Hullák földön, vízen, levegőben

Bakancslistához adom
Cialo
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel vígjáték, 98 perc, 2003

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Íme egy vérbeli fekete komédia, amely nyakig merül a lengyel rögvalóságba. Goldi, az együgyű tolvaj helyi kisgengsztereknek és csempészeknek simlizik, oldalán elválaszthatatlan társával, Dizellel. Miközben épp a frissen meglovasított szajréval vonatozik a célállomás felé, az egyik kocsiban Goldi összefut Wolterrel, a jólöltözött fickóval, aki úgy néz ki, mint egy fess üzletember, nem mellesleg halott. Ugyanezen a vonaton utazik egy joviális nagymama az unokájával, akiről aztán kiderül, hogy könyörtelen bérgyilkos, és épp áldozatra les. Útjaik természetesen keresztezik egymást, és ebből fakadó kalamajkából aztán aligha jöhet ki jól bárki is.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2023 jan. 13. - 19:54:08 6/10
A címe nagyon rossz, a film talán kevésbé. Felesleges volt ennyire összekeverni az idősorrendet, mert anélkül is mulatságos lett volna, így inkább csak fárasztó. Engem zavartak az ikrek – de nem a sziámiak – és pár apróság, ami se fekete, se humoros nem volt. Például a lábait mutogató apáca, a túlérett kislány a könyvvel és a sérüléseit ügyesen takargató holttest. Talán egyszer még megnézem, hátha másodszorra jobb lesz.
robi_69 2019 ápr. 17. - 18:51:33
Nem tartom jó filmnek, egyszer végig szenvedtem, de pl. a Szexmisszióhoz képest igen nagyon halovány.
10/10
szalapala 2019 ápr. 06. - 15:24:02 10/10 Előzmény Sunboy
Egyébként tényleg jó kis film, bár való igaz, hogy a történések helyretétele okoz egy kis fejtörést az időbeli ugrálások miatt, oda kell figyelni, melyik jelenet hogyan kezdődött.
És a társadalom széles spektruma fel van vonultatva a piti kis egybites bűnözőtől a szelídnek tűnő nagymama-unoka pároson át a csalfa pártól az apácákon át a hadseregig..
Kifejezetten jó munka...:)
(A 16-os karika talán az erotikusnak tartott - bár messze voltak attól - jelentek miatt volt akkor még indokolható. )
7/10
Sunboy 2014 jan. 15. - 20:20:43 7/10
Kifejezetten jól megcsinált filmnek tartom, és nagyon szép mintapéldány a keserû fekete komédiának. Nincs benne erõszak, így a +16os karikát nem tudom hova tenni, még ölést, vért sem mutatnak benne. Hulla az van, nem is egy, de nem különösképpen rémisztõ. A filmben szereplõ karakterek jellegzetesek, nem tökéletesek, de fejlõdnek. Kifejezetten tetszik a történet lezárása. Egy dolog piszkált csak, hogy nem tudtam idõben pontosan elhelyezni, csak egy-két díszlettárgy segített ( ellenben a narráció mindig közli pontosan a helyet). A film közben lévõ kis fejezetek/átvezetõk kimondottan aranyosak. Annak ajánlom igazán a filmet aki szakítani akar az amerikai filmipar szabványaival, és egy kis lengyel filmet örömmel nézne meg, illetve mindenkinek aki szereti a fekete komédia mûfaját. Nálam 7/10
adamnagysweetmovie 2014 jan. 01. - 15:21:40
Trailer, grállovag megoszthatná jeligére...
http://www.youtube.com/watch?v=a_UxFY6LQWo