Honogurai mizu no soko kara

Bakancslistához adom
japán horror, 101 perc, 2002

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Matsubara, Yoshimi
Kunio Hamada
Kawai, Mitsuko

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2022 febr. 05. - 20:10:55 Előzmény Roy Mustang
Megnéztem az amerikai feldolgozást, ellpoták, de szerintem jobb lett mint az eredeti. Ugyanúgy benne van az anya és lánya kapcsolat, de pörgősebb, és a színészi játék is jobb mint a japán eredetiben.
Zahire 2022 febr. 03. - 17:55:44 Előzmény verdeleth
Azt nem tudom, hogy az újrafeldolgozás milyen is lett, de nekem azért ez sem tetszett annyira.
9/10
Roy Mustang 2008 szept. 19. - 00:23:16 9/10
Nyomasztó film az biztos,de a ugyanez a helyzet a többi ázsiai horrorral is.Igen,én se mondanám tipikus horrornak,inkább misztikus.
De néhány jelenetnél totál para voltam!
Ja az amcsik{SZEMETEK!} ezt is ellopták,mint a többit,sorolnom nem kell az elõttem lévõ megtette......
verdeleth 2008 júl. 31. - 01:50:32
Nakata Sötét víz c. filmje ez Ha ismerõs a cím az nem véletlen, amerikai remake készült belõle. Gondolom azt sem kell ecsetelnem mennyire rossz film, nemcsak az eredeti fényében. Sajnos kiöltek belõle minden jót, az eredeti ugyanis nem egy szimpla horrorfilm, elsõsorban nem az, inkább családi-lélektani dráma, melyhez egy kis kísértetsztori társul. De a film nagy részében az elsõ dominál. A szereplõkrõl külön lélekrajzot lehetne csinálni. Nem mondom, hogy a legmegrázóbb film, de erõs, fõleg annak fénylben, hogy Nakata (Kör...) rendezte. Lehet hogy sokak szerint nem érdemes keverni a kettõt, de szerintem nagyon jó ötlet még jobb megvalósítással. Kár hogy sokan csak az amerikai változatot ismerik, és talán soha nem ismerik meg az eredetit. Csak pár film, amit sikerült lealázni. Két nõvér, Lüketés (usa-ban Mezsgye) Nem fogadott hívás, A szem bár utolsó kettõ nem olyan erõs, de fényévekkel elhagyja a remaket.