filmrõl (az átvezetõ animációkról különösen), én szívesen venném, ha írnál róla bõvebben, ha ennyire nagyra tartod, akkor nyilván tudnál róla elmélkedni mélyebben.
Egyébként én is keresem Svankmajer egyéb fimjeit, fõleg az Ottókát és a gyönyör összeesküvõit, de eddig teljesen reménytelen.
k11zoltan 2007 nov. 19. - 13:00:25
Köszönöm!
k11zoltan 2007 nov. 09. - 19:34:38
Hát elég beteg film...

Sajnos csak eredeti nyelven, angol felirattal tudtam megnézni, így nem esett le igazán a csattanó, úgyhogy légyszives (vagy valaki) írd le spoilerbe v. privátba, hogy


Spoiler!!

jól tette-e, hogy kiszabadította, az alagsorba zárt doktorokat. (doktorok voltak egyáltalán?)

Köszi
verdeleth 2007 jún. 10. - 23:42:54
nemrég volt a tv-ben a Faust de szerintem ne olvasd el róla a véleményem ha szereted Svankmajert