III. Richárd

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar tévéfilm, 91 perc, 1973

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Shakespeare híres drámája a "gazember" királyról, aki vérrel szerzett hatalmát ugyanolyan eszközökkel kívánja megtartani és növelni, ezúttal egy különlegesen fényképezett televíziós feldolgozásban elevenedik meg Haumann Péterrel a címszerepben és olyan nagyszerű színészpartnerekkel, mint Békés Rita, Sulyok Mária, Bánsági Ildikó, Major Tamás, Kozák András, Egri István, Latinovits Zoltán.

Stáblista:

Szereplők

Closter hercege, később III. Richárd
IV. Edward király
Clarance hercege
Erzsébet királyné
IV. Henrik király özvegye
Richmond grófja, később VII. Henrik király
Buckingham herceg
Lord Hastings
Dorset márki
Richárd, yorki herceg
Lord Stanley
Sir William Catesby
Burchier bíboros

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Liza94 2020 okt. 30. - 15:25:00
Őze Lajos statiszta volt ebben a filmben? Áttekertem az egészet, és sehol nem láttam hosszabb ideig beszélni, pontosabban egyáltalán nem láttam.
galgoczyarpad 2018 ápr. 01. - 02:00:46 Előzmény h.bozsi
ez engem is érdekelne!
Köszi!
h.bozsi 2018 jan. 18. - 11:48:36
Hát én errõl megint lemaradtam, ha valakinek lenne egy felvétele, örök hálám üldözõbe venné :-)
azem 2016 máj. 18. - 00:21:14 Előzmény cellasto
Most hosszú idõ után újra megnéztem, szerintem is fantasztikus a színészek játéka, fõleg Haumann Péter, Latinovits és Sulyok Mária játéka nyûgözött le. Kicsit túlhúzták a szöveget, mintha a kötelezõ olvasmányok rövidített verziója sorozatból adaptálták volna.

Abban viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy ma nincsenek ilyen színészek, nagyon is vannak, csak ma nem gyártanak színvonalas tv-játékokat és filmeket. Ha gyártanának, nagyon is lenne kikbõl válogatni. Én Rába Rolandot régóta szeretném III. Richárdként látni, Nagypál Gábort, Kaszás Gergõt, Fodor Tamást, Nagy Zsoltot, Pál Andrást, Mácsai Pált, Keresztes Tamást pedig mint lordokat, márkikat, uralkodókat. Monori Lili, vagy Lázár Kati pedig biztos csodálatos York hercegné lenne.

Ez egy divat ma, az emberek a kereskedelmi csatornák színvonalával helyezik egy szintre a magyar színjátszást, ahelyett, hogy elmennének a Katonába, Szkénébe, Örkénybe, Stúdió K-ba, Trafóba, vagy színvonalas sorozatokat: Társas játék, Terápia néznének. Ott a "mai sztárocskák" legalább ilyen színvonalon vannak.
cellasto 2015 nov. 01. - 23:01:16
megint az állam esik le...
még nem láttam ezt a verziót, de valami döbbenetes a színészek játéka

hol vannak a mai"sztárocskák"ezekhez?
far vik 2011 dec. 15. - 19:30:42
Kitûnõ. Nem tudtam, hogy ez egy spec. feldolgozás-e SPOILER az eredeti darabhoz képest hamar feltûnt pl., hogy a Clarence meggyilkolás jelenet kimaradt SPOILER VÉGE, lehet, hogy ezt kifejezetten így írták tévére? Többször elõfordul, koncepciózusan, hogy a beszélõ arca nem látható, csak a hallgató arca, melyen a szavak kiváltotta érzelmek tükrözõdnek. Szerintem ez nem színházi megvágott anyag. Haumannak nagyon jól áll a negatív szerep, lubickol benne. Na, õ (Richárd) pl. kifejezetten sokszor nekünk, - a kamerába nézve - beszél, horribile dictu int "gyere közelebb", - tehát ez tévéjáték. Remélem, ma a Lear lesz hasonló színvonalon.
dantonb 2011 dec. 15. - 00:11:10
újra megnéztem és némi kritikát is kell mondjak ,mert nekem úgy tünt mintha meg lett volna vágva egy szinházi elõadás.Bizonyos részek kimaradtak ,kissé szétesett a sztori,nem volt pl világos a trónöröklési sorrend sem ,hogy mi lett Lady Annával,és aki nem tájékozott a történelemben igencsak nehéz dolga volt,mert még a komplett darab is nehéz ilyen szempontból.
dantonb 2011 dec. 14. - 20:55:36
Ma az 1973-as Tvfilm változat lesz parádés a szereposztás.
kammerer 2011 dec. 14. - 20:22:04
Kötelezõ megnézni! A darab is az egyik legjobb Shakespeare, ez pedig az egész világon egyik legjobb Shakespeare megfilmesítés!
seprunyel 2011 dec. 14. - 11:38:21
http://www.imdb.com/title/tt0457117/
Besegítek már a port munkatársainak.
offtopic
Anditos 2009 szept. 07. - 19:44:41
Ebben a feldolgozásban nem csalódsz majd.