Ilyen nincs

Bakancslistához adom
No Such Thing
amerikai akciófilm, 102 perc, 2001

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Hal Hartley író-rendező humoros és szatirikus nézőpontból mutatja be az azonnali kielégülésre és szenzációra hajtó társadalmat. Az emberi evolúciótól megundorodott mocskos szájú Szörny (Robert Burke) mindenkit megöl, aki az útjába kerül. Amikor a Szörny keresésére indított híradós csapat eltűnik, az egyenes fiatal nő (Sarah Polley) is a történet nyomába ered, majd összebarátkozik a Szörnnyel, és ezzel ő lesz a balszerencsés élet befejezésének az egyetlen reménysugara.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Henrietta Schmidt 2014 nov. 24. - 21:43:26
Jó kis film! Ajànlom! Nem mindennapi az biztos!
6/10
ReignMan 2012 dec. 22. - 07:49:41 6/10 Előzmény kabalababa9
Megnéztem a filmet, mert sok pozitív hozzászólás van róla. Szerintem nem nagy durranás, olyan tipikus szépség és a szörnyeteg történet, nyakonöntve morális és társadalmi problémák boncolgatásával. Érthetõ a lényeg, amit a rendezõ kérdésként feltesz, hogy talán rossz irányba tart a modern társadalom, de hát ezt már kismillióan bemutatták. Olyan a film, mintha az író pár más mûvet összegyúrt volna (King Kong, Szépség és a szörnyeteg, Ember tragédiája). Szerintem közepes film.
leguan 2011 okt. 06. - 13:04:40
És kéretik megemlíteni Baltasar Kormákur-t, aki lenyûgözõen alakítja e "setét" gyöngyszemben, a különc Dr. Artaud-ot. :)
leguan 2011 okt. 06. - 13:00:50 Előzmény kabalababa9
A napokban beszéltem egy kedves barátommal errõl a filmrõl, és Õ említett, hogy már az maga egy csoda, hogy van TV amelyik ezt le meri adni. Ez kérem dícséretes dolog! A Tv újságban horror, itt akciófilm :) Sajnálom Hartley-t. Emlékeztek még a Semmi ágán reményteljes befejezésére? Amikor a lány a távolba néz, a bizonytalan, ám reménnyel telt jövõ felé? Itt mintha... ebbõl semmi sem maradt volna... És! Az Ilyen nincs után készült el a Hétfõi lány,
ami már nehezebben befogadható alkotás (engem az is letaglózott, szerintem kiváló!), s láss csodát: mintha egy
testvérpárt látnánk! Itt még él a Múlt, a Szörny személyében... de ott... már csak a "semmi".
stampo 2011 okt. 05. - 00:15:08
Akciófilm?! Bármi, csak az nem...
10/10
kabalababa9 2011 okt. 04. - 20:34:43 10/10 Előzmény leguan
Tökéletesen 1et értek! Én véletlenül akadtam rá egyik éjjel online, mikor nem tudtam elaludni, és azóta is sokszor eszembe jut. Szerintem zseniális, -és igen furcsa is-, pont ez benne a pláne, hogy nem egy hétköznapi "1kaptafa" történet. Különös, és mégis tisztán érthetõ a mondanivalója, amit te nagyon is jól megfogalmaztál. Gratula! :-) Örülök, hogy leadják a TV-ben, :o szinte hihetetlen... Szívbõl ajánlom ezt a filmet!
leguan 2011 szept. 29. - 16:36:41
Az egyik legszomorúbb, legelkeserítõbb, s legjobb film, amit életem során láttam. Ez a film nem mese, hanem egy ítélet, egy ítélet az emberek, a társadalom felett. "Ez a Szörny mi vagyunk." Hangzik a film egyik legemlékezetesebb mondata. És igen. A Szörny az emberben rejlõ "vadság", az ösztön, a kezdetek-kezdete. Kíméletlenül kigúnyolja a médiát, az embereket, ezt az egész, rohadt civilizációt. A Szörny gyilkos, mégis, végig azon szurkolunk, hogy elérje a megbékélést. És mi számára a megbékélés? A halál. mert elege van az emberekbõl, elege van abból, hogy "végig kell néznem az emberiség gyõzelmét". Régen féltünk a Szörnyektõl, hittünk a mesékben, sõt, VOLT HITÜNK. ma már - a film után szabadon: kit érdekel a mai világban egy szörny? Kit érdekelnek az õsi félelemek? nem. ez a film nem ereszt. és nem is fog... Nem egy ismert alkotás, de úgy vélem, ez a film kevesek kiváltsága: azonban én minden emberrel legalább 1x megnézetném. Pont.
CséZé0 2011 aug. 22. - 18:17:30
Huhh, ez egy elég furcsa film. Nem tudnám pontosan behatárolni a mûfaját, de hogy semmi köze az akciófilmhez, az biztos. Talán valamiféle abszurd mesének mondanám, aminek eléggé nyomasztó hangulata van.
10/10
szabinagypal 2011 ápr. 09. - 20:42:39 10/10
Helen Mirren, mint fõszereplõ, kimaradt (noha lovag, és Oscar-díjas).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu