Holtpont

Bakancslistához adom
Point Break
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 113 perc, 2015

Értékelés:

202 szavazatból
Szerinted?

Néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah (Luke Bracey), beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült bandája áll.
Bemutató dátuma: 2015. december 31. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
MRButa 2023 júl. 19. - 01:38:52 3/10
Az eredeti holtpontot a színészi játéka tette érdekessé hogy a színészei keanu reeves és patrick swayze testvér féle barátsága ahogyan alakult hogy nem akarta pl lelőni bodhit utah mert érezte hogy valamilyen mondon kötödik hozzájuk (egy fajta betyárbecsület talán?) ez a jelenet ebben a filmben is megvan de fölösleges baromira mert nem volt meg az a fajta testvéri barátság bodhi és utah között ebben a remakben nem tetszett a sztori az eredetihez képest fájdalom és itt kevés a jó jelenetek PL: a szörfös vagy a sielős vagy a szárnyruhás repülős részek talán emelett még a látvány világ szép meg a zene elmegy de ezen kivül elhasal aki szeretne jót látni az ne ezt nézze hanem ajánlom az eredetit sokkal élvezetesebb (plusz az eredetihez ajánlom az első szinkront plusz az még jobban rádob a hangulatra) ez a lista meg egy hülyeség amit felvázolnak a filmben az eredetiben egyszerü volt a sztori bankokat raboltak bodhiék azért szállt rájuk az fbi itt meg a remakeben egy vagy két darab rablás miatt komolyan? az eredetiben a humor is jobb volt illetve a végső jelenet az eredetiben ahogyan bodhi surfözik a vesztébe talán a filmtörténet egyik legjobb jelenete ez az remakeben szintén nem volt meg tehát mindenkinek ajánlom az eredetit ehelyett a remake helyett jobban jártok az eredeti az a film ami mainapig mindig újratudok nézni és nem unom ehezz képest a remaket megnéztem egyszer és ennyi mert nem volt értelme újra néznem (eredeti holtpont 1991 forever) köszönöm
1/10
Kodaxin 2022 okt. 30. - 13:25:16 1/10
Ha ez nem egy remake lenne, akkor csak egy szimpla ostoba sz*r lenne, amiben a pláza cicákkal akarnak macho extrém sportolókat játszatni. Nyilván elkerülte a figyelmüket az a tény, hogy a valódi extrém sportolók nem abból élnek, hogy Picasso festményekkel dekorálják magukat és totálisan debilek.

Ráadásul nincs olyan extrém sportoló, aki ax extrém sportok MINDEN(!) ágában csúcsteljesítményt tud nyújtani, ámde ezt az apróságot különös módon seknki sem említette meg. James Bond ezekhez a takonypócos nyálas gennygócokhoz képest tényleg maga volt a professzionális ügynök MINDEN területen, de abban a sorozatban ennek van értelme, hiszen az éppen erről szól. Van EGY szuper-csúcs ügynök és vannak ügynökök.

Egy totálisan értelmetlen alaptörténet, egy totálisan zagyva katyvasz, amivel se azonosulni nem lehet, se gyűlölöni, mert annyira tré, hogy csak okádni lehet az ilyen szemetektől, amivel a gyerekek gondolkodásmódját próbálják teljesen eltorzítani és elfordítani a valós és békés vallásoktól, hitektől, az önbecsüléstől.

Amikor ez a szerencsétlent tini korosztály ekkora f*sban kénytelen felnőni, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy a viselkednek, hiszen ha ők azt látják, hogy "a felnőttek szerint ez a normális", sőt mi több, "ez a követendő", akkor ne legyenek illúzióink, hogy nem a tanulásban fogják magukat kiélni, hanem a tetoválásban. Mert aki tetovált és állandóan meg akarja magát ölni, az a cool csávó.

B'meg, és akkor még szót sem ejtettem arról, hogy ezt a zs kategóriás méretes ipari f*st a kutya meg nem nézte volna, ha nem lopják el egy kultuszfilm címét annak az érdekében, hogy eladják a sz*rt.

Jó étvágyat!

Ps.: Kéretik odafigyelni, hogy a Holtpontot vetítik valahol, vagy ezt a szemetet okádják ki valamelyik csatornán.
8/10
tompili 2022 szept. 17. - 19:04:23 8/10
Az eredetihez képest is tudott újat mutatni. Látványos, izgalmas, jó film.
1/10
UncleSam 2022 aug. 06. - 12:14:39 1/10
Trash.
moti77 2022 márc. 06. - 09:03:50
Még nem láttam ezt a filmet. Neki üllök így vasárnap reggelén 8:30-kor, hogy megnézzem az AMC-n. Csalódás ért a csatornával kapcsolatban, nem ezt játszották le, helyette a Zathura - Az űrfogócska ment.
3/10
gotha 2022 jan. 21. - 21:12:20 3/10
Swayze!
8/10
Katalin93 2021 nov. 21. - 22:17:05 8/10
Az eredetit nem láttam, így azzal összevetve nem tudok nyilatkozni.
A film sztorija alapvetően nem rossz, már az első jelenet nagyon megfogott. A látványvilág pedig pazar. Kevés azon filmek közé tartozik, ami csodálatos természeti környezetben játszódva gyönyörűen visszaadja azt.

Az érzelmi szál valóban jobban ki lehetne bontva. Pl. mikor megöli főhősünk a lányt, akivel valamiféle románc kezdett kialakulni, elég könnyen túllendül rajta. A vége sem teljesen tiszta, hisz az FBI küldetés nem sikerült: az üldözött végülis kiállta az összes próbát, az utolsók (szörfözés, hegymászás, mélybe ugrás) pedig már egyébként sem kapcsolódnak semmilyen bűncselekményhez.


1/10
sawyerx 2021 márc. 30. - 10:36:31 1/10 Előzmény Lieutenant
Akkor adták volna el "A nagy tetkós rablás" címen vagy bánomisén', leszarom, de ezen meggyalázza az eredetit. Kevés olyan film van, ami felháborító, ez magasan az egyik.
Gavroche1 hozzászólásával teljes mértékben egyetértek.
tortura 2021 márc. 27. - 17:10:29
Kb. olyan elbaltázott ötletnek tartom az eredeti remek filmet újra feldolgozni, mintha a Volt egyszer egy vadnyugatot forgatnánk le újra - modernebb köntösben. Aki a nevét adja ehhez, az szakbarbár.
így vagyok a folytatásokkal is. A Top Gun annak idején a világ legjobb filmje volt. Történet, zene, látvány, csupa ismert jó színész, minden klappolt. Erre azt olvasom egy-két éve, hogy folytatják... Mit lehet azon folytatni? És Tom Cruise lesz ismét Maverick az agyonplasztikázott pocok képével? Uhhh.... ne. Hadd maradjon meg jó emlékezetemben az a film.
8/10
Lieutenant 2021 jan. 01. - 17:56:11 8/10
Szerintem egyáltalán nem rossz film! Nincs értelme öszehasonlítani a régivel, két teljesen különböző értékekkel bíró mű, csak a keret ugyanaz.
Ez sem akar többet adni mint amire hivatott, egy könnyen emészthető film vagány fiatalokkal, gyönyörű tetkókkal, szabadságérzettel, lélegzetelállító helyszínekkel, elgondolkodtató életszemlélettel. A képi megjelenítés nagyon szép, nem kapkod a kamerával, nincs agyon cgi-zve, de van mélysége a képeknek, hagy időt kiélvezni a látványt. A természet erejének ábrázolása átható. Sokszor volt tériszonyom a jeleneteknél.
A karakterek nekem szimpatikusak, nem sztereotípek, a mondanivalóhoz mérten teljesen hitelesek, ide nem kell ennél több. Bodhi nekem kifejezten karizmatikus, de nem erőltetett, teljesen emberi, Ramirez jól megformálta a karaktert, a film tulajdonképpen köré épül és teljesen jó időzítéssel adagolja a sztoriját.
A film az extrém sportok világába ad egy nagyon szerethető betekintést. Kellő komolyságot és súlyt kap az emögött lakozó életfilozófia és annak ábrázolása, hogyan látják a világot azok, akik a halál mezsgyéjére is elmennek az élet élvezetéért.
Néhány logikátlanság és a szűkös időkeret miatt a cselekmény részletei elvesznek, érezhető, hogy a dramaturgiát a költségvetéshez és a megcélzott játékidőhöz bizony vágni kellett. De nekem nem volt elviselhetetlen hiányérzetem, teljesen jól kikapcsolt, tudtam élvezni az óceán habjait, a sziklák ormait és az ember gyönyörűségét.
Lilko03 2020 febr. 27. - 20:20:25
Nem szeretem a remekeket. Ez ráadásul nem is jó. Nagyon-nagyon ritka, ha a másolat megüti az eredeti színvonalát. Ez nem.
Midnight67 2020 febr. 15. - 20:32:09
Nehogy bedőljetek (nekem már egyszer sikerült..), ez nem az eredeti, 1991-es Holtpont!
1/10
Gavroche1 2019 febr. 21. - 01:58:49 1/10
Ritkán kommentelek, bár rengeteg filmet láttam már, de most ez tényleg elsöprően tarol....

Ez a film teljesen értékelhetetlen. Elképzelni nem tudom, hogy ki is lehetett a célközönség...végtelenül gagyi, vontatott jelenetek, lassú, semmitmondó cselekmény amiben igazából semmi sem történik. A színészek súlytalanok, nincs karakterük, nem tesznek semmit, nincs múltjuk, sem jelenük amiért a fejüket meghazudtolva szimpátiát keltenének, csak vannak...vegetálnak mint egy növény.... elejétől a végéig... így egyik-másik halála semmiféle érzelmet nem vált ki még a legempatikusabb emberből sem. Ebből kifolyólag a film dramaturgiai szempontból is csapnivaló. Ez már csak azért is vicces mert pontosan a drámára akart építeni a sok halállal és az élet értelmét kutató mesével. A történet nagy nulla, színészek bohócok, logika sehol, de talán ezt nem is kell részleteznem.

Vannak szép lassú tájfelvételek amit talán bármelyik ismerősöd instáján viszont látsz 1-1 nyaralás alatt elkattintott albumban. Ez ide igen kevés ma már. Túl lassú és unalmas, hiába a látvány amit a Gyűrűk Urából próbáltak ellasszózni. Félelmetes, hogy ezzel az alkotók nincsenek tisztában.

Ebből azt feltételezem, hogy az egész stáb aki ezért a produkcióért felelős vagy teljesen hülye és igénytelen vagy feltettek mindent egy lapra a pénz miatt. Hűen tükrözi a mai létformánkat, miszerint lehetsz bármilyen topa, ha ez szorgalommal párosul akkor nincs előtted akadály és megnyílnak a lehetőségek. Számomra ez volt a nagy mondanivalója a filmnek... minél hülyébb vagy annál magabiztosabb és ezáltal megszűnnek a kételyek amik hátráltatnának hogyha tisztán látnád a helyzeted...hasonlóképp mint a filmben hangoztatott magasröptűnek szánt okoskodások. Bár az előttem linkelt bevételi adatok relatíve karcsúak, mégis úgy látom sikerült közel 70 milliót összekukázni vele pluszban, az barátok közt 20 milliárd Ft. Pár természetfelvételért szerintem nem rossz díjazás. "Adjuk el egy régi klasszikus nevén, meg dobjunk bele pár tetkós idiótát és kész az akciófilm! "

A célközönséget mondjuk már csak azért sem értettem, mert aki tájban akar gyönyörködni annak van minőségi alternatíva a National-en, illetve nagyon szűk réteg az akit egy mozinál ezzel el lehet kápráztatni. Akit meg az extrém sport érdekel akar annak egy youtube-os onboard felvétel sokkal komolyabb élményt nyújt mint egy random 30 méter és 30 cm távolságokból összevágott képsor. A külső szemlélőként való akciójelenetekben semmiféle élményfaktor nem volt számomra.
Ráadásul a lassú tájfelvételek és a gyors sportjelenetek idétlen összhatást keltenek. Bizonyára nehéz megtalálni a kettő közti megfelelő átmenetet és talán emiatt nem is erőltetik a hasonló filmek gyártását...szerencsére.

Párommal néztem és bár kissé groteszk, mindkettőnknek egyből egy régi haverom ugrott be aki 30 évesen megrekedt egy 8-10 éves gyerek értelmi szintjén. Arra gondoltunk, hogy neki biztosan tetszene ez a katyvasz. Félelmetes, hogy akik ezt a filmet legyártották mind ugyanazon a nulla IQ szinten voltak és nem volt aki szólt volna néha, hogy "gyerekek azért ezt neeeee!!!!".

Hál' Istennek a film első harmadától már nagyon éreztem, hogy itt nincs rendben valami és átlettünk kúrva egy természetfilmmel, így közel dupla sebességgel néztük tovább, és számoltuk a perceket, hogy mikor lesz már vége...reménykedve, hogy a stáblista minél több időt fog kitenni a visszamaradó időből. Így megnézük kb 1 óra alatt. Nem akartam kikapcsolni mert már igazából arra voltam kiváncsi, hogy megtörténik-e a csoda...bártam volna valami olyasmit, hogy a sok idétlenkedés után váratlanul értelmes fordulat áll be az eseményben mint néhány kivételes filmnél, de ez természetesen elmaradt.

Gyakorlatilag azt akarják eladni nekünk, hogy a csapat a jó széndék nevében gyilkol ártatlan embereket a legkisebb együttérzést sem mutatva. Rendőröket, bányászokat, stb... Terroristák játszanak jóindulatú világmegváltót...akár az al-kaida is lehetne, csak most a természet jegyében úgy vannak beadva, hogy "ez most milyen jó".....na neeeeee!!!!!!

Ahhoz, hogy ezt valaki megegye és tapsoljon hozzá tényleg kibaszott butának kell lenni.
Nem szeretek minősíteni senkit, de akinek ez tetszett és tényleg lát benne mondanivalót az ő maga is egy buta befolyásolható bohóc. Jó hír, hogy ezen lehet változtatni és ha másra nem, legalább arra jó volt ez a film, hogy ha az illető magára ismer akkor itt megkérhetem, hogy lépjen ki egy pillanatra az álomvilágából mert van min elgondolkodnia!
Midnight67 2018 dec. 01. - 11:01:25
10/10
operette 2018 nov. 30. - 22:14:55 10/10
Nem utánzat.
Izgalmas, látványos, hibátlan. Kitűnő zene.
Nagyon rendben van. Észrevétlenül elröppen a közel 2 óra.
Lilko03 2018 márc. 07. - 16:40:01
Nem értem a remake-eket, a legtöbbször az derül ki, hogy nyomába sem ér az eredetinek. Szerintem ezt is kár volt.
8/10
tom_pika 2018 jan. 09. - 10:08:59 8/10
Szerintem nagyon jó remake, témában és látványban is sokat ad hozzá az elõzõ verzióhoz. Én élveztem, és ajánlom mindenkinek, aki elõítéletek nélkül tud leülni megnézni. 8/10
Teddy Daniels 2017 nov. 09. - 00:27:50
Ez egy újabb remake?
1/10
Trombi 2017 nov. 05. - 22:46:20 1/10
ennyire nem tudják mire költeni a pénzüket??? volt egy jó film, jó színészekkel, azt javítsák fel mai érdeklõdõknek mutatni, ne forgassanak.... é a retekklubot is minõsíti, hogy megveszi, és leadja...
mimma 2017 nov. 05. - 21:50:18
ezt kár volt......
Összes hozzászólás