Indexre téve

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 56 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Könyvek, amelyeket nem olvashattunk, festmények, amelyeket nem láthattunk, zeneművek, amelyeket nem hallhattunk. Indexre tettek költőket, írókat, művészeket, akiktől félt a kommunista hatalom. Betiltották a magyar kultúra egy részét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 24. - 10:01:04
De még mennyire! Hopi fel! Apport!
drProktor 2011 nov. 24. - 00:58:11 Előzmény vénasszonyok_nyara
Tudsz?
fáklyás menet 2011 nov. 23. - 21:43:26
A mûsort az elõbb láttam a Duna2-n, közvetlenül elõtte volt ugyanitt a "Isten tenyerén - A Padis fennsík". Mindkettõt feliratozták angolul - nem képújságban, hanem "beleégetve" -, de míg a Padis fennsíkban helyesen magyarul írták a helyneveket az angol szövegben, addig az "Indexre téve"-ben szerencsétlen módon románul. Alapvetõ, hogy mindig azon a nyelven mondjuk, írjuk a helyneveket, amelyiken épp kommunikálunk. Már ha van azon a nyelven külön neve - a Romániához csatolt rész földrajzi neveinek általában nincs külön angol neve. Épp ezért kellett volna ebben a mûsorban is az elhangzott - magyar - nyelvnek megfelelõen írni az angol nyelvû feliratban is a földrajzi neveket (ahogy az elõtte a Padisról szólóban is tették nagyon helyesen).
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 23. - 14:57:18
Úgy értettem, hogy tudok veletek bánni.
drProktor 2011 nov. 23. - 14:09:17 Előzmény vénasszonyok_nyara
Na, ne má!!!

Te meg az etológia?!
Csak nem azt akarod ezzel mondani, hogy tudsz viselkedni?
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 23. - 09:40:48
"Nem értsz az állattanhoz. Sem!!!"

Már azért kezdek belejönni. Itt képezem magam a fórumon etológiából.
drProktor 2011 nov. 23. - 02:34:33
Itten valami difi volt a szerverrel, sajnálom.
offtopic
drProktor 2011 nov. 23. - 02:31:58 Előzmény vénasszonyok_nyara
"Kádárról a legkevésbé az oroszlán jut eszembe, inkább a hiéna"

Nem értsz az állattanhoz. Sem!!!

Hogy nem unod ezt a sok jobbos hülyeséget szajkózni!
dantonb 2011 nov. 22. - 23:20:33
Hát vazze megnéztem alinkedet kb ilyenekkel akartátok lejáratni Gyurcsányt ,mert mi is van ezen: hogy véletelenül meglöknek valakit egy kamerával miközben Gyurcsányt dícséri. Ez az a szint amit beszoptok ,meg amikor deutsch Tompika azon gyõzködte anépet hogy Gyurcsány bemutatott népnek ,mert véletlenül lefelé lendíti a karját.Miközben ez csak deutsch primitívségét és gondolati beszükültségét mutatja ,na és a becstelen szardobálását .Gyurcsányra egyetlen konkrétumot nem tud felhozni a jobboldal miközben az õ vezére egy zsebtömködõ megalomániás szélhámos.
dantonb 2011 nov. 22. - 23:13:52
Mit gondolsz miben áll amagyar átok ? miért nem vagyunk Svájc vagy Finnország?Igen az ország kétharmada, legalábbis a szavazók 43 százaléka (ami kétharmadot erdményezett)hülye .Hiába óvta õket pár értelmes ember (Debreczeni ,Bokros ,stb),egy programm nélköli idiótára szavaztak .Most fizetik az árát és még ezután jön a java.
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 22. - 22:03:13
A fél ország hülye vagy húsosfazék érdekelt. Csak a gyurcsányfanok értelmesek és tisztességesek. Sajnos néha õket is érheti baleset, mint a videón látható, mert a vezér eltapossa leghûbb csatlósát is:

http://www.youtube.com/watch?v=nNPnQJUuAyc&feature=related
offtopic
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 21. - 23:44:12
Hát azért Kádárról a legkevésbé az oroszlán jut eszembe, inkább a hiéna. Ezek szerint, ha én prolizom, akkor biztos régen dicsõítettem. Ez egy nagy éleslátásra valló következtetés volt.
Nyert volna szabad választásokon? Ennyi Ondok élt volna akkoriban? Rossz még belegondolni is!
dantonb 2011 nov. 21. - 23:22:45
Ja és hát ugye magyarország az a Szovjetunióéhoz hasonló súllyal rendelkezett,hogy célszerû volt Kádárral is pacsizni.Bokasával meg ki is fogott kezet?Nyilván aki meghívta vendégségbe.Éshát ugye Orbánt meg nem is fogadja senki nemhogy kezelnének vele .esetleg a nagykaliberû Berlusconi a példakép, más nemigen.
Igenis elimerték Kádár politikai érzékét ,hogy meg tudta teremteni a gulyáskommunizmust :Az õ pénzügyminisztere pl nem egy Matolcsy féle szakmai seggfej volt ,hanem plFaluvégi Lajos iskolateremtõ szakember.Általános vélemény volt nyugaton ,hogy Kádár szabad választásokon is gyõzne .Én még emlékszem ,hogy a "proli" temetésén százezrek vonultak el,és volt egy mondás Magyarországon hogy "addig jó míg Kádár él"Kádár személyisége összetett volt akezdeti hazaárulását szinte elfelejtették neki, legalábbis fõleg azok akik ma alegjobban szidják utólag rugdosnak a halott oroszlánba ,prolizzák ,míg élt akkor meg dicsõítették.
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 21. - 23:10:31
A székely góbé pityókának mondja, de azért egyáltalán nem ájulok el tõle. Kissé félreérted a diplomáciai protokollt. Sztálinnal is kezet fogott sok nyugati politikus, de még Bokasszával is, pedig õ embert is evett.
dantonb 2011 nov. 21. - 22:34:34
Érdekes hogy ez a "proli" elismert ember volt a70-es évektõl az összes vezetõ politzikusnál ,még a pápa is fogadta .Bár Orbán lenne ennyire tekintélyes külföldön ,de õt kiröhögik sajnos.Ami a krumplilevest illeti az pedig teljesen jogos megállapítás volt.Éshát sajnos proli vagy uraság mindegyiknél ugyanott végzi a krumplileves.Éshát ha azt mondjuk hogy a székely góbé mondta ugyanezt ,akkor már egy igazi nagymagyar jobbosnak,mint te, el kell ájulnia a gyönyörtõl.
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 21. - 20:16:50
"A krumplileves legyen krumplileves!" Valóban józan és paraszti. Nem inkább proli.
dantonb 2011 nov. 21. - 20:12:20 Előzmény adamnagysweetmovie
Na azért aKádár féle gazdaságpolitika figyelmebe véve pláne a lehetõségeket öszzshasonlíthatatlanul szakmaibb volt mint ez a mai agyalágyult féle .Ilyen ember mint pl Matolcsy ,aki ráadásul szemrebbenés nélkül néz hülyének mindenkit, akkor nem rúghatott volna labdába ,mert azért ha fontos is volt a lojalitás, de tök hülyéket nem raktak miniszternek.Igaz kb Orbán és Kádár józan paraszti esze között is volt némi kbség, na nem az elözõ javára.
dantonb 2011 nov. 21. - 20:08:00
Bródy elmondaná az igazat hogy mikor volt nagyobb diktatúra akkor vagy ma? Csakhát a Duna Tv nem az a fórum ,ahol ezt megkérdezik.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 20. - 17:58:42
És milyen az a hatalom, amelyik nem tûrheti a József Attila szobrot? Amelyik leépít minden intézményt, ami keretek közé szoríthatná a hatalmát?
Nem szorong kevésbé, mint anno az MSZMP. És aki mindenben ellenséget lát, nem tud a valós problémákkal foglalkozni.
Segítõ Béka 2010 júl. 14. - 22:53:44 Előzmény anybody
élõ adásban? mármint a duna tv észérõl?
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu