Illényi Katica - Stéphane Grappelli emlékkoncert

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 58 perc, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Illényi Katica, a hazai és nemzetközi zenei kultúra méltán elismert művésze szakmailag magas színvonalon bizonyítja, hogy stílustörés vagy keveredés, a divatos crossover műfaj mellőzésével is van átjárhatóság a komoly-, a jazz- és a könnyűzene között, aminek mindig a művészi hitelesség a kulcsa, s a művész a záloga. Ezen a koncertjén Katica olyan felvételeket ad elő, amelyeket Stéphane Grappellitől, a világhírű francia jazz-hegedűstől hallott először, s Grappelli játéka inspirálta arra, hogy az addig tanult komolyzenei tudását kiszélesítse. Stéphane Grappelli 2008-ban lett volna 100 éves, s ezúttal Katica felidézi azt a stílust hegedűn, mellyel Grappelli egyedülállóan meghódította a világot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
marxengelszleninsz 2011 jan. 10. - 19:02:05
Nagy gratula Illényi Katicának és az együttesének! Nagyon színvonalas koncertet hoztak össze, öröm volt nézni és hallgatni; és Deseõ Csaba, a nagy öreg, hihetetlen milyen lazán és lendületesen játszott. Kellemes meglepetés volt ez a mûsor.

Gáspár Gyula: ahogy én hallottam, csak a dobot keverték rossz helyre (valahova a zongora mögé), a többi hangszer a helyén volt - de ez is csak fülessel tûnt föl. Deseõ Csabát nem találtam hangosnak. Nálam legalábbis kiegyenlítetten szólt a két hegedû.

CsizmásPandúr: Elég hulladékot találhatsz magadnak a tucatnyi egyéb csatornán.
CsizmásPandúr 2011 jan. 09. - 18:57:20
Nem hiszem el! Ma estére a "24" c. sorozat van kiírva, erre fel megváltoztatják a programot! Jókat hallottam a "24"-rõl, el is kezdtem volna nézni az elejétõl! Ha nem változtatják a programot, akkor talán egy erõs alternatíva lehetett volna vasárnap esténként a kereskedelmi csatornák mellett.
Az emlékkoncerttel megint mérhetetlen nézettséget fognak produkálni a 40 - 80 éves korosztályban.
Gáspár Gyula 2010 nov. 28. - 10:19:53
Lelkes rajongója vagyok a mûvésznõnek azért természetes, hogy tetszett.
A két gitárosnál és a két hegedûsnél felcserált ea jobb és a bal oldalt a hangtechnikus, ami egy ilyen fölvételnél hiba. Dezõ úr hegedûje kb 15-20%-al hangosabb mint Katicaáé. Elnyomta a többi hangszert.