Idegenek a vonaton

Bakancslistához adom
Strangers on a Train
amerikai thriller, 105 perc, 1951

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Bruno és Guy egy vonaton ismerkednek össze. Annak ellenére, hogy a barátságuk újkeletű, Bruno meglepő ötlettel rukkol elő: felajánlja, hogy megöli Guy feleségét, aki nem akar elválni a férjétől, hogy az ne tudja elvenni új szerelmét, viszont cserébe Guy ölje meg Bruno apját, mert az öreg erőszakosságával Bruno útjában van.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Guy Haines
Bruno Anthony
Anne Morton
Morton szenátor
Barbara Morton
Miriam Joyce Haines
Mrs. Antony
Mr. Antony

Hozzászólások

Szerinted?
Viharsziget 2017 jún. 02. - 13:11:06 Előzmény feketevipera
spoiler NEM KELLETT VOLNA?????? Így nézzen meg az ember egy filmet.
9/10
breeder 2014 máj. 15. - 17:28:24 9/10
Talán kevésbé ismert film, mint a többi nagy hitchcock klasszikus (North by Northwest, Psycho, Vertigo) , de úgy érzem ez is van olyan színvonalas alkotás, mint amiket az imént felsoroltam! Izgalmas, feszültséggel teli, jó film!
Film-noir rajongóknak pedig fokozottan ajánlott megtekintésre! :D

9/10
TheMZPERIX 2013 ápr. 07. - 00:00:51
Nagyon jó film! Ha az ember beleéli magát a fõszereplõ helyzetébe, akkor tetszeni fog.
Bruno Anthony zseniális figura benne!
7/10
beo71 2013 febr. 17. - 20:52:21 7/10
Jó film, viszont az Észak-Északnyugat-tal ellentétben itt éreztem néhol üresjáratot.A feszültség nem folyamatos, egy-egy jelenet természetesen Hitchcock szerûen feszült és emlékezetes (fõleg a vége )talán rövidebb játékidõ jobb lett volna, de soha rosszabbat.7/10.
10/10
csineva-xx 2013 jan. 24. - 02:01:39 10/10
„Eszelõsen” jó kis thriller imitt-amott elcsíphetõ hitchcock-i humorral (pl. a teniszpályán az ide-oda forgolódó fejek között a feltûnõen mozdulatlan Bruno :DDDD), nagyon alapos lélektani ismeretekkel, elegáns és izgalmas történetvezetéssel, mértékletesen feltárt õrülettel. Különös pikantériája, ahogy H. a gyilkosság-csere ötletével párhuzamosan keveri az érzelmi következményeket, a bûntudatot, az üldözöttséget, egyebeket... Idõtálló, nagyszerû kikapcsolódás, 9/10.
99x 2011 jan. 28. - 23:17:33
Már a címe miatt is elkezdett érdekelni ez a film.. olyan titokzatosságot sugall. Nem untam egy percig sem
és a körhintás jelenet például nagyon jól el lett találva.. azért külön pirospont jár.
feketevipera 2011 jan. 21. - 20:07:50
Tipikus Hitchcock-film, még talán sok helyütt kiszámítható is, mégis izgalmasnak és feszültnek mondható (persze akadnak benne "üresjáratok" is). Plusz pont jár a mesternek a pszichopata gyilkosért, Robert Walker igen meggyõzõ és hatásos, még ha a forgatókönyvíró és a rendezõ nem is ad teljes lélekrajzot Brunóról. Az "ártatlanul üldözött ember" már-már sablonná merevedett figurája így összekapcsolódik egy elmebeteg alakjával, s ez némileg újat hoz a hitchcocki filmvilágba (a lelkileg/ mentálisan torz emberek pedig többször is visszatérnek témaként a rendezõ bácsinál). Azt hiszem, akad egy-két felejthetetlen jelenet a filmben, és ezek teszik különlegessé az amúgy bizony nem kifejezetten egyéni történetet.
smileatesz 2008 jún. 25. - 01:11:41
nem a Bruno találkozik a kutyával, hanem a Guy, amikor Brunóék lakására megy!!!! ezt az elsõ hozzászólónak üzenem.
egyébként fordulatos film, a körhinta-jelenet nagyon tetszett. kihagytam volna azt a jelenetet, amikor Guy szerelmének szemüveges lánytestvérét nézi Bruno és egy idõs hölgynek mutatja meg, hogy hogyan kell gyorsan megszabadulni a férjétõl. mire tanít ez a film? óvatosak legyünk az ismerkedéssel!!! senkinek sem kívánom, hogy egy Brunóval találkozzék
verdeleth 2007 aug. 23. - 03:15:19
igy igaz, igazi Hitchcock.Megvan mindne ami kell egy jó és izgalmas filmhez.Jó kis suspensek (bár itt talán kevesebb volt), viszont nagyon jól játszutt az idõvel és a feszültséggel Zseniális ahogy a nézõ érzelmeit befolyásolja, az ember egyszerre a két ellentétes oldalnak is drukkol Pl ki ne akarta volna hogy a kutya átengedje Brúnót vagy hogy elérje az öngyújtót Szóval Hitchcock legjobb filmjei közt van e remekmû
nekemindegy 2007 ápr. 07. - 23:30:07
"Már itt is felsejlik"??? már a lodger-titokzatos lakóban is felsejlik az ártatlanul vádolt ember :) és azóta is több filmben, mégis mindig érdekes, nem lehet megunni.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu