Holtpont

Bakancslistához adom
Point Break
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 113 perc, 2015

Értékelés:

185 szavazatból
Szerinted?

Néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah (Luke Bracey), beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült bandája áll.
Bemutató dátuma: 2015. december 31. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
sawyerx márc. 30. 10:36:31 1/10 Előzmény Lieutenant
Akkor adták volna el "A nagy tetkós rablás" címen vagy bánomisén', leszarom, de ezen meggyalázza az eredetit. Kevés olyan film van, ami felháborító, ez magasan az egyik.
Gavroche1 hozzászólásával teljes mértékben egyetértek.
tortura márc. 27. 17:10:29
Kb. olyan elbaltázott ötletnek tartom az eredeti remek filmet újra feldolgozni, mintha a Volt egyszer egy vadnyugatot forgatnánk le újra - modernebb köntösben. Aki a nevét adja ehhez, az szakbarbár.
így vagyok a folytatásokkal is. A Top Gun annak idején a világ legjobb filmje volt. Történet, zene, látvány, csupa ismert jó színész, minden klappolt. Erre azt olvasom egy-két éve, hogy folytatják... Mit lehet azon folytatni? És Tom Cruise lesz ismét Maverick az agyonplasztikázott pocok képével? Uhhh.... ne. Hadd maradjon meg jó emlékezetemben az a film.
8/10
Lieutenant jan. 01. 17:56:11 8/10
Szerintem egyáltalán nem rossz film! Nincs értelme öszehasonlítani a régivel, két teljesen különböző értékekkel bíró mű, csak a keret ugyanaz.
Ez sem akar többet adni mint amire hivatott, egy könnyen emészthető film vagány fiatalokkal, gyönyörű tetkókkal, szabadságérzettel, lélegzetelállító helyszínekkel, elgondolkodtató életszemlélettel. A képi megjelenítés nagyon szép, nem kapkod a kamerával, nincs agyon cgi-zve, de van mélysége a képeknek, hagy időt kiélvezni a látványt. A természet erejének ábrázolása átható. Sokszor volt tériszonyom a jeleneteknél.
A karakterek nekem szimpatikusak, nem sztereotípek, a mondanivalóhoz mérten teljesen hitelesek, ide nem kell ennél több. Bodhi nekem kifejezten karizmatikus, de nem erőltetett, teljesen emberi, Ramirez jól megformálta a karaktert, a film tulajdonképpen köré épül és teljesen jó időzítéssel adagolja a sztoriját.
A film az extrém sportok világába ad egy nagyon szerethető betekintést. Kellő komolyságot és súlyt kap az emögött lakozó életfilozófia és annak ábrázolása, hogyan látják a világot azok, akik a halál mezsgyéjére is elmennek az élet élvezetéért.
Néhány logikátlanság és a szűkös időkeret miatt a cselekmény részletei elvesznek, érezhető, hogy a dramaturgiát a költségvetéshez és a megcélzott játékidőhöz bizony vágni kellett. De nekem nem volt elviselhetetlen hiányérzetem, teljesen jól kikapcsolt, tudtam élvezni az óceán habjait, a sziklák ormait és az ember gyönyörűségét.
Lilko03 2020 febr. 27. - 20:20:25
Nem szeretem a remekeket. Ez ráadásul nem is jó. Nagyon-nagyon ritka, ha a másolat megüti az eredeti színvonalát. Ez nem.
Midnight67 2020 febr. 15. - 20:32:09
Nehogy bedőljetek (nekem már egyszer sikerült..), ez nem az eredeti, 1991-es Holtpont!
1/10
Gavroche1 2019 febr. 21. - 01:58:49 1/10
Ritkán kommentelek, bár rengeteg filmet láttam már, de most ez tényleg elsöprően tarol....

Ez a film teljesen értékelhetetlen. Elképzelni nem tudom, hogy ki is lehetett a célközönség...végtelenül gagyi, vontatott jelenetek, lassú, semmitmondó cselekmény amiben igazából semmi sem történik. A színészek súlytalanok, nincs karakterük, nem tesznek semmit, nincs múltjuk, sem jelenük amiért a fejüket meghazudtolva szimpátiát keltenének, csak vannak...vegetálnak mint egy növény.... elejétől a végéig... így egyik-másik halála semmiféle érzelmet nem vált ki még a legempatikusabb emberből sem. Ebből kifolyólag a film dramaturgiai szempontból is csapnivaló. Ez már csak azért is vicces mert pontosan a drámára akart építeni a sok halállal és az élet értelmét kutató mesével. A történet nagy nulla, színészek bohócok, logika sehol, de talán ezt nem is kell részleteznem.

Vannak szép lassú tájfelvételek amit talán bármelyik ismerősöd instáján viszont látsz 1-1 nyaralás alatt elkattintott albumban. Ez ide igen kevés ma már. Túl lassú és unalmas, hiába a látvány amit a Gyűrűk Urából próbáltak ellasszózni. Félelmetes, hogy ezzel az alkotók nincsenek tisztában.

Ebből azt feltételezem, hogy az egész stáb aki ezért a produkcióért felelős vagy teljesen hülye és igénytelen vagy feltettek mindent egy lapra a pénz miatt. Hűen tükrözi a mai létformánkat, miszerint lehetsz bármilyen topa, ha ez szorgalommal párosul akkor nincs előtted akadály és megnyílnak a lehetőségek. Számomra ez volt a nagy mondanivalója a filmnek... minél hülyébb vagy annál magabiztosabb és ezáltal megszűnnek a kételyek amik hátráltatnának hogyha tisztán látnád a helyzeted...hasonlóképp mint a filmben hangoztatott magasröptűnek szánt okoskodások. Bár az előttem linkelt bevételi adatok relatíve karcsúak, mégis úgy látom sikerült közel 70 milliót összekukázni vele pluszban, az barátok közt 20 milliárd Ft. Pár természetfelvételért szerintem nem rossz díjazás. "Adjuk el egy régi klasszikus nevén, meg dobjunk bele pár tetkós idiótát és kész az akciófilm! "

A célközönséget mondjuk már csak azért sem értettem, mert aki tájban akar gyönyörködni annak van minőségi alternatíva a National-en, illetve nagyon szűk réteg az akit egy mozinál ezzel el lehet kápráztatni. Akit meg az extrém sport érdekel akar annak egy youtube-os onboard felvétel sokkal komolyabb élményt nyújt mint egy random 30 méter és 30 cm távolságokból összevágott képsor. A külső szemlélőként való akciójelenetekben semmiféle élményfaktor nem volt számomra.
Ráadásul a lassú tájfelvételek és a gyors sportjelenetek idétlen összhatást keltenek. Bizonyára nehéz megtalálni a kettő közti megfelelő átmenetet és talán emiatt nem is erőltetik a hasonló filmek gyártását...szerencsére.

Párommal néztem és bár kissé groteszk, mindkettőnknek egyből egy régi haverom ugrott be aki 30 évesen megrekedt egy 8-10 éves gyerek értelmi szintjén. Arra gondoltunk, hogy neki biztosan tetszene ez a katyvasz. Félelmetes, hogy akik ezt a filmet legyártották mind ugyanazon a nulla IQ szinten voltak és nem volt aki szólt volna néha, hogy "gyerekek azért ezt neeeee!!!!".

Hál' Istennek a film első harmadától már nagyon éreztem, hogy itt nincs rendben valami és átlettünk kúrva egy természetfilmmel, így közel dupla sebességgel néztük tovább, és számoltuk a perceket, hogy mikor lesz már vége...reménykedve, hogy a stáblista minél több időt fog kitenni a visszamaradó időből. Így megnézük kb 1 óra alatt. Nem akartam kikapcsolni mert már igazából arra voltam kiváncsi, hogy megtörténik-e a csoda...bártam volna valami olyasmit, hogy a sok idétlenkedés után váratlanul értelmes fordulat áll be az eseményben mint néhány kivételes filmnél, de ez természetesen elmaradt.

Gyakorlatilag azt akarják eladni nekünk, hogy a csapat a jó széndék nevében gyilkol ártatlan embereket a legkisebb együttérzést sem mutatva. Rendőröket, bányászokat, stb... Terroristák játszanak jóindulatú világmegváltót...akár az al-kaida is lehetne, csak most a természet jegyében úgy vannak beadva, hogy "ez most milyen jó".....na neeeeee!!!!!!

Ahhoz, hogy ezt valaki megegye és tapsoljon hozzá tényleg kibaszott butának kell lenni.
Nem szeretek minősíteni senkit, de akinek ez tetszett és tényleg lát benne mondanivalót az ő maga is egy buta befolyásolható bohóc. Jó hír, hogy ezen lehet változtatni és ha másra nem, legalább arra jó volt ez a film, hogy ha az illető magára ismer akkor itt megkérhetem, hogy lépjen ki egy pillanatra az álomvilágából mert van min elgondolkodnia!
Midnight67 2018 dec. 01. - 11:01:25
10/10
operette 2018 nov. 30. - 22:14:55 10/10
Nem utánzat.
Izgalmas, látványos, hibátlan. Kitűnő zene.
Nagyon rendben van. Észrevétlenül elröppen a közel 2 óra.
Lilko03 2018 márc. 07. - 16:40:01
Nem értem a remake-eket, a legtöbbször az derül ki, hogy nyomába sem ér az eredetinek. Szerintem ezt is kár volt.
8/10
tom_pika 2018 jan. 09. - 10:08:59 8/10
Szerintem nagyon jó remake, témában és látványban is sokat ad hozzá az elõzõ verzióhoz. Én élveztem, és ajánlom mindenkinek, aki elõítéletek nélkül tud leülni megnézni. 8/10
Teddy Daniels 2017 nov. 09. - 00:27:50
Ez egy újabb remake?
1/10
Trombi 2017 nov. 05. - 22:46:20 1/10
ennyire nem tudják mire költeni a pénzüket??? volt egy jó film, jó színészekkel, azt javítsák fel mai érdeklõdõknek mutatni, ne forgassanak.... é a retekklubot is minõsíti, hogy megveszi, és leadja...
mimma 2017 nov. 05. - 21:50:18
ezt kár volt......
majdnem 2017 aug. 29. - 18:35:14
Ez mi? Mert nem a Holt Pont! Anno vhs-n szakadtá néztük a szalagot, még most is emlékszem minden részletére. Ez lehet egy jó film a mai gyerek generációnak, de annak aki megélte és jelenében látta az igazit, az eredetit Patrick-el és Keanu-al, annak ez nem a Holt Pont. Ez nem a Holt Pont, még 2015-ben sem az!
Lilko03 2017 aug. 26. - 21:33:30
Hát ez egy szar. Az eredeti fényévekkel jobb volt.
3/10
66manna 2017 aug. 26. - 21:10:03 3/10
Hát ezért kár volt. A szerepelõlk hiteltelenek.
Sajnálom az elpazarolt idõt. 10/3.
1/10
cellasto 2017 aug. 16. - 00:06:06 1/10
én gyûlölöm a rimékeket :)
egyébként beleolvastam a hozzászólásaidba, nem ártana sûrûbben kommentelned ide
felüdítõ olvasni :)
SzVanda 2017 aug. 15. - 21:54:51 Előzmény cellasto
Na igen, egy 15 évesnek Keanu Reeves az ötven évével már öregnek számít. Érthetõ.
Nekem egy 15 éves kis taknyos. Csakhogy manapság már ez nem igaz. A szülõk már nem nevelik a gyereket (gondolom vannak kivételek), hanem hagyják felnõni mint a dudvát. Ezért van az, hogy egy 15 éves gyerek már huszonévesnek néz ki és viselkedik, egy több kapcsolaton (még leírni is nevetséges) túllévõ minifelnõtt. A probléma csak az intelligenciával van. És itt most nem arra gondolok, hogy megnyerte a matekversenyt a suliban, hanem az érzelmi intelligenciára, amihez idõ és megtapasztalás kell/ene.
20éves korára már kiégett lesz és fél, hogy semmi egzisztenciája, 30 évesen meg már gyûjt a temetésére? (Mivel szerintük egy harminc feletti már "öreg") Komolyan mintha mennénk visszafelé az idõben az õskorig. Egyre butábbak (sajnos, pedig Magyarországról valaha azt tartották, hogy jók vagyunk szürkeállományban) és egyre gyorsabban élnek.
Nõvérem fia már 14 évesen a kis barátnõjénél aludt a szülõk tudtával! Össze vissza csatangolnak, isznak (pár napja láttam két "fiút" lõrével a kezükben ordíbáltak a járda közepén, nem lehettek többek 16 évesnél!, amikor elmentem mellettük a hátam mögött - gyáva mód- vonaglott az egyik. Biztos vmi buliba képzelte magát és nagyon kanos lett a piától. kis hülye), költik a szülõk pénzét telefonra, az internet nélkül már el se tudják képzelni a napjukat, és nem korlátozzák ezt a szüleik semennyire.
de mindezért én a szülõt tartom hibásnak! Hogy nem gyerekként kezeli a gyereket. Pedig 18 éves koráig õ felel a gyereke tetteiért.

Kissé eltértem a témától! Bocsi!
szóval, kedves "fiatalok" azért mert valami "régi" még lehet jobb mint az "új" sõt általában az is, hiszen nem véletlenül koppintották, vagy csinálták meg újra..nem igaz? Vagy csak ötlethiány? És teljesen természetes, hogy a mai technikával jóval szebb minõségben nézhetjük ezeket. De attól még nem lesz jobb, csak esetleg látványosabb.
ezzel a filmmel az a probléma, hogy CSAK látványos! Ha látványt akarok, akkor megnézek egy 3D-s természetfilmet...
de persze vannak jó filmek a mai termésbõl is. pl csillagok között

Na, megyek kiveszem a protkót...:)))))
1/10
cellasto 2017 júl. 14. - 14:17:52 1/10
látod, mégis a "pelenkások" maradnak és téged törölnek innen :)
gabanna89 2017 jún. 28. - 20:48:52
egy remek kritika:

http://www.filmtekercs.hu/kritikak/latvanyos-bunok-holtpont

a film bekerült 2015 legrosszabb filmjei közé:

http://www.filmtekercs.hu/raadas/2015-legrosszabb-filmjei

no és a bevételi adatok:

Budget
$105,000,000 (estimated)

Opening Weekend
$9,805,000 (USA) (27 December 2015) (2,910 Screens)

Gross
$28,772,222 (USA) (21 February 2016)
$28,617,282 (USA) (7 February 2016)
$28,457,841 (USA) (31 January 2016)
$28,263,554 (USA) (24 January 2016)
$26,757,029 (USA) (10 January 2016)
$22,430,000 (USA) (3 January 2016)
$9,805,000 (USA) (27 December 2015)

remekül látható,hogy minden téren bukott ez a f*s
éés gagyivúúd csak gyártja ennek ellenére a rimékeket
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu