Inga Lindström: Lobogó tüzek

Bakancslistához adom
Inga Lindström: Feuer unterm Dach
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német tévéfilm, 89 perc, 2013

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Sofia beleszeret Björnbe, és hozzá költözik Akelsundba. A falu lakóinak rokonszenvét nem nyeri el életstílusa miatt, és azért, mert saját kezűleg készített termékeket árul. Anyósa, Helena is megnehezíti az életét. Amikor férje eltűnik, ráadásul kis üzlete is leég, Sofia összeroppan. Ekkor jelenik meg paul, aki segítséget ajánl. Sofiának fogalma sincs arról, hogy a férfi operacsillag. Azért jött Akelsundba, hogy pihenjen a nagyvárosi élet és a munka fáradalmait.

Stáblista:

Szereplők

Sofia Bennert
Paul Andersson
Helene Bennert
Laura Andersson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 okt. 10. - 18:00:58 10/10

Inga Lindström - Lobogó tüzek - Feuer unterm Dach (2013)

Sofia Bennert sejtette nem lesz könnyű dolga: az ifjú gazdálkodó, Björn iránti szerelem miatt vidékre költözött Akelsundba, de mint fiatal, tapasztalatlan biogazdálkodó a természetbarát mezőgazdaságról alkotott elképzeléseivel, valamint a gazdaság udvarán, a saját készítésű termékei árusításával eléggé nagy bonyodalmat kelt a faluban. A helyzetét csak tovább súlyosbítja a mindent kritizáló anyósa, Helene.

Sofia férje, Björn egyik napról a másikra eltűnik a parasztportáról, és a nő elveszíti az eddigi szilárd tartását, magabiztosságát. Így persze nincs ott Björn akkor sem, amikor az újonnan épített elárusító standot kellene eloltani, helyette ott terem egy vizesvödröt cipelő idegen, Paul Andersson.

Amit viszont Sofia még csak nem is sejt, a tartózkodó Paul egy ünnepelt operasztár, aki éppen akkor szökött meg a hangstúdióból, ugyanis egyszerűen elment a hangja. Tetszik a férfinek az idilli Akelsund, és úgy dönt pár napra ott is marad kicsit kikapcsolódni, no meg magára találni. Sofia viszont rájön, ki is tulajdonképpen Paul, ragyogó ötlete támad: megalapítja a helyi, falusi női kórust azzal a céllal, hogy a kiírt kórusversenyen az önkéntes tűzoltók ütött-kopott tűzoltó autóját a nyereményben szereplő, vadonatúj tűzoltó rohamkocsijára cserélhessék. Tehát Paulnak kell az új kórusvezetőnek lennie, hogy így végre biztos legyen a siker, a nyeremény, és megtörténjen a faluban a várva-várt tűzoltóautó váltás.

Paul az elején próbál kibúvót keresni, végül mégiscsak segít a női karnak a felkészülésben, sőt már Sofia bíztatására egészen belelkesülve álltak hozzá az énekversenyhez. Ekkor viszont váratlanul ismét felbukkan Björn….

napraforgó 2019 márc. 01. - 11:33:37 Előzmény Ferencne Zakarias
Ő a kis svéd, vagy német (???) nemecsek ernő.
Ferencne Zakarias 2018 nov. 22. - 14:13:47 Előzmény Qksika
"Ekkor jelenik meg paul...."kis p-vel!!!!!,inkognitóban!
10/10
Qksika 2018 nov. 21. - 22:03:35 10/10
"Sofiának fogalma sincs arról, hogy a férfi operacsillag." - de, pontosan tudja, már az első estétől, a bemutatkozástól kezdve.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu